שאלה לגבי חימום לנחשים

שאלה לגבי חימום לנחשים

אני מתכננת לקנות טרריום באורך מטר לנחש, (גופר) איזה אורך של כבל חימום עליי לקנות? וכמה וואט? ואם צריך גם מנורת חימום? בחנות אחת, אמרו לי שזוחלים זקוקים למנורת VU כמו לטאות. האם זה נכון? ואם כן, איך מסדרים את זה, הרי אין בטרריומים מקום לתאורה... תודה :)

reptilemaster

New member
לערפל סגול

נורט UV היא ללטאות (לא ליליות) ולנחשים זה מומלץ.. זה לא חובה אך זה גם לא מזיק לגבי החימום אני לא יודע איזה רוחב הוא 100ס"מ על? אבל את צריכה שהוא יכסה כחצימשטח הטרריום כולו ולגבי הווטים לא יותר מ80

Itamar Levy12

New member
קצת עזרה ותיקונים,

אפילו תיקונים למה שהמאסטר אמר... כבל של 50-25 וואט יספיק, האורך משתנה מחברה לחברה ככה שאני לא יכול להגיד לך בדיוק. אין צורך בנורת חימום אם יש כבל. בוא נעשה הפרדה- זוחלים זה שם כולל, לטאות נמצאות בין הזוחלים. אבל בטח התכוונת לנחשים. נחשים אינם צריכים UV לפי רוב. אני חושב שזעמן ירוק מחוספס צריך, אבל לא בטוח. לא רצוי ולא צריך לרוב 99% מהנחשים הנמכרים בשוק בישראל, זה יועיל בערך כמו הויטמינצ'יק למים שפעם ניסו למכור לנחשים... בבקשה

עוד שאלות של מתחילים

תודה :) ועוד שאלות... איך בחנות אני אמורה לדעת שאורך הכבל יספיק? האם הכבלים מגיעים עם תרמוסטט או איך אני מכוונת את חום הכבל? הכלוב יהיה מזכוכית, אז איפה להניח את הכבל? מתחת למצע? מתחת לטרריום? לשים מגבת בין הכבל והמצע? הציעו לי באיזו חנות מעיין פיסות עץ שאמרו שהן שומאות על לחות, זה נכון? (כרגע יש לה בכלוב מגבות נייר) איזה גודל כלי מים לקנות? אז אני צריכה, כבל, כלי מים, מד חום, מד לחות... עוד משהו שפיספסתי?? אגב, גם נחשים וגם לטאות הינן זוחלים. אז למה (פיזיולוגית) לטאות זקוקות לתאורת אור יום ונחשים לא?? לילה טוב :)

בiטן

New member
תשובות

אם הכבל מעל 5 מטר זה אמור להספיק לטרריום סטנדרטי של מטר, הכבל לא מגיע עם תרמוסטט ולפי סידור הכבל בטרריום את יוצרת את הטמפרטורה הרצויה(צפוף יותר חם יותר) רצוי לקנות טרמוסטט זה דיי יקר אבל רצוי מאוד שיהיה זה מבטיח שהטמפרטורה תשאר קבועה, את הכבל את מסדרת מתחת לטרריום, שבבי העץ שהציעו לך לא טובים וסתם יקרים, כלי המים צריך להיות בגודל שיכול לאפשר לנחש להכנס אליו שלא יהיה צפוף מידי ושהמים לא יגלשו מהכלי לטרריום, לא יודע להסביר לך בדיוק את הסיבה שלטאות צריכות תאורת יום אבל יש נחשים מסויימים שגם צריכים ויש להפך לטאות מסוימות שהן פעילות לילה ולא צריכות תאורת יום. בהצלחה.

tesnake

New member
מעט פיזיולוגיה:../images/Emo22.gif

שאלת למה לטאות זקוקות לאור יום ולמה נחשים לא. ובכן, בכדי להסביר את זה צריך להסביר את חשיבות קרינת ה-uv של השמש ליצירה של ויטמין D3 , וועל חשיבותו של ויטמין D3 בספיגה של סידן מהמעי. על הקרינה: קרינת הuv של השמש מורכבת מכמה אורכי גל בעוצמה הולכת וגדלה שמשפיעים שונה על יצור של הורמונים וחלבונים שונים. והם: UVA,UVB,UVC . ה (uvb (ultra violet-b הוא החשוב לנו, וכמעט לכל החי והצומח על הכדור. על הוטמין והסידן: לטאות, נחשים יומיים שאוכלים חרקים(כמו שאיתמר ציין),ציפורים ובני אדם זקוקים לקרינה זו בכדי לייצר ויטמין D3 . ויטמין הd3 מיוצר כאשר הקרינה שמצויינת לעיל פוגעת בעור, ומשנה מעט את הצורה המרחבית המולקולרית של ההורמון כולסטרול 7 והופכת אותו לויטמין d3. יש לציין שהויטמין הזה לא מיוצר בשום דרך אחרת בגוף. לנו למשל מספיקה שעה אחתבשבוע ,או 8.5 דקות ביום כדי ליצור כמות מספקת של d3, הויטמין הזה עובר לכבד לכליות ושם הוא הופך להורמון פעיל וחיוני לחילוף החומרים של סידן, זרחן ומגנזיום. ספיגה של סידן: הורמון הd3 "לוקח" את הסידן מהמעי הדק, מתעל אותו לרקמת הדם ומשקע אותו בעצמות בצורה מווסתת מטבולית. בלי ההורמון הזה אין גדילה של עצמות הגוף בפרט מתבגר.יש לציין שהסידן חשוב לכל פעילות עצבית בגוף וריכוזו ברקמת הדם כמעט תמיד צריך להיות קבוע. בהעדרו(של d3 ) או כשיש מעט ממנו, הגוף מתחיל לפרק את מלאי הסידן מהעצמות. אז מתחילות מחלות כמו מחלת עצמות מטבולית, ורבות אחרות. מסקנות: בצמחים יש רק ויטמין D2 והוא לא מספיק לספיגה נורמלית של סידן, לבע"ח שאוכלים חרקים יש גם בעיה. לכן: לטאות צימחוניות בצורה מובהקת זקוקות להרבה אור שמש (יחסית) בכדי ליצר d3 שלא מסופק להן מצמחים. כל הנחשים הם טורפים מובהקים והם משיגים את הd3 מתהליך העיכול של הטרף שלהם(למעט כנראה אוכלי חרקים יומיים כמו הזעמן ירוק שחייבים השלמה של uv ישיר), בנוסף רוב הנחשים מעדיפים להיות תחת מכסות, מחילות ועוד, ולא להיות חשופים לאורך זמן לשמש שלא מתחת לשיח או מחסה אחר, אגב, כל נחש ישמח לקבל מעט אור שמש זה יועיל לו כמו לאיגואנה, אך נדמה שהאור הישיר לא הכרחי לרוב הנחשים היומיים בכדי להתפתח כראוי .זוחלים ליליים גם משיגים את רוב ה-d3 שלהם מהטרף. חשיפה מאוד מוגבלת לשמש של בוקר\דמדומים או לקרינה של uv שחודרת בצורה חלשה, אך כנראה מספקת, למחסות היום שלהם, משלימים את החוסר בd3 . לכן, לטאות יומיות זקוקות לאור שמש ישיר, ונחשים על פי רוב לא . * שאלת מה חסר לנחש שלך, לדעתי ממה שכתבת לא חסר לו כלום אך כדאי שתוסיפי לו גם מחסה טוב, שיוכל להסתתר כשירצה. זהו. לילה טוב לכולם

וואו!

איזה פירוט! ההודעה שלך צריכה להיות במאמרים
אגב,איזו טמפ' מומלצת לגופר? יש הבדל בין טרריום לגובה או לאורך? אם אין לי אפשרות לטרריום של מטר, ניתן לפצות על כך ביותר גובה? (היא מאוד אוהבת את התעלות שהכנתי לה, שתלוית קרוב לתקרת הטטריום והיא די מכודררת בהם..) איך אני אדע במדיוק שהנחתי את הכבל בצורה הרצויה ושהוא פולט את כמות החום הרצויה? ואם הכבל על הזכועית ומכסה אותו רק נייר מגבת/אספן וכו' איך ניתן למנוע שהאם הנחש יתחפר הוא לא יגע בכבל החשוף?? תודה :)

barazu

New member
תשובות

1.הטמפרטורה הרצויה בטרריום היא 23-26 צד קר ו26-29 צד חם (תקנו ותי אם אני טועה, לא 100%) 2.יכול לפצות אבל עד גבול מסויים, לא יכול להיות מצב של טרריום של 70 ס"מ אורך ומטר וחצי גובה... 3.בטרריום צריך להיות מדחום,אז מסדרים את הכבל בצורה מסויימת ומשנים את הסידור עד שמגיעים לטמפרטורה המתאימה. 4.ניתן, ולדעתי גם מומלץ לשים את הכבל מתחת לזכוכית וכך למנוע כוויות והגעה לכבל. עוד אופציה היא לכסות את הכבל.

tesnake

New member
בהמשך למה שבר אמר

את הכבל את יכולה לשים איפה שהנחש נמצא, מיתחת למצע אספן לשים דופן פלסטית גמישה מיתחתיה הכבל ועליה מחבוא כבד, מיתחת לטרריום בלי מצע, העיקר שלא יהיה מגע ישיר בין הנחש לכבל. שיהיה צד קר יחסית וצד חם יחסית. את התרמומטר יש לשים ליד הנחש למטה ממש על המצע בכדי למדוד את הטמפרטורה בצורה יעילה. בקשר לאורך וגובה, במקרה של גופר , הגובה הוא לא ממש רלוונטי משום שהגופר הוא נחש קרקעי ולא ממש חובב טיפוס ולא ינצל את הגובה. בשונה מנחשי עצים שבמקרה שלהם יש חשיבות לגובה הטרריום. לילה טוב.

למעלה