שאלה לגבי חיסון אדמת

mikadany

New member
שאלה לגבי חיסון אדמת

לפני מס' חודשים במהלך הריון עשיתי בדיקות דם על מנת לבדוק את מצב חיסון האדמת ויצא ערך של 27.3. בהערות נכתב שמעל 30 אני מחוסנת ובין 15-30 (בהם אני נמצאת) אני - LOW RESPONSE. ההריון נגמר לצערי בגרידה (ללא קשר לאדמת), וכיום אני מנסה להיכנס שוב להריון. הייתי מעדיפה לא להמתין מספר חודשים נוספים לכניסה להריון, ומצד שני, כמובן שאינני מעוניינת לסכן את העובר העתידי או ללדת תינוק פגוע. מה הסיכוי לחלות באדמת ברמת הנוגדנים הזו ? האם האדמת היא בכלל מחלה קיימת בארץ ? האם יש המלצה במצב שלי מה לעשות ? אציין, כי איני נמצאת במגע עם ילדים כמעט בכלל.

תשובה

שלום רב ! הסכנה במצב שלך לחלות באדמת הינה נמוכה מאוד-מאוד. אכן, אם את עושה עכשיו מנה נוספת של החיסון, תצטרכי להמתין לפחות 3 חודשים עד להריון הבא. אין כיום בארץ דיווחים על ריבוי מקרי אדמת למיטב ידיעתי, אך ניתן גם לפנות לקבל מידע עדכני בלשכת הבריאות המחוזית ע"פ מקום מגוריך. בכל מקרה, אני הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ המומחה למחלות זיהומיות דרך קופת החולים ע"מ לקבל יעוץ רשמי ומסודר. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה

the polish girl

New member
ממשיכה את השאלה ../images/Emo13.gif

בהנחה שאני חושבת שחוסנתי אי שם בכיתה ו' או משהו כזה: מקרה 1 - נכנסתי להריון מבלי לבדוק בכלל את נושא האדמת בפרט ואת נושא החיסונים בככל, מה הסיכויים לתפוס משהו? מקרה 2 - אני מתכננת להכנס להריון? תודה רבה מראש על עזרתך

ממשיך את התשובה

שוב שלום ! כפי שציינתי, את אמורה להיות מחוסנת היטב כנגד אדמת - אם קיבלת את החיסון השני בכיתה ו' כפי שהיה מקובל עד לאחרונה, אז את מחוסנת לא רע. בנוסף, יש לך רמה סבירה למדי של הנוגדנים ולכן אין סכנה משמעותית להידבק במחלה זו במהלך ההריון. אם את רק מתכננת הריון ויש עוד זמן, ניתן לעשות מנה נוספת של חיסון ה-MMR, אך אחריו חייבים להמתין 3 חודשים לפני כניסה להריון כי מדובר בנגיפים חיים מוחלשים בתוך החיסון. אם את לא מעוניינת להמתין את הזמן הזה, ראי סעיף 1. בכל מקרה, ממליץ להתייעץ עם גינקולוג ועם מומחה למחלות זיהומיות דרך קופ"ח. דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה

mikadany

New member
המשך שאלה לאחר בד' דם חוזרות../images/Emo122.gif

מאחר ואני נמצאת בניסיונות להיכנס להריון, הרופא שלי שלח אותי לבדיקות דם חוזרות לנוגדני אדמת וב - IGG התוצאות כיום הן 37.5 (הבדיקה הקודמת עם תוצאה של 27.3 בוצעה באפריל 2009 במהלך ההריון הקודם). הבנתי שעליה בנוגדנים אומרת שהמחלה פעילה. האם זה נכון, ואם כן, מה ניתן לעשות ? איך מבררים אם אני באמת חולה ? (אין לי פריחה או כאבי מפרקים או כל תסמין אחר למחלה).

בדיקות דם חוזרות

שלום לך שוב ! את היית מחוסנת נגד אדמת גם קודם, ועל כך מעידה רמה טובה של נוגדנים בבדיקה הקודמת (27.3). בבדיקה החדשה שעשית, הרמה של IGG קצת עלתה ובסה"כ אין הבדל משמעותי ומהותי בין שתי הבדיקות. אין שום עדות לפעילות המחלה, וע"פ כל הסימנים - עכשיו ניתן לטעון בוודאות שאת מחוסנת היטב נגד אדמת וההריון העתידי בטוח לגמרי מבחינה זאת. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

למעלה