שאלה לגבי חיסונים שעליי לעשות

rotman22

New member
שאלה לגבי חיסונים שעליי לעשות

שלום רב , אני מתכנן לטוס לדרום אמריקה לתקופה של כ 7 חודשים בתחילת השנה הבאה. בספטמבר 2002 טסתי לתאילנד במסגרת נסיעה זו קיבלתי את החיסונים הבאים : Typherix 0.5mL/I.M Imovax Trivalent polio 0.5 Havrix (לפי מה שאני רואה קיבלתי אחת בספט' ועוד אחת ב אפריל 2003) כמו כן , אקבל השבוע טטנוס. אילו חיסונים עליי לקבל בנוסף? וכמה זמן מראש עליי לגשת למרפאת המטיילים? תודה רבה רבה על העזרה.

השלמת החיסונים לדרום אמריקה

שלום רב ! עליך להשלים מס' חיסונים לפני הנסיעה נגד : קדחת צהובה,טיפוס הבטן, דלקת קרום המוח, צהבת B, דלקת קרום המוח וחצבת (ע"פ הגל שלך). אתה מחוסן נגד צהבת A כבד וגם מקבל עכשיו חיסון נגד טטנוס, שזה חשוב גם, כמובן. יש צורך לבקר במרפאת מטיילים לפני הנסיעה ע"מ לקבל יעוץ מסודר וחיסונים + גם יעוץ לגבי מניעת המלריה ביבשת דרום אמריקה. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

rotman22

New member
צהבת B - האם מאוחר מדי?

שלום , אני נוסע בסוף חודש ינואר 2009 , האם לא מאוחר מדיי לקבל את החיסון נגד צהבת B? הבנתי שמדובר בסדרת זריקות שאורכת כחצי שנה ולי אין עוד חצי שנה בארץ

תשובה

תעשה אז 2 מנות של החיסון בהפרש של כחודש. זה נותן הגנה סבירה. כשתחזור, תשלים את המנה השלישית - ואז תהיה כבר מחוסן לכל החיים או לפחות לשנים רבות מאוד. דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה