שאלה לגבי חיסונים

אור לנו

New member
שאלה לגבי חיסונים

אני לא יודעת אם שייך לפורום הזה או לשכן אבל: הבן שלי ממה שראינו עד כה מגיב מאוד קשה לחיסונים. החיסון האחרון שקיבל היה זה של גיל חצי שנה והוא לא יקבל עוד חיסונים!!! אחותו - בת ה 7 קיבלה את כל החיסונים ולא הייתה בעיה, מאוד אוהבת טונה וואין שום בעיה. אבל... היא אמורה לקבל בעוד שבועיים חיסוני דחף שמקבלים בכיתה א': טיפות פוליו ו MMR. קיבלנו היום את החוזר מביה"ס והיה כתוב בו שצריך לדווח אם יש במשפחה מישהו עם בעיה במערכת החיסונית וכו' - והשאלה שצצה ומטרידה אותי - האם בכך שהיא תקבל את החיסון יש איזשהו סיכון לפשוש ? דרך הפרשות, נשיקות וכו' ? אולי השאלה מטופשת אבל אני לא מוכנה לקחת סיכון.
 

gaiegos1

New member
תגובה

יש להזהר שהפשוש לא יגע ביציאות למשך כשבועיים שכן מופרש נגיף מוחלש של פוליו ומי שלא מחוסן עלולל לחטוף מחלה. להמנע ממקלחות משותפות או שימוש באסלה או כל פעילות משותפת אחרת שיכולה להביא אותו לידי מגע ביציאות שלה. אין בעיה עם הפרשות אחרות כמו רוק וכו'.
 

gaiegos1

New member
אגב חיסונים

קימת עמותה בשם "חסון" שבה ניתן לעשות את כל הבירורים הקשורים לחיסונים. קבלי קישור לאתר. לחצי כאן.
 

razgalili

New member
אני באופן כללי נגד חיסונים במשפחה

שבה יש ילד בספקטרום האוטיסטי. לעניות דעתי הבלתי מוסמכת בשום צורה, לילד אוטיסט יש בעיה חיסונית שהיא כנראה על בסיס גנטי, ולכן צריך לראות את כל בני משפחתו כקבוצת סיכון כשמדובר בחיסונים, ולהמנע מלחסן.
 

gaiegos1

New member
לא כדאי לחסן

בהחלט. לא כדאי לחסן ככל ובפרט לא כאשר יש במשפחה ילד בספקטרום. מעבר לכך מחלות רבות שמחוסנים נגדן כמעט ואינן קימות, או שאין צורך בחיסון במועד שנקבע בטיפת חלב . למשל חשוב מאוד לבקש לא לחסן תינוק שרק נולד ועדיין נתון לטראומה בחיסון של הצהבת . מחלה נגיפית המועברת במין בעיקר. יש לו עוד כמה שנים טובות עד אז. כמו כן מחלות ילדות כמו חצבת אדמת וחזרת הנן חשובות להבשלת המערכת החיסונית והמוח , ואינן מסוכנות בדרך כלל. חשוב שהילד יחלה בהן ויתגבר עליהם לבד ולא יחוסן ועוד. כמו כן יש לזכור כמה כללי אצבע . חיסונים הן המלצה ולא הכרח אנו יכולים להחליט בשביל ולמען ילדינו. אם החלטנו בכול זאת לחסן יש לשקול איזה חיסונים לעשות ועל אילו לוותר כן להחליט על המועד של החיסון . לעולם לא לחס כשהילד במצב חולשה - קרי חולה , או רק סיים מחלה, עובר שינוי רגשי כמו החלפת גן, גמילה מחיתולים, הולדת אח חדש וכו. יש לדאוג כי יהיה מרווח זמן נאות בין החיסונים. במקרה של תגובה לא טובה , לא עלינו יש לפנות לטיפול, להמלצתי הומאופתי. ניתן אף לפזר את החיסונים . כלומר ישנם חיסונים הניתנים בבת אחת לכמה מחלות , מטעמי חיסכון וניתן לעשותם באופן פרטי בנפרד. עדיין לדעתי ניתן ורצוי לוותר עליהם כלל . עם זאת יש לזכור שרוב הילדים מסביבנו מחוסנים ולכן יש לנקוט במספר צעדי זהירות. חיסון פוליו למשל שניתן לילד אחר יכול להדביק את ילדנו הלא מחוסן בפוליו דרך מגע עם צואת הילד המחוסן , זמן מה לאחר החיסון . לכן יש לשקול האם כדאי לנו לקחת את ילדנו הלא מחוסן לברכה שבה משתכשכים הרבה ילדים ומין הסתם דולפת גם צואה למים . לידע את הגננות כי ילדינו לא מחוסן על מנת שתנקותנה אמצעי זהירות וכו . זהו עד כאן . אגב גם אני וגם בעלי למרבה האירוניה עובדי אלוט לשעבר ובעלי הכשרה לטיפול בשיטות האנטראקטיביות בילדים אלו , כך שנשמח לתרום מידעותינו וזמננו לנושא. אנו גרים בהרצליה.
 

אור לנו

New member
הבכורה - ה"רגילה" קיבלה את כל

החיסונים - כמובן שבזהירות - במרווחים גדולים יותר, מפוצלים, רק כשהיתה במצב בריאותי טוב ובליווי המואופטי. וטפו טפו טפו הכל היה בסדר. ואחרי 6שנים נולד הפשוש - וגם איתו נזהרתי עם החיסונים אבל ראיתי שהוא מגיב רע - אחרי כל חיסון התגובה נעשתה קשה יותר עד לחיסון האחרון שקיבל של גיל חצי שנה - שלאחריו עברנו 5 שבועות של אי שקט, בכי נוראי בלילה ועצבנות. כמובן שיותר הוא לא יקבל חיסונים. אם יהיה עוד ילד - אני לא מאמינה שאקח את הסיכון והוא לא יקבל אותם - לפחות עד שנהיה בטוחים שהכל בסדר וגם אז לא יקבל את כולם. דרך אגב - שאלתי את רופאת הילדים היום והיא אמרה שאין שום סיכון לפשוש בחיסון הבת - אבל אני מרגישה באינטואיציה שלי שלא נכון יהיה לחסן אותה כעת - אני יודעת שמבחינתה הכל יהיה בסדר - אבל אני לא מוכנה לקחת סיכון - גם אם הוא קלוש שזה יפגע בפשוש.
 

guybz

New member
התאוריה שלי אומרת שרמת הרגישות

שלנו לחיסונים מושפעת בצורה דרמטית מהתזונה. כנ"ל הרגישות שלנו לרעלנים. מה שאמרתי אתמול בהרצאה היה שהגורם המאחד לדעתי את כל המגפות התרבותיות של 20 השנים האחרונות היא התזונה. באופן אבסורדי מי שיאכל נכון לטענתי גם לא יצטרך חיסונים כי המערכת החיסונית שלו תגיב נכון לכל פתוגן שאצל אדם "רגיל", כזה שתזונתו לא נכונה, עלול לגרום לסיכון חיים. כלומר- מי שזקוק לחיסונים מבחינת מערכת החיסון שלו, יש לו רגישות יותר גבוהה לחיסון עצמו ומי שלא זקוק לחיסון בגלל מערכת חיסונית "טובה", גם לא ינזק מהחיסון. יש לשים לב שכשאני מדבר על מערכת חיסונית "טובה" אני לא מדבר על מערכת חיסונית חזקה או חלשה אלא על "מערכת שמגיבה בצורה אופטימלית" בחשיפה לכל פתוגן או אנטיגן. את האופטימליות הזאת של התגובה קובע סוג האיקוסנואידים (ההורמונים האחראים על תגובות ההגנה) בתאי הגוף ואת הסוג שלהם קובע המקור שלהם- מאומגה 6 (איקוסנואידים אגרסיביים היפר אקטיביים) או מאומגה 3 (איקוסנואידים נכונים) ההרצאה שלי מופיעה עכשיו באתר ואשמח לשמוע תגובות ודיון גיא
 
שאלה נוספת לגבי חיסונים

אני מנצלת את השרשור... שתי גיסותי אמורות ללדת בחודשיים הקרובים בני דודים לתומר. עד היום תומר היה הנכד הקטן במשפחה ולא נדרשנו לעסוק בשאלת החיסונים. מה ההמלצה שלכם לגבי חיסונים לילדים שהם בני דודים לילד PDD. תודה, דורית
 

razgalili

New member
לא לתת אף חיסון לפחות עד גיל שנתיים

שזו ההמלצה שלי לכולם. הכי חשוב - לא לתת לרופאים לתת חיסונים עם הלידה כמו שהם עושים היום. לא לתת אף פעם פטרוסיס (אני חושב שזה שעלת) בגיל שנתיים לעשות חושבים עוד פעם. עד אז אני צופה שתהיה בדיקה לגן של הנטיה לאוטיזם.
 

אמאלה 1

New member
הרשה לי לחלוק עליך

לדעתי ישנם חיסונים שהם כן חשובים לפני גיל שנתיים. הראשון הוא פוליו - כיוון שהילד עלול להחשף לילדים אחרים המקבלים חיסון פוליו בטיפות, וכך להדבק בנגיף הפוליו (למשל מספיק שמטפלת במעון לא רחצה ידיים בין החתלה להחתלה). כמו כן טטנוס - אליו עלול התינוק להחשף באמצעות מגע בבע"ח בפינות חי למיניהן, או באמצעות פציעה מחפץ מזוהם.לכן כדאי להתחיל לתת חיסונים אלו בגיל כמה חודשים.
 

razgalili

New member
כמה נקודות למחשבה

אכן הילד עלול להחשף לפוליו ומן הסתם גם יחשף אליו. מה שאני לא מבין זה למה לחשוב שחשיפה לוירוס דרך ילדים אחרים תהיה פחות בטוחה מלחשוף את הילד לוירוס בכמויות גדולות בצורה ישירה. רשויות הבריאות השונות מתיחסות לחשיפה של בני משפחה לא מחוסנים (ולצורך הענין, זה כולל את ההורים) וטוענות שחיסון של הילד יוצר חיסון סביבתי לשאר בני המשפחה. אישית אני חושב שיש להרחיק ילדים מילד שזה עתה חוסן כיון שהוירוס עלול לעבור מוטאציה ולתקוף גם ילדים שכבר עברו חיסון וגם את הילד שזה עתה חוסן. יש מדינות בעולם,כמו יפן, שבהם אין חיסונים כלל עד גיל שנתיים ובהם אחוז מחלות הילדות איננו גבוה יותר בצורה משמעותית אבל אחוזי המוות בעריסה לדגומה נמוכים משמעותית. את בטוחה שכדאי לתת לילד טטנוס ופוליו? יש לי עוד הרבה מה להגיד אבל בהזדמנות אחרת.
 

אמאלה 1

New member
לגבי הפוליו

ברוב המדינות המערביות נותנים את חיסון הפוליו רק כנגיף מומת בזריקה. לכן אין סכנת הדבקות למי שלא חוסן ע"י מי שחוסן. אולם בארץ, בנוסף לחיסון בזריקה, לאחר חודשיים נותנים גם חיסון בטיפות של נגיף מוחלש. הנגיף המוחלש בהחלט עלול להדביק אדם שלא חוסן, ולכן יש סכנה להדבקות למי שלא חוסן. מי שכבר חוסן בנגיף המומת, לעומת זאת, אמור לפתח נוגדנים לפוליו, ולכן לא להדבק ממגע עם הנגיף המוחלש. לכן לדעתי האישית - רצוי לפחות לתת לתינוקות בגיל מספר חודשים (לפני כניסה למעון) את סדרת הזריקות של הנגיף המומת (ואפשר לוותר על קבלת הנגיף המוחלש בטיפות)
 
אני מצטרפת להתנגדות

לגיא לצערי נתתי את רוב החיסונים (כי עוד לא ידעתי) בחיסון של גים שנה הוא פיתח חום גבוה, איבוד הכרה ופירכוסים! לקטנה (הרגילה ) שלי כבר לא נתתי כלום. אפילו לא את הצהבת בלידה (האמת שזה כל מה שעניין אותי מהרגע שהיא יצאה - שלא יתנו לה שום חיסון). אין לי את הידע של רז וגיא אבל הבטן צרחה: לאאאאא!
 
למעלה