שאלה לגבי חמין

שאלה לגבי חמין

הי לכולם.אני חדש פה ומקווה לאבד תואר זה כמה שיותר מהר.רציתי לשאול האם גם בחמין ספרדי מוסיפים סוכר?
 

יוכי68

New member
בימינו אנו הכל התערבב......

אני ממוצא מרוקאי וטוניסאי ואני שמה בחמין סוכר או דבש או סילאן..דבר שמקנה לחמין צבע מיוחדדד....מומלץ......וברוך הבא לפורוםםםםםםםם.
 

ורד70

New member
יוכי החמודה-יש לי חתן מרוקאי-תוכלי לת לי בבקש

מתכון לחמין מרוקאי?תודה
 

יוכי68

New member
ורד, אגיד לך בגדולללל ללא כמויות מדוייקות

בסיר גדול טגני בצל חתוך לרבעים בשמן הוסיפי חתיכות בשר בדר"כ שריר מס' 8 - חתיכות די גדולות או עוף/גרונות עוף - טגני מעט אם אין לך סילאן זה הזמן להוסיף כשתי כפות של סוכר לא גדושות.לטגן כמה שניות להוסיף חופן נכבד של חומוס מושרה להוסיף לסיר כמה תפו"א קטנים מקולפים להוסיף בטטה אחת גדולה לפזר פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור, קינמון.מעט א. מרק.....לטגן קלות להוסיף מים מעל כל הכבודה הזאת ולהוסיף ביצים שטופות ולהוסיף ג'חנון בשקית קוקי. מבשלים על אש נמוכה לפחות שעה. במקביל בסיר קטן: מטגנים בצל קצוץ במעט שמן, מוסיפים חיטה מבוררת ומטגנים קלות, מוסיפים: מלח, א. מרק , פלפל שחור, מעט קינמון (יש כאלה שאוהבים את החיטה מתוקה ומוסיפים לה מעט סוכר) על כל כוס חיטה ככוס מים....אין צורך ביותר כי ברגע זה נעשה רק חצי בישול ושאר התהליך מתבצע בשקית בתוך החמין. מבשלים את החיטה חצי בישול עד לספיגת הנוזלים....מוציאים וומעבירים את החיטה לשקית קוקי ולחמין להמשך בישול. אפשר במקום חיטה להכין אורז....לבשל חצי בישול כולל תיבול ולהעביר לשקית. אם את רוצה להוסיף קציצה של החמין אז כך: בקערה: כרבע ק"ג בשר טחון חופן נכבד של אגוזים טחונים 2 כפות שמן 2 ביצים 2 כפות סוכר כף שטוחה קינמון פלפל ומעט מלח אפשר להוסיף בצל קצוץ אם התערובת דלילה מידי יש להוסיף אגוזים או פירורי לחם פתחי נייר אלומניום בגודל של תבנית (תנור) שמני היטב וצקי את התערובת לתוכו , עטפי את התערובת היטב וצרי מעין גלילה ושימי במרק הרותח של החמין להמשך בישול. מכל הנ"ל תתקבל מנת של חמין ובה: בשר/עוף, תפו"א, חתיכה של בטטה, ביצה, חתיכה של ג'חנון, עוגת חמין (קציצה), חיטה/אורז.........נראה לי מכובד וטעיםםםםםםםם. חשוב לבשל היטב את החמין לפני הנחתו על הפלטה, שיהיו מספיק מים בתוכו אך לא יותר מידי, תיבול כראוי שיורגש הטעם.
 
אצלנו לא מוסיפים סוכר לחמין - התבלינים שאני

מוסיפה לחמין הם מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, חוואייג' וראס אל חנות (שיש בו מעט מתיקות).
 

יוכי68

New member
שירה, אני מוסיפה סוכר עם טיגון הבצל

או סילאן במהלך בישול החמין. חמין סטנדרטי: חומוס, תפו"א, בטטה, ביצים, ג'חנון, בשר/עוף,חיטה/אורז. לפעמים אני מכינה חמין כעוף ממולא וגם לו אני מוסיפה סילאן.
 

רותי410

New member
טעים עם דבש

אצלנו בבית לא הכינו אף פעם חמין עם תוספת מתוקה, אבל השכנה שלי הציעה לי להוסיף כפית דבש לחמין, ובאמת זה הוסיף המון, ונראה לי שאפשר להוסיף לכל סוג של חמין, לא?
 

יפית מן

New member
בחמין ספרדי אפשר להוסיף...

בחמין ספרדי יש שמוסיפים כף דבש כדי לתת צבע יפה ולגמרי לא מרגישים את המתיקות,וצבע החמין חום שזוף נראה נהדר,ןיש שמוסיפים תמר או שתים יש סוג של תמר שמתאים לחמין יש לו שם אולי מי מכם יודע למה אני מתכוונת יש לתמר שם לא בעברית
 

מחל

New member
אני שמה כפית סוכר חום, נותן טעם (לא מתוק)

וצבע משגע. אני שמה גם כמה שיני שום שלמות, אז הטעמים מתמזגים.
 
למעלה