ורד, אגיד לך בגדולללל ללא כמויות מדוייקות
בסיר גדול טגני בצל חתוך לרבעים בשמן הוסיפי חתיכות בשר בדר"כ שריר מס' 8 - חתיכות די גדולות או עוף/גרונות עוף - טגני מעט אם אין לך סילאן זה הזמן להוסיף כשתי כפות של סוכר לא גדושות.לטגן כמה שניות להוסיף חופן נכבד של חומוס מושרה להוסיף לסיר כמה תפו"א קטנים מקולפים להוסיף בטטה אחת גדולה לפזר פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור, קינמון.מעט א. מרק.....לטגן קלות להוסיף מים מעל כל הכבודה הזאת ולהוסיף ביצים שטופות ולהוסיף ג'חנון בשקית קוקי. מבשלים על אש נמוכה לפחות שעה. במקביל בסיר קטן: מטגנים בצל קצוץ במעט שמן, מוסיפים חיטה מבוררת ומטגנים קלות, מוסיפים: מלח, א. מרק , פלפל שחור, מעט קינמון (יש כאלה שאוהבים את החיטה מתוקה ומוסיפים לה מעט סוכר) על כל כוס חיטה ככוס מים....אין צורך ביותר כי ברגע זה נעשה רק חצי בישול ושאר התהליך מתבצע בשקית בתוך החמין. מבשלים את החיטה חצי בישול עד לספיגת הנוזלים....מוציאים וומעבירים את החיטה לשקית קוקי ולחמין להמשך בישול. אפשר במקום חיטה להכין אורז....לבשל חצי בישול כולל תיבול ולהעביר לשקית. אם את רוצה להוסיף קציצה של החמין אז כך: בקערה: כרבע ק"ג בשר טחון חופן נכבד של אגוזים טחונים 2 כפות שמן 2 ביצים 2 כפות סוכר כף שטוחה קינמון פלפל ומעט מלח אפשר להוסיף בצל קצוץ אם התערובת דלילה מידי יש להוסיף אגוזים או פירורי לחם פתחי נייר אלומניום בגודל של תבנית (תנור) שמני היטב וצקי את התערובת לתוכו , עטפי את התערובת היטב וצרי מעין גלילה ושימי במרק הרותח של החמין להמשך בישול. מכל הנ"ל תתקבל מנת של חמין ובה: בשר/עוף, תפו"א, חתיכה של בטטה, ביצה, חתיכה של ג'חנון, עוגת חמין (קציצה), חיטה/אורז.........נראה לי מכובד וטעיםםםםםםםם. חשוב לבשל היטב את החמין לפני הנחתו על הפלטה, שיהיו מספיק מים בתוכו אך לא יותר מידי, תיבול כראוי שיורגש הטעם.