שאלה לגבי חנות ששייכת לעמותה, ללא מטרות רווח

שאלה לגבי חנות ששייכת לעמותה, ללא מטרות רווח

שלום לכולם!
וואו, כמה זמן לא הייתי פה!!!
למי שלא מכיר אותי, שמי יהודית והיה היתה לי פעם חנות פרטית שלי באטסי.
מפה לשם, נדדתי בין עבודות וכיום אני מוצאת את עצמי עובדת בעמותה נפלאה שמעסיקה קשישים בבתי מלאכה של אומנות.
יש לנו קרוב ל-300 קשישים שמגיעים אלינו כל יום ויוצרים מבחר עצום של דברים בעבודת יד. (עבודות משי, קרמיקה, מתכת, סריגה, רקמות, נייר ממוחזר, עיסת נייר ועוד.)
אני מנהלת חנות המתנות של העמותה ולכן אני כן יכולה "לקחת אחריות" על המוצרים ואני יודעת לענות על שאלות ייצור כמו שהם מבקשים, אך לא אני יוצרת בפועל.

אני זוכרת בבירור שפעם היה אסור מפורשות למקום כזה לפתוח חנות באטסי, כי הרי פותח החנות חייב להיות זה שמייצר את המוצרים בעצמו.
אך נכנסתי לאטסי היום ואני רואה ששינו חלק מהכללים שלהם בנוגע לייצור חיצוני, העסקת עובדים וכו'.
מצאתי שם גם מאמר בנוגע לעמותות ללא מטרות רווח, אך מדובר בע"ר של ארה"ב, ולא של הארץ. (כלומר, אם מישהו קונה מהחנות שלי, הוא לא יוכל לקבל החזר מיסים על כך כיוון שאני ע"ר בישראל ולא בארה"ב.)

האם יש לכם מידע מפורש בעניין? שוטטתי המון באתר, עברתי ממאמר למאמר וקראתי בפורומים שלהם אך לא מצאתי תשובות מפורשות.
תודה מראש!

לימיצ

New member
ברוך שובך יהודית! בבודאי שאני זוכרת

תשמעי, זה לא היה אסור פעם- אדם אחד יכול היה לנהל
קבוצה של יוצרים ויוצרות... אבל אני לא בקיאה בפרטים של עמותות ללא רווח.
איך קוראים לזה באנגלית? אני אנסה לברר לך עם מי שם את יכולה להתייעץ..

את יודעת מה? שלחי בפרטי הסבר על העמותה וקישור לאתר אם יש , זה יכול מאד לעזור לי לנסות לעזור לך,
וכל הכבוד, נשמע עבודה מדהימה!

למעלה