שאלה לגבי חרקים ועטלפים.......

Yellow River

New member
שאלה לגבי חרקים ועטלפים....... ../images/Emo177.gif

הבנתי שעטלפים מזהים חרקים מעופפים בלילה בעזרת תדרי הקול הגבוהים שהם משמיעים וקולטים חזרה, וכך הם יכולים לתפוס ולאכול אותם..... זה באמת נשמע הגיוני.... מה שלא ברור לי כל כך זה איך החרקים מצליחים להתמצא בחושך? איך הם לא נתקלים בעצים, סלעים וקירות? הרי להם אין את המנגנון המתוחכם שיש לעטלפים, איך הם יודעים לאן לעוף ואיך הם נמנעים מלהתקל במכשולים בדרך? תודה מראש

niv1990

New member
אני חושב שלמחושים יש תפקיד פה

דרך אגב החרקים שאני רואה דווקא כן נתקלים בקירות והרבה. אני יודע שלחלק מהחרקים יש חושים שונים מאוד מפותחים כמו ריח לדוגמא, אבל אני לא יודע אם הם רלוונטים לניווט שלהם. מקווה שמישהו יוכל לשפוך יותר אור על העניין.

meidos

New member
מה שמתקיל אותם היא העובדה

שהיום מקור אור יותר נפוץ הוא עצם מוצק כנורה, יותר מאשר כדור גז ענקי מרחף... ולכן הרבה חרקים ניתצים לעברם ללא הרבה מחשבה... מעניין למה אף ארגון של שוחרי שלום ובריאות בעלי החיים נרתם לאפלת כל הערים בעולם להקלת חייהם האומללים של החרקים. מישהו אמר צביעות?

Yellow River

New member
אני מדבר על חרקים בטבע....

לא בסביבה של בני אדם שיש בה אורות של העיר...... איך חרקים שעפים ביער לדוגמה (בלילה בלי ירח או לילה מעונן) לא נתקלים בעצים תוך כדי מעופם? איך הם יודעים מה גובה מעופם ומתי הם מתקרבים מדי לקרקע? לי זה ממש לא ברור.

milloarnon

New member
החרקים מתוחכמים לא פחות

אולי יותר, יש חרקים בעלי ראיית אינפרא אדום, כך שהם רואים תמונה תרמית. לחרקים אחרים יש עינים עם הגברת אור כוכבים ופטנטים אחרים.

למעלה