שאלה לגבי חשבון בחשמל

citizen 9

New member
שאלה לגבי חשבון בחשמל

בחודש זה קיבלתי חשבון שכמעט נושק ל-2000. אני כמעט משוכנע שבין שאחר הדברים שגרמו לזה נמצא המחשב שלי. שאלתי היא כזו איך אדע כמה חשמל צורך המחשב שלי. וכיצד בדיוק הולך אופן גביית חשבון החשמל? על פי מה ? באילו מדדים? הוריי איימו בהחרמת המחשב באופן קבוע. אני משאיר את המחשב שלי דולק לעיתים (די קרובות עליי לציין) כ-4 ימים רצופים. אם כי טענת הוריי מוצדקת אני נאלץ לתפעל מספר פרוייקטים ומערכות כחלק מלימודיי ולכן אני נאלץ לעיתים קרובות להשאיר את המחשב במצבו הטיבעי. הגעתי איתם להסכם שמעת ואילך אני אמתן את אופן השימוש שלי במחשב וכמו כן אמצא לזה פיתרון תמידי בהמשך. כמו כן עליי לציין שלא מדובר פה במחשב ביתי רגיל! היכן אני מברר את פרטי צורכי החשמל? תודה מראש

רז חשמל

New member
חישוב צריכת חשמל

על כל מכשיר חשמלי כתוב ההספק החשמלי שלו. מחשב צורך באזור 250W ומסך 400W. החשבון לחישוב עלות תצרוכת החשמל של מחשב ומסך ביחד למשך חודש הוא כאשר מחיר קילוואט לשעה הינו 48 א"ג:
(250+400)/1000*24*30*0.48=225​
לחישוב למחשב לא סטנדרטי עליך לראות את סימון ההספק בגב המחשב או ספק הכח.

רשר

Well-known member
מנהל
ספק המחשב 150W ממש לא סיבה

ל2000 ש"ח אני לא מכבה את המחשב בכלל כי בלילה הנורטונים עובדים. יש גם 5 מזגנים דוד שלא מכבים בישול וקפה חופשי. לגבי האיומים אני הורה. צריך לחשוב קצת יותר ברצינות ולבדוק למה החשבון כל כך גבוה. מה גודל הבית? כמה אנשים חיים בו? איך מבשלים? איך מחממים? איך מקררים (מקרר שלא מפסיק לדחוס)? בקיצור לא להלחם עם ההורים כי זה בטח לא יוריד את חשבון החשמל ואגב חשבון אולי הוא חשבון בהערכה והוא מושך נתונים מהחורף? מה היה החשבון בתקופה המקבילה לפני שנה? בקיצור מחייב בדיקה רצינית של אורך החיים ושל החשבון.

citizen 9

New member
תודה רבה על התגובות...

רק שלא בדיוק הבנתי את החישוב שביצעת (250+400)/1000*24*30*0.48=225 מסך+מחשב/קילוw*יום*חודש*מחיר הקילוW=מחיר חודשי.. האם אני יכול לבצע את הנוסחה הזו על כל מכשיר? האם דייקתי. ובקשר לתגובתך רשר על פי המאפיינים של משפחתי ניתן להסיק שאני הסיבה העיקרית לעלותו הגבוהה של החשמל(ולא רק בגלל המחשב). ולכן עליי לקצץ את השימוש בחשמל באופן משמעותי.

roy269

New member
מאד לא מדויק

ובמיוחד לגבי מחשב זה שהספק שלו מוגדר ל - 150 ווט לא אומר שהוא צורך את ה - 150 ווט האלו. זה ההספק הנומינלי שהוא מסוגל לספק אבל כמובן צריכת ההספק של המחשב תלויה בתצורה שלו איזה מעבד יש - באיזה מהירות הנוא עובד האם יש צורב שעובד שעות נוספות וכו' כמו כן להניח הספק מסך של 400 ווט נראה לי מוגזם בצורה היסטרית תחשוב מה זה לשבת מול 4 נורות של 100 ווט - מאד לא נעים המסכים בדר"כ הספקם בסביבות 50 עד 70 ווט

רשר

Well-known member
מנהל
יש לי בת,../images/Emo6.gif וזה חשבון הטלפונים

מאגר

New member
חשבון חשמל

גודלו של חשבון החשמל נובע מהפרשי המחירים והתשלום הרטרואקטיבי שבגינם

למעלה