שאלה לגבי טבעת נישואים

שאלה לגבי טבעת נישואים

הטבעת שאיתה קידש אותי בעלי בחתונה לא ממש נוחה לי ואני נאלצת להוריד אותה כל הזמן. החלטנו לקנות חדשה. בעלי מגיע מבית מסורתי וביקש לברר אם הוא צריך לקדש אותי שוב בטבעת החדשה בפני עדים. דעתם? תודה :)

לשם מה ?

מסופקני האם מקור הקידושין בטבעת אינו גנוב מהנצרות ? ובכלל על פי ההלכה האשה מתקדשת בכל דבר השווה פרוטה.

arriy80

New member
בודאי

הכל גנוב מהנצרות. אולי גם המושג "יהודי" גנוב מהנצרות ? אולי גם הזכות שלנו על ארץ ישראל בכלל מקורה בנצרות ? אכן, האשה מתקדשת בכל שווה פרוטה. הטבעת מסמלת את הקשר בין האיש לאשתו, כשהטבעת על ידה היא זוכרת שהיא קשורה אליו. כפי הידוע לי, לטבעת יש גם טעם ע"פ הקבלה.

ומניין החלה ההקפדה לקדש בטבעת ?

ואם באת להסמיך נוהג זה על הקבלה, יפה כתב הרשב``ש שהנוצרים מאמינים בשילוש, והמקובלים מאמינים בעשריות. ומה טוב שמנהג זה הושמט מכל ספרות ספרות חזל, ואף אין לה זכר ברמבם. ומסופקני אם יש איזכור בשו``ע. ומה שברור שנוהג זה, חדשים מקרוב בא לא שערוהו אבותינו.

arriy80

New member
לא משנה מניין החלה, אלא האם זה מנהג מוסמך

עדיף שלא תקשקש סתם דברים שאין לך מושג בהם בכלל . מה הקשר בין השילוש לבין הספירות ??? אם אני לא טועה, המנהג לקדש בטבעת אכן מופיע בשולחן ערוך, והוא הונהג עוד לפניו. אם ברור לך שאבותיך לא שיערו את המנהג הזה, אז יש לך בעיה. לא כל אחד יכול לבוא ולומר "יש לי מנהג" או "אני לא רואה טעם למנהג כזה". ביהדות המנהגים וההלכות נפסקים (או מקבלים לגיטימציה) לפי האנשים המוסמכים לכך

נדמה לי

שזה למעשה סמל יותר עתיק כלומר מהמזרח הקדום מצרים פרעונים.. ובעצם זה סמל מה שאומר שזה ייצוג ודווקא העובדה שיהיה מוסכם על כל הדתות זה מועיל..מה רע

arriy80

New member
כמובן ששאלות כאלו צריך להפנות לרב פוסק

אכתוב לפי ידיעתי: החלפת הטבעת לא תשנה כלום לגבי מצב הנישואין. כמו שאם הטבעת נאבדה האשה לא מפסיקה להיות אשתו של בעלה. לאחר שקנין הקידושין נעשה, אין שום דבר שיפקיע אותו מלבד מיתת הבעל (ח"ו) או גט. תקני בשעה טובה, ושיהיה לך בהצלחה. ושוב, בכל נידון כזה, יש להתיעץ עם רב פוסק.

וגם אני באתי על החתום...

אכן, גם דעתי היא שאין שום משמעות להחלפת הטבעת למצב הנישואים, וכמו כן אין חובה הלכתית ללכת עם הטבעת על היד. שיהיו רק בשורות טובות, וחיי נישואין מאושרים!

נדמה לי ואנא אשרו או אוששו..

אם יהודים מקדשים במילים "הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל".. וגם בלא עדים או בפני שני עדים, משהו כזה.. הרי שהם נשואים ואם כבר נשאתם לפי ההלכה וזה משהו רגשי עבורך שבעלך קידש אותך בטבעת קני אחרת ושיקדשך באיזה פורום שנעים לכם.. דעתי הלא מלומדת.. אני חושבת שיש פה אלמנט ריגשי.

לא מדויק כלל

ללא עדים אין שום תוקף לאמירה (אמנם נכון שעדף שלא 'לשחק' משחקים כאלה, אך אין לזה שום תוקף הלכתי). זה נכון שלאחר שהנישואים חלו פעם אחת כדת משה וישראל אין עניין הלכתי צרוף בהליכה עם הטבעת והיא עניין רגשי בעיקר, ולכן אין בעיה בהחלפה באחרת ואין צורך בשום טקס שילווה את החלפת הטבעת.

מה כפת לי יש לי טבעת!

ולפי ההלכה כולל ברכת כוהנים מתחת לחופה בשהיל שסבא כהן (עליו הברכה והשלום - נפתר לא מזמן,) ירווה נחת אך תודה שסיברתם אוזני...

tamarhp

New member
אין צורך

מעשה הקידושין נעשה. מאותו רגע ואילך אין לך שום חובה אפילו ללבוש את הטבעת.

למעלה