שאלה לגבי טושים למאכל

לאה_מ

New member
שאלה לגבי טושים למאכל

אני עושה לבתי ועוד 4 מחברותיה מפגש (במסגרת "חוג אמהות" שאנחנו עושות) בנושא ציור על עוגה. אני בדרך כלל (בעוגות הספורות שעשיתי
) עובדת עם זילוף שוקולד ומילוי ברויאל, אבל חשבתי שלבנות (בנות 8) הזילוף יהיה קשה מדי (וקיבלתי הוכחה מצויינת לכך במפגש העוגיות שעשינו השבוע). לכן רציתי לקנות להן טושים אכילים. הבעיה היא, שבדקתי בפורשף וגם בגרובשטיין, ובשני המקומות מוכרים רק סטים של 5 צבעים של וילטון (שעולים 75 ש"ח), ולא מוכרים טושים שחורים בודדים (הוסבר לי שיש בעיה ביבוא של בודדים, וכרגע ניתן לייבא רק סטים). אני לא אקנה 5 סטים מלאים כדי לקבל 5 טושים שחורים. אז מה לעשות? אלו עוד רעיונות יש לתיחום הציורים שהן בוחרות? ואשמח לקבל גם טיפים לגבי הצביעה - הבנתי שצובעים בצבעי ג'ל מדוללים באלכוהול - כמה אלכוהול לשים על צבע? ואיך מנקים את המכחולים? במים או באלכוהול?

היי לאה../images/Emo13.gif

ככל הידוע לי יש במר קייק בנתניה טושים שחורים וגם צבעים אחרים ב 10 שקלים לטוש. אם את לא מוצאת טוש את יכולה לקנות מכחולים דקים יותר וצבע מאכל שחור לדלל גם אותו ולתת להן לתחום עם מכחול, אולי בשיטה הזו עדיף שהתיחום יהיה בשלב הסופי של העבודה, כלומר קודם כל צביעת חללים ורק אחר כך התיחום. לגבי הדילול תני לכל אחת צלחת חד פעמית או פלטה אם יש שכל אחת תקח מעט מהצבע הרצויי ותדלל עם טיפת מים עד למרקם נוח לצביעה, דווקא לילדים לא ממליצה דילול באלכוהול הוא מצריך שליטה וזריזות , אין שום בעיה לדלל ולנקות את המכחולים עם מים.

לאה_מ

New member
תודה רבה רבה רבה!

עזרת לי מאד. אני אשתף אתכן בתוצאות המפגש (אם מעניין לכן לראות עוגות של ילדות). ותודה רבה גם על הטיפ לגבי הדילול. אני אכן אעבוד איתן עם מים. שמחה מאד שפתחתן את הפורום הזה - אני מרגישה הרבה יותר נוח לשאול כאן

t a l talim

New member
שמחה שזו תחושתך!

בדיוק לשם כך נפתח הפורום... הרגישי חופשיה לשאול הכל. מחכה לתמונות!

kerengo1

New member
טושים בודדים

היום הייתי בתבליני הכפר בראשון ואין להם טושים בודדים גם רק חבילות של 5 צבעים.

למעלה