שאלה לגבי טיב הפורום

שאלה לגבי טיב הפורום

האם יש פה ספקנים שלא מאמינים בחיים שמקורם ומהותם שונה משלנו? או בקשר ההדוק ביניהם ובינינו? אני חדש ואשמח להבהרות.

kingdz5

New member
שלום לך

אני אישית מאמין בחוצנים וצורות חיים אינטיליגנטיות! אני מאמין שיש בוודאות צורות חיים כאלה ביקום הענק שלנו ואני גם מאמין ישי קשר חד דו צדדי ביננו לבינהם לדוגמא ממשלת ארצות הברית משתפת פעולה איתם. הנה מה שאני חושב בנושא

matank1994

New member
נכון

אני גם מאמין בחוצנים וצורות חיים שמכונים"חיזרים"למרות שלא יודעים אליהם הרבה מידע עדין זה מענין

חפY

New member
אני מאמין שחוצנים מבקרים פה מדי פעם

אך, כמובן, אין שום הוכחה ממשית לכך.

Majestic12

New member
האם אנחנו חוצנים...

למען האמת, יש כאן שאל פילוסופית מעניינת - ומה אנחנו? האם אנחנו איננו אלא יצורים חיים ותבוניים שחיים בגלקסייה שנמצאת ביקום? - הרי שגם אותנו, ניתן להכליל בהגדרה כ"חוצנים"...

Gilliana

New member
האמת? לא

אי אפשר להכליל אותנו בהגדרה הזו משום שזו הגדרה יחסית. חוצנים - באים מבחוץ, מחוץ לכדור הארץ, בניגוד אלינו - שאנו תושבי הפלנטה. אם נגיע ביום מן הימים לזטה רטיקולי למשל, תושביו יוכלו לקרוא לנו בשם "חוצנים".

Majestic12

New member
התכוונתי מבחינה פילוסופית...

במידה וישנם חיים תבוניים במקום אחר ביקום (ומן הסתם - ישנם, והרבה), הרי שמבחינתם, אנחנו חוצנים לכל דבר...

אנחנו זו הגדרה מצחיקה

ברור שחלקנו חוצנים. אחרי הכל היקום הוא אינסופי והגודל הזה הוא אחד מחלקי המשוואה לסבירות מציאותם של חיים אחרים בכלל ומציאותם כאן בפרט. מה ממשלת ארצות הברית? אנשים, תתעוררו, החיים הם לא תיקים באפלה. יש חיים זרים מסביבינו, האם תורת אבולוציה רעועה בת מאה שנה אכן מסבירה את מוצא המינים? ברוכים הבאים לארצו של האלוהים.

Gilliana

New member
דווקא החיים הם מאד תיקים באפלה ../images/Emo13.gif

מדהים לחשוב עד כמה...

Majestic12

New member
תורת האבולוציה

תורת האבולוציה הינה התורה האחרונה, עליה ניתן לומר שהיא רעועה. אמנם חלו בה שינויים ב- 140 השנים שעברו מאז הוצגה, אבל כל הדילוים עד כה, רק מאששים אותה. לא נמצאו שום גילויים שהפריכו או סתרו את התיאוריה הזו בצורה משמעותית. מה שבטוח זה, של"אלוהים" כזה או אחר, אין שום אמיתות ו/או קיום ביקום הזה (וכנראה שלא באף יקום)...

FRAIFY

New member
בנוגע לאבולוציה..

תורת האבולוציה נתפסת עכשיו אצל מרבית החוקרים הבכירים בעולם כתורה שגויה שכלל לא התרכשה,במילים אחרות: לא הייתה אבולציה,הסברים לכך: 1.אלפי סוגי מינים בטבע. 2.אי התפתחות של מינים מסוימים{לדוגמא כנפי זבוב} 3.אפשרות אפסית מכל בחינה מדעית שיצור מפותח ומתקדם כל כך {כמו האדם}יתפתח מתא{חיידק\בקטריה..} Majestic12 סתכל לדוגמא על כל סוגי ומיני הדגים בים{ישנם מאות אלפי סוגים ועוד זנים רבים שלא גילינו}אתה באמת חושב שכולם נוצרו מתהליך אבולציוני?

Gilliana

New member
קודם כל...

תורת האבולוציה היא עדיין השכיחה והנפוצה ביותר בקרב החוקרים והמדענים. שנית, אני מניחה שתורת האבולוציה עוד תעבור אי אילו שיפורים/תיקונים/שינויים בעתיד. לדעתי האישית - צ'ארלס דארווין צדק לגבי האבולוציה עצמה, אך מאד טעה במסקנתו כי היא מקרית ואין מאחוריה כל תכנון. נהפוך הוא - אופן ההתפתחות של בעה"ח במשך מיליוני השנים מעיד על קיומו של איזשהו "קוד" התפתחותי, דוגמת הד.נ.א.

זו התורה היותר הגיונית כיום

מה זה קשור אם יש אלפי מינים של בעלי חיים? זה סותר? וכן, אני מאמין שאפשר להתפתח מתא בודד. לכל בעלי החיים יש תא משותף. אם אתה נמלה או פיל, יש לכם תא משותף. זה עוד מאפיין של האבולוציה - אב קדמון משותף.

Majestic12

New member
אני שולל כל מה שכתבת-אחד לאחד

1. כל החוקרים במאת האחוזים, בכל מקומות המחקר בעולם, מקבלים את תורת האבולוציה כתורה הנכונה היחידה. חלו בה שינויים, אבל היא נכונה וכל המחקרים מוכיחים כך ורק מאששים אותה. הדיסאינפורמציה המתפרסמת, כאילו רוב החוקרים אינם מאמינים בה, מקורה בגופים דתיים קיצוניים בארה"ב (שאומצה גם אצלנו, במיוחד ע"י גופים דתיים קיצוניים ותנועות דתיות חדשות - כגון התנועה הראלית). 2. אלפי המינים בטבע (למעשה מליוני) - מוסברים מצויין ע"י תורת האבולוציה. 3. האבולוציה אינה תהליך לינארי, אלא גם הפיך. תיתכן נסיגה אבולוציונית במקרים מסוימים, או קיבעון אבולוציוני - כך הדבר בזבובים, נמלים, עקרבים, ועוד. תורת האבולוציה מסבירה מצויין מצבים אלו (ואינה נדרשת לשום השגחה עליונה לשם ההסברים). 4. האפשרות להתפתחות יצורים עילאיים מיצורים נחותים יותר, הוכחה לפני יותר ממאה שנים, ועדיין עומדת במבחן ההוכחה. אני מקבל את תורת האבולוציה כלשונה. איני פוסל אפשרות של התערבות חוצנית, שאולי הייתה, אך איני מקבל שום רעיון הפוסל את תורת האבולוציה והמעמיד במקומה תורה בריאתנית דתית.

FRAIFY

New member
אז אני אשמח אם תסביר לי:

איך מתא בקטריה אחד{הרי זהו הבסיס לכל האבלוציה לא?}התפתחה חיה ענקית כגון הפיל או הכריש הלבן{לוויתן ענק}ומצד התפתחו מליוני מיני חרקים שכל אחד שונה לגמריי אחד מהשני ולכל אחד יש את התכונות שלו,אתה מבין משהו פה לא הגיוני... מצד אחד יש לך מיני חיות ענקיות בעולם ומצד שני מיני חיות זעירות עד מאוד... ושלא נדבר על הדינוזאורים שהוכח כבר{לפי חקר עצמותיהם}כי היו מינים שונים גם אצלם,לדוגמא ה"טי-רקס" שנראה כאילו הוא תוכנן במיוחד להרוץ יחסית מהר ולצוד את טרפו באמצעות הלסת הענקית שלו,וכנ"ל שאר הדינזורים{כל אחד ניחן בתכונות אחרות שעזרו לו לשרוד}. מה שאני אומר זה שהאפשרות שכל מיני החיות החרקים והתאים בעולם התפתחו ממשהו 1 א ח ד זה אפסי!בטוח הייתה התערבות כלשהיא שגרמה לזה,צר לי לומר לך Majestic12 אבל אתה באמת ובתמים מאמין שכולנו נוצרנו מתהליך אבלוציני של בקטריה שהגיעה מהחלל אז ללא כל ספק אני יכול לומר שאתה טועה,ואפילו יתרה מזאת,נסי קצת לחשוב,צא אחוצה לגינה שלך ותביט בשמיים ותראה את כל סוגי הציפורים לאחר מכן תביט לאדמה ותזיז איזה סלע ותראה את כל סוגי החרקים,ואז אוליי תצליח להבין.

בהחלט מאמינה שיש פה ספקנים ../images/Emo13.gif

ולא חושבת שכל חבר בפורום חייב בהכרח להגיד "אמן" על כל פרט מידע או דיון שעולה פה. לדעתי חלק מהאתגר ומהעניין הוא לשמוע דיעות שונות ולראות את התמונה בשלמותה.

Day One

New member
תשובה לשאלה

אני אישית, מאמין שישנם כוחות כלשהם, מעבר לכדור הארץ... אבל בין זה, לבין להאמין לסיפורים של אנשים על צלחות, סיגרים, ופסטלים מעופפים - ממש לא נראה לי. אבל ממש לא.

למעלה