שאלה לגבי טיול ארוךךך לדרום אמריקה

ראשגדול

New member
שאלה לגבי טיול ארוךךך לדרום אמריקה

יש מישהו שנסע פעם :? למדינה דומה ? (אולי תאילנד , או כל מדינה לא מפותחת אחרת ) איך הסתדרתם עם טיפול רפואי ?? בהתחשב שאינהלציות ופיזיו אני לא עושה זה כבר מקל אבל הקטע שבשדה התעופה יבדקו את התיק ויחשבו שאני מבריח תרופות (כי בלי עין הרע יש המון כאלה ) והרופא שעדיין לא יודע ובטח יחפור על זה שצריך איזה בית חולים שיהיה בהיכון חשוב לציין שאני לא הולך לעשות טראקים בג'ונגלים או משהו כזה .. רק בערים (שהם כמו תל אביב , רק יותר גדולות )

במרפאה שבה אתה מטופל

יש ניסיון בטיולים "מיוחדים" - לטוב ולרע. כך שדווקא שם תוכל לקבל הרבה מידע על טיולים מאד מוצלחים ועל כאלה שהסתיימו פחות טוב... הם גם יוכלו לתת לך כתובות של בתי חולים ומכתבים מתאימים למקרה הצורך חוץ מזה יש "לנו" רופאה ישראלית ממוצא דרום אמריקני שהיתה בכמה מדיונות למתן הרצאות ויש לה קשרים מעולים- כך שאוכל לקשר ביניכם ואני בטוחה שהיא תשמח לסייע. מקווה שיצא אל הפועל בהנאה וללא בעיות (לנושא אלימות ו"שודים" אקשר אותך, אם תירצה, עם אחד מבניי שנותן על כך הדרכה לאחר התנסות לא נעימהבאחת הערים הגדולות פ כמו תל אביב .... שיצא ממנה בשן ועין
)

ראשגדול

New member
אני מכין עצמי לקרב מול אפרתי

יש לי הרגשה שלא יהיה קל .... בגלל זה אני אוסף מידע :)

מכתבים מכתבים מכתבים

בעניין התרופות תצטייד במכתב חתום על ידי הרופא שלך עם דף לוגו של בית החולים שבו כתוב שאתה חולה יחד עם רשימת כל התרופות והכמויות והמינונים של כל התרופות שיש לך במזוודה. את רוב התרופות תשים במזוודה אבל אל תשכח לקחת תרופות בכמות של בערך שבועיים בתיק שעולה למטוס. לייתר ביטחון. כמו כן תצטייד במכתב שמסכם את מצבך הרפואי. ליתר ביטחון. תצטייד בכתובות ובטלפונים של מרפאות CF במדינות אליהן אתה נוסע אני לקחתי אפילו צילום חזה איתי... כדי שיוכלו להשוות במקרה הצורך... בקיצור, שלא תצטרך ספר מה אתה מתכנן! והעיקר תהנה מאוד

ראשגדול

New member
תודה :) ומה בתכנון ?

כמעט 9 שנים אחרי ההשתלה .. מתכנן לנסוע לקולומביה לתיקון בתכנון , מסיבות , טיולים , והרבה מאוד באלגן עם אחי הקטן וחבר מהעבודה

מממ נשמע מעניין ../images/Emo3.gif

ומה תגיד לאפרתי? שאתה מתכנן טיול מוזיאונים וקונצרטים?
ולמה דווקא קולומביה? מה יש שם בכלל?? חסרים מקומות לעשות בהם חיים?

ראשגדול

New member
אפרתי .?

חשבתי להגיד לו שאני נוסע לשבוע מוזיאונים בצרפת חחחח אבל ההורים הטילו וטו ברור שלא נגיד מה שלא צריך להגיד ונגיד מה שכן צריך ... ולמה קולומביה ? לפני כמעט 9 שנים עברתי שם השתלה .. והתאהבתי בארץ הזאת .. ומאז רק חיכיתי להזדמנות לחזור לבקר חוצמזה .. משיחות עם חברים שהיו ... מסתמן שמה שהולך שם (הרבה מסיבות בריכה ,והרבה טירוף ) מתאים לי

sporTV

New member
אם וכאשר תיסע - תהנה!!

כשאני נוסע לחו"ל (או יותר נכון כאשר נסעתי בלשון עבר) אני מקפיד להסתובב עם מכתב סיכום מחלה (באנגלית כמובן), מכתב המעיד על מצבי כיום, מכתב מפורט (!!!) של כל כל כל התורופות, המזרקים, המינונים שאני נוטל. דבר לא פחות חשוב - אני מקפיד להביא את כל התרופות באריזות המקוריות שלהם ולא מוציא אותן לאריזות נוחות יותר. לא לשכוח ביטוח רפואי טוב - כי למשל אם תחלה במחלת גבהים או סתם תחלה בגלל הסי.אף - תזדקק לזה מאוד. לקבל רשימת מרכזים רפואיים טובים זה חשוב מאוד. וליהנות!!!!

לאט לאט עם הסמים אה...

לי מעולם לא עשו בעיות עם תרופות בטיסות, גם מזרקים של סכרת לא קיבלו יחס מיוחד. קח מכתבים והכל יהיה בסדר. תעשה חיים תשתולל והכל יהיה בסדר. אני הייתי בסין 3 שבועות ולא נתקלתי בשום בעיה מיוחדת.. כלל אחד שמשמש אותי בנסיעות כאלה הוא...אם אתה רוצה לעשות איזה שטות/סמים/או כל דבר קיצוני עדיף שתעשה אותו קודם בארץ קרוב למקום שיכולים לעזור לך ולא רחוק מהבית...

chakiv

New member
לעניין ההתנסויות – סליחה שאני המבאסת הלאומית

מלבד העובדה שסמים הם לא חוקיים
(ברוב המדינות) ובעצמם יכולים לגרום לתגובה פיזית לא רצויה [באמת סליחה שאני המבאסת הלאומית, אבל א ינ מרגישה חובה להגיב בשפיות...], יש להם השפעות בין תרופתיות. הכוונה היא שהם יכולים להשפיע על תרופות שאתם נוטלים, בכל צורות המתן: אינהלציה, דרך הפה וכו'. ההשפעות עם התרופות מובילות לכך שהסיכון לתופעות לוואי מהטיפול התרופתי עולה משמעותית: עליה בטוקסיות לכליות, עליה בסיכון לאובדנות ופסיכוזות. בנוסף, בסיסטיק פיברוזיס, הפינוי של תרופות מסוימות הוא שונה מהגוף, כך גם סמים – המשמעות היא שכל סם שנוטלים (שוב, בכל צורת מתן) יכול להישאר בגוף יותר זמן או להגיע לאיברים אחרים שהוא לא היה מגיע אליהם באופן רגיל. ולכן, תמיד תחשבו מה אתם לוקחים ומה הסיכון שאתם נוטלים כשאתם עושים זאת.
זכור לי מקרה חמור, שקרה לא מזמן, בו מטופל כמעט אמר שלום לאלוהים בעקבות התנסות חד פעמית שכזו. לידיעת "הצופים" בבית... בכל מקרה, למען הסדר הטוב, הנה הנחיות
שאני ממליצה עליהן לפני נסיעות לחו"ל (ואני חוזרת על חלק מהדברים שכבר נכתבו קודם): 1. לקחת מכתב רשמי בעברית ובאנגלית (עם לוגו של המרפאה ופרטי הרופא המטפל) המתאר את המצב הרפואי. 2. לקחת מכתב רשמי בעברית ובאנגלית המציין את כל הציוד הרפואי לו המטופל זקוק לעליה למטוס, כולל תרופות, מזרקים, מחטים, מכשיר אינהלציה, ועוד. לכתוב בפירוש: On board. כדאי גם לציין כי המטופל זקוק לבקבוק שתייה
כל הזמן. 3. לדאוג לקחת את פרטי המייל של המרפאה/הרופא המטפל.
4. לתכנן מראש את המסלולים, ואם אפשר לדעת היכן יש מרפאות היודעות מה זה CF באתר הטיול, מה טוב. 5. אם צריך אינהלציות שדורשות קירור, ניתן לרכוש קרחומים שמחזיקים מעמד 12-24 שעות (אני לא יודעת אם יש יותר מ- 24 שעות), ולשים בצידנית. ישנן תרופות, כמו טובי, שאמנם כתוב שהן דורשות שמירה בקירור, אך ניתן גם לשמור אותן מחוץ למקרר למשך 25 ימים. פולמוזיים, זאת התרופה היחידה, למיטב זכרוני, שממש זקוקה לקירור יומיומי. השאר, לא חובה. אבל לפי מה שנאי זוכרת, אינהלציות, ראשגדול, אתה לא ממש עושה....(לטוב ולרע...
). 6. לקחת מעט תרופות בתיק גב לטיסה עצמה, ואת הרוב בתיק הגדול שנשאר. 7. לעשות ביטוח נסיעות טוב.
נראה לי שזהו... נסיעה טובה והרבה כייף! ורדית

orenkulu

New member
הייתי

הסתובבתי בד. אמריקה במשך 3 חודשים לפני 6 שנים. לקחתי איתי מכתב באנגלית ובסוף,לשמחתי, לא נזקקתי לו. הסיכום עם אפרתי היה שאני אכנס לטיפול 10,000 לפני הנסיעה. עברתי בין מספר מדינות ולא ממש בדקו או שאלו על התרופות. תבלה ותרביץ סטייקים עד שיצאו לך מהאף (למרות שקולומביה יותר מפורסמת בשייקים שלה, בדומה לברזיל).

למעלה