שאלה לגבי טיפול בבעיות נפשיות בשירות חובה

שאלה לגבי טיפול בבעיות נפשיות בשירות חובה

שלום. האם לחייל שרוצה לקבל טיפול נפשי במסגרת הצבא יש דרך לעשות זאת ללא ידיעת מפקדיו? אם כן כיצד? (עד כמה שידוע לי פניה לקב"ן כרורכה בעדכון מפקד ישיר על הפניה. אם זה לא כך אשמח מאד לטעות) רק אבהיר למען גילוי נאות, אני לא שואלת זאת לצרכי האישיים, אלא מתוך היכרות עם מקרים בהם חייל או קצין נמנעו מלפנות לטיפול שהיו זקוקים לו מסיבה זאת. אולי יש דרך אחרת ואם ידעו עליה זה יוכל לעזור להם מאד. בתודה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ישועת השם כהרף עין...

אנחנו לא מכירים דרך לפנות אל קצין בריאות הנפש מבלי ליידע את מפקדו של החייל. יחד עם זאת זו לא ממש ההתמחות שלנו ויכול להיות שדרך כזאת אכן קיימת. כדאי לנסות לשוחח עם קצינת הת"ש של היחידה, תחת ההנחה שהחייל סומך עליה. לתאר לה את המצב ואת הרגישות, ולבקש מלכתחילה שהשיחה תהיה אינטימית וללא ידיעת המפקדים. מקוים שעזרנו...

kdani

New member
בוודאי שאפשר

הפניה לקב"ן מקבלים מרופא. המפקד לא צריך לדעת למה ולאן. תבקש 102 למרפאה, תבקש להכנס לרופא, תסביר לרופא מה הבעיה, אם הוא יחליט לתת לך הפניה לקב"ן, אף אחד לא אמור לדעת מזה.

תודה על העדכון, שמחה מאד לדעת שזה כך

וחשוב מאד שהחיילים ידעו שיש אפשרות כזו. מישהו ניסה אגב?

זה ממש לא נכון

נוהל פנייה לקב"ן זה עם הפניה מרופא יחידה וחו"ד מפקד. חשוב לציין שלמפקד לא חייב לציין את סיבת הפנייה לקב"ן החו"ד בא לתת רקע קטן על החייל.

kdani

New member
שלילי.

זה כמו הפניה. לא חייבים חוו"ד מפקד, מספיק שהרופא רושם. זה יעזור לערב את המפקד, אבל לא חייבים. זה רשומה רפואית, והיא באופן עקרוני חסוייה.

אני ותיקה בברה"ן למיניהם

ותמיד צריך חוו"ד מפקד. גם אם עברתי מברה"ן מסויים לאחר- חוו"ד חובה.

למעלה