שאלה לגבי טיפול

שאלה לגבי טיפול

אני מחפשת טיפול שמשלב טיפול במגע ביחד עם טיפול בשיחות...אולי מישהו מכיר? רקפת

אני אישית לא מכירה

מישהו שלמד את שני הדברים. בדרך כלל יש התמחות בזה או בשני. מטפלים שלמדו פסיכותרפיה, לא אמורים לגעת ומטפלים שלמדו מגע, לא מומחים בכל מה שנוגע לפסיכותרפיה. השאלה היא, למה את זקוקה לשילוב?

שילוב טיפולי

אני התנסיתי בטיפול בשיחות וגם בטיפול במגע...בשיחות לא יכולתי להוציא דברים עד הסוף...הרגשתי כאילו אני אתפרק לרסיסים...והיה מאוד חסר לי המגע...יד על הכתף...חיבוק. הייתה לי הרגשה שאם אדבר על הדברים ולא יהיה שם חיבוק אז אני אתפרק. בטיפול במגע (שיטת גרינברג) עלו המון תחושות קשות בעקבות המגע...המון פלשבקים ולא היה עם מי לעבד את זה...ואני כל כך זקוקה למגע...לכן חיפשתי משהו שמשלב בין השניים...רקפת

אני חושבת שחשוב להבחין

איזה סוג של מגע את המחפשת. כי מטפל, גם אם הוא נוגע, הוא נוגע כדי לטפל בך ולא כדי לספק צורך במגע... לשם כך עליך למצוא בן או בת זוג שעמם תוכלי להעניק ולקבל מגע, לצורך סיפוק. בטיפול, תוכלי לעבוד על היכולת להגיע למערכת יחסים כזאת, עם בן או בת זוג, שתאפשר לך לאפשר קרבה כזאת עם מישהו אחר... אבל מטפל לא נמצא שם בתפקיד שבו הוא אמור לספק את הצורך במגע. בפסיכותרפיה יש באסכולות רבות איסור על מגע, כדי לא ליצור אשלייה של יחסים שאינם טיפוליים, בין מטפל למטופל. ובשיטת גרינברג, כמו בשיטות אחרות, המגע משמש לצורך פתרון של בעיות שונות, שחרור של חסימות וכדומה. וברור שעולים טריגרים, כי הרי הטראומה אינה מטופלת. על כן חשוב להערך לטיפול ממוקד בטראומה אצל מומחה מתאים. ואם וכאשר תגיעי למוכנות של מגע עם אדם אחר, אפשר גם לעשות טיפול מיני ולעבוד על היכולת לגעת ולקבל מגע, בלי להתקף איפה ופחד שמא ההתעללות תחזור על עצמה.

תודה על התשובה

זה כבר לא משנה...ממילא כבר אין לי כוח להלחם ולחפש טיפול...זה כבר לא חשוב..רקפת

לפני שמתייאשים

צריך באמת לנסות ולעשות עבודה עם איש מקצוע שיודע איך לעזור לך. ורק אחרי זה, אם דבר לא יזוז, אפשר לשקול ייאוש...

לצוות מקום

יש לי הרגשה לא טובה שקצת חושבים פה שאני סתם עושה רעש...מחפשת תשומת לב..לא יודעת למה אבל יש נימה של כאילו נמאס כבר לשמוע אותי...אם זה נכון רק תגידו צוות מקום ואני אשמח לחזור לשתיקה שאני כל כך התרגלתי אליה...רקפת

טוב שאת מעלה את זה

ולא שומרת בבטן. וכפי שעניתי לך במייל ששלחתי לך, אני עונה לך גם כאן, בפורום הפומבי - לא, את מוזמנת להמשיך לכתוב כאן. אבל האופי של המקום הזה הוא לעודד אותך להתמודד ולא לוותר ולהתייאש. לכל פורום יש אופי אחר ואם קשה לך עם זה, אם זה מלחיץ אותך, אולי שווה לדבר על זה ולברר מה הציפייה שלך מהפורום, אם הוא מסוגל לענות עליה ואם לא - מה כן מסוגל.

בקיצור

מה שאת אומרת לי זה אסור פה להביע יאוש או ויתור...גם אם זה מה שמרגישים באותו הרגע...ואם ניגש ישר לעניין אז את גם נותנת לי להבין שאולי הפורום הזה לא מתאים לי...בסדר...מקובל עליי...את מוזמנת למחוק את ההודעות שלי כדי שלא ישפיעו באופן שלילי על הפורום. רקפת

לא, זה לא מה שאני אומרת

את יכולה להביע מה שאת רוצה. אבל כשאת מגיעה לשאול לגבי עזרה ועוד בטרם נעזרת במשהו - אומרת "זהו, התייאשתי", נדמה לי שאת היא שמבטלת את מה הפורום הזה מנסה להגיד לך ולא להפך, לא ככה?

כן אולי

הייתה סיבה לנפילה...ליאוש...וכן את צודקת..סתם כעסתי בלי שום קשר אליך או לפורום...רקפת

שול1

New member
מבינה את הצורך הזה

ברור לי שיש זכרונות שאגורים בגוף ושדרך מגע יש אפשרות להגיע אליהם . השיטה הזו שמשלבת לא מקובלת עדיין כל כך במיוחד לא בארץ . לי היה מטפל כזה ... אבל הוא לא בארץ עכשיו וההתמחות שלו היא לא בתחום של פגיעה מינית . כרגע אני בטיפול אצל מומחה לטיפול בטראומה . בירושלים .

למעלה