שאלה לגבי טקס שמאני

אפריל80

New member
שאלה לגבי טקס שמאני

שלום, אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול בו.. אני מוזמנת מחר לטקס שמאני שמארגן חבר טוב שחלה בסרטן. הוא בתהליך טוב של תיקון והזמין כמה חברים קרובים לטקס שאורגן עבורו. שמעתי שיהיה סם הפאיוטה בטקס. מישהו יכול לספר לי במה מדובר? יש לי חשש בכל הנוגע להזיות.. מצד שני- אם זה חלק בלתי נפרד מהטקס, יש מקום לא לקחת? מודה מראש למי שיוכל לסייע לי, אפריל.

RainBird

New member
הפיאוטה- או ה"פטריה הקדושה" היא בעצם קקטוס, הוא כן מעורר הזיות. אם את באה לטקס הזה- בואי עם אהבה מלאה ורצון לתת בלי חשש- או אל תבואי בכלל. זו ההמלצה שלי אלייך. האנרגיה שאת מכניסה לטקס זו *זו* שתרפא אותו או תפגע בו. מי יודע? אולי גם עבורך יש ריפוי שם. ארדן.

אפריל80

New member
אוקי.. כלומר לבוא עם פתיחות ואהבה

כי הפחד הוא זה שיגרום להזיות להיות שליליות ?

אפריל80

New member
סליחה שאני מעיקה עם השאלות, פשוט

יש לי נטיה להכנס לפראנויה מהזיות.. לכמה שעות זה נמשך הענין הזה.. אני רוצה להיות בטוב.

ההגמון

New member
בין 6 ל-12

שעות. יכול להיות גם 4 או שעתיים, כמובן, תלוי בכמות ובריכוז החומר ובמשקל שלך ובעמידות הגוף שלך לרעלים. לוקח לחומר כ-40 דקות מהכניסה למערכת להתחיל להשפיע, או בשפה פשוטה "לעלות".

אפריל80

New member
האם אתה ממליץ על הטקס?

כלומר האם זו חוויה חיובית סך הכל? יש טעם לעבור טקס כזה בלי לקחת את הסם?

ההגמון

New member
לא, אין טעם לעבור

את הטקס בלי לקיחת הסם. מכיוון שהוא חלק אינטגרלי מהטקס. בקשר להאם זו חוויה חיובית או שלילית, אני חושב שזה תלוי בך ובך בלבד. תראי, אני נגד שימוש בסמים. ככלל. אבל יש יוצאים מן הכלל, כמובן. בהקשר של הסם הספציפי הזה, אני חושב שעליך להגיע להחלטה שמובססת על ידע, ועל על חוסר בו. עשי חיפוש בגוגל על השפעות הפיוטה, חיוביות ושליליות, נזקים לטווח ארוך, על טקסים שמאניים שבהם הצמח מעורב, -ועשי החלטה מודעת. תראי, גם אם תחליטי שלא להשתתף בטקס, אני בטוח שהידיד שלך יבין, ולא יכעס. אין להכנס לעריכה של טקס מתוך רגשות אשמה, את יודעת.

אפריל80

New member
קראתי קצת...

לא מצאתי על השפעות לטווח ארוך, רק לטווח הקצר. לא יודעת מה לעשות...
תודה על תגובתך!

ההגמון

New member
מה עם התפרצויות של

מחלות נפשיות? מוות כתוצאה מהתקף חרדה או התאבדות כתוצאה מהזיות? התייבשות או לחילופין טביעה בתוך עצמך כתוצאה משתיית יתר עקב הפחד מהתייבשות?

אפריל80

New member
עשיתי בירור והסם לא יהיה חלק מהטקס.

לא מדובר בטקס שגרתי. קיבלתי הבטחה מהבחור שמארגן. אפשר לנשום לרווחה וללכת עם לב שלם.

ההגמון

New member
עדיף ככה.

יופי, אני שמח. ואני עדיין אשמח לשמוע חוויות מהטקס. פיטר.

Bastat

New member
אך...איפה הייתי בשיאו של השירשור

הזה..... פיוטה...פיוטה...פיוטה שבוע טוב לכולם

Bastat

New member
את יודעת מי השאמן שעורך את הטקס

עבור החבר שלך ? מאוד חשוב ששאמן מנוסה יערוך טקס פיוטה. כי רק שאמן מאוד מנוסה יודע את המינונים הנכונים.... ומכיר את איכות הפיוטה הניתנת למשתתפים. פיוטה נחשב לצמח עוצמה מאוד חזק.... מה גם בטקסים כאלה יש את השומרים - שאלו אנשים נבחרים אשר כל זמן הטקס מסתובבים בין המשתתפים שלקחו את הפיוטה ומטפלים בהם (מים וכדומה..)

Bastat

New member
תודה לך ההגמון

קראתי והבנתי שבסוף לא יהיה פיוטה בטקס (נחיה ונראה.....) אבל עדיין רציתי לשאול מי השאמן שעושה להם את הטקס. וסתם לידע אישי כתבתי את מה שכתבתי על הפיוטה - לא מוכרחים לקרוא אם לא רוצים.

אפריל80

New member
שמו של השמאן

תומר, לא יודעת את שם המשפחה.. גר ביישוב אמץ בעמק חפר. מיוחד, מחובר, מאמין, נעים, אמיתי ומקצועי. כך הרגיש לי. יותר מדי speachless בשביל להעביר את החוויה למילים כרגע..

למעלה