שאלה לגבי ידועים בציבור

משתתפת

New member
שאלה לגבי ידועים בציבור

אולי מישהו יודע מה ההבדל בזכויות בין נשואים לידועים בציבור - כמו, לדוגמא בנוגע לרכוש משותף וזכאות משכנתא... תודה מראש.

אמיקה

New member
ידועים בציבור

תלוי למה - לעניין רכוש משותף, חלה עליהם "חזקת השיתוף" - שאני לא אכנס להבדלים בינה לבין "חוק יחסי ממון" אבל אם תבהירי - אני אשמח. מבחינת זכאות למשכנתא - לא יודעת, אבל למיטב ידיעתי אפשר להשיג בבנק המשכנתאות תנאים זהים למשכנתא לזוגות צעירים, תלוי בבנק. לא עלינו - בעניין ירושה, חוק הירושה מכיר ב"ידועים בציבור" לגמרי. מה בדיוק את רוצה לדעת?

משתתפת

New member
תודה רבה...

האמת כרגע מה שבאמת מעניין אותי זה משכנתא לא נראה לי שכדאי לחכות לאישור נישואים אזרחיים בארץ בשביל לקנות דירה, אז אני בודקת אפשרויות נוספות.

אוסנת123

New member
שאלה -

כשאת מתכוונת לידועים בציבור כוונתך למשמעות החוקית של הנושא או פשוט לזוג שחיים יחד ומוכרים כזוג אך אינם נשואים? (יש הבדל מסויים) אם הכוונה היא לזוג שרוכש יחד דירה/בית ומבקש משכנתא כזוג שאינו נשוי אז אין להם אפשרות לקבל משכנתא לזכאים אבל אין מניעה מלתת להם משכנתא משלימה. אם תסבירי מה בדיוק את מבקשת לדעת - אנסה לעזור.

משתתפת

New member
רציתי לדעת לגבי משכנתא לזכאים ../images/Emo10.gif

רק זוג נשוי יכול לקבל אותה או גם ידועים בציבור? אני מבינה מתשובתך שרק מי שהמדינה מכירה בנישואים שלו יכול להנות מההטבה הזאת... האמת, חששתי שזאת תהיה התשובה.

blessed

New member
תלוי בני כמה אתם

מגיל מסוים גם רווקים זכאים לקבל את משכנתת הזכאות

אוסנת123

New member
זה נכון...

צריך להיות נשואים כדי לקבל משכנתא לזכאים (או לפחות להציג תעודה עם רישום לנישואין) לגבי גיל - זה נכון. מגיל מסויים (27 אבל אני לא בטוחה) אפשר לקבל כרווק משכנתא לזכאים. כל הפרטים מופיעים באתרי האינטרנט של הבנקים למשכנתאות (צירפתי לינקים לכמה מהגדולים שבהם). אבל... אין מה להצטער - במקרה שלנו לקחנו משכנתא ולא היינו זכאים ויצא שהריבית של הזכאים היתה גבוהה יותר מהריבית הרגילה שהבנק נתן. צריך לבדוק - כל מקרה לגופו ותלוי מאוד בתקופה ובמצב השוק. מעבר לזה - אני אוסיף רק משפט אחד חשוב - הבנקים למשכנתאות זה שוק!!! וחובה להתווכח על התנאים, הריבית, התשלומים הנלווים אחרת משלמים הרבה מעבר למה שחייבים! אם את צריכה עוד טיפים למשכנתא - תסבירי בדיוק מה את רוצה לדעת - אשמח לסייע.

משתתפת

New member
תודה על התגובה

אין לי כרגע שאלות ספציפיות... פשוט אני לא מוצאת דרך להתחתן שתהיה מקובלת גם עליי וגם על בן זוגי (אני לא רוצה להתחתן ברבנות והוא לא רוצה להתחתן בחו"ל...)חשבנו לא להתחתן כלל ולהיות ידועים בציבור, אבל עיניין אותי איזה פגיעה כלכלית נצטרך לספוג בגלל זה. למיטב ידיעתי, הריבית במשק היום גבוהה, וריבית של הזכאים נמוכה יחסית לריבית הרגילה שמציעים הבנקים. מעניין אם מדובר בהבדל משמעותי..

keren1877

New member
הצעה...

למה שלא תתחתנו חתונה קונסרבטיבית? זה גם בארץ (מקובל על שניכם) ולא חתונה דתית... תשקלו...

משתתפת

New member
רצינו רפורמית, אבל זה לא תופס

בארץ, עדיין חייבים להתחתן גם בחו"ל...

אוסנת123

New member
בכל אופן...

מה שלא תחליטו אני לא חושבת שהתוצאות הכלכליות של ריבית המשכנתא הן שצריכות להשפיע על ההחלטה. חשוב ששניכם תהיו שלמים עם הדרך בה אתם מתחתנים ואח"כ תנתחו את מה שנובע מזה ותקבלו את ההחלטה אם אתם מוכנים לחיות עם ההשלכות. לחיים כידועים בציבור יש השלכות נוספות חוץ מאשר המשכנתא וצריך לקחת אותן בחשבון (לדוגמה - רישום הילדים וכו´) וכמו שכבר הציעו פה לפני, יש עוד דרכים באמצע הדרך - לא רבנות ולא חו"ל ששווה לשקול ולבדוק. מה שלא יהיה - שיהיה בהצלחה!!

למעלה