שאלה לגבי יזמות להטמעת תוכנה

שאלה לגבי יזמות להטמעת תוכנה

שלום, יש לי רעיון של הטמעת טכנולוגיה מסויימת בגוף ממשלתי גדול, אשר עשויה לייעל מאוד את דרך עבודתו ולחסוך כסף רב לו ולעובדים מולו. שאלתי היא כיצד אני יכול להבטיח את זכויותיי כיוזם הרעיון? לאחר שאציג את הרעיון בפני מנכ"ל אותו גוף, אם הוא ישתכנע לרכוש את אותו מוצר, תשולם לי העמלה / אחוז מסכום הרכישה, ולא יווצר מצב שהוא ישתכנע ויאמר משהו בסגנון "תודה רבה, רעיון מצויין, אני ארכוש את המוצר עצמאית / אוציא מכרז עצמאית לרכישת טכנולוגיה דומה"... האם נהוג להחתים את מנהלים של גופים ממשלתיים על NDA אט מסמך אחר כלשהו לפני הצגת הרעיון? האם החתמה על NDA לפני הצגת הרעיון לא עלולה לעצבן / להוציא את החשק מאותו מנהל להתקדם בנושא ? האם NDA כזה אשר נחתם בידי מנהל מסויים, יכול לחייב חברה ממשלתית, אשר בד"כ מחוייבת להוציא מכרז רכישה אם הם יחליטו על רכישת אותה טכנולוגיה ? אם אותו מנהל יאמר "חשבנו כבר על רעיון דומה", כיצד אז אוכל להבטיח את זכויותיי? אשמח לתשובה ממנכ"לים, מנהלי שיווק / אנשים שעמדו במצבים דומים... תודה!

שלום גם לך

הפורום עוסק בנושאים משפטיים בענייני אינטרנט, הייטק וקניין רוחני. לא בנושאי שווק או שיטת עסקים. בהנחה שהמנכ"לים ויתר האנשים שביקשת לא ינהרו לכאן לענות לך, אולי תרצה לנסות בפורום "יזמות וניהול העסק".

למעלה