שאלה לגבי יחסים

שאלה לגבי יחסים

אני בת 26 עם הבן זוג שנה. יש לי נושא שקצת מעיק עליי... בן הזוג שלי הוא בחור מקסים וחברותי ואני אוהבת אותו מאוד, הוא בחור תומך ונותן המון בקשר. הבעייה היא שמטבעו הוא בחור סגור אם משהו מפריע לו עם עצמו הוא מעדיף להתמודד איתו לבד ולפעמים אין לו מצב רוח והוא לא רוצה לשתף אותי בזה (אני מאמינה שהוא לא רוצה להיראות פגיע כדי לשמור על "גבריות")וכשאין לו מצב רוח הוא לפעמים קריר אליי (ואני לא ממש יודעת למה כי הוא לא משתף אותי) זה ממש מפריע לי כי חסרה לי הפתיחות דיברתי איתו על זה והוא די מודע לבעייה שקשה לו לסמוך על אנשים ולספר להם, אבל הוא לא כל כך יודע איך לפתור אותה (אני לא מאמינה שהוא ירצה לעשות משהו כמו אימון או משהו כזהכי ממש קשה לו להיפתח ובטח לא למישהו זר) הנושא הזה ממש מציק לי כי אני רואה זוגיות בתור שני אנשים שמשתפים אחד השני בהכל מה עושים?

יחסים

הי, את מספרת שבן זוגך סגור ומתקשה לשתף בפתיחות ולסמוך על אנשים. בקשר יש שניים. כל אחד אחראי ויכול לשנות רק את עצמו. אני משערת שאת משתפת יותר ושאת רוצה שתהיה לכם זוגיות פתוחה עם זאת, בן זוגך סגור. הוא לא רוצה להסתיר ממך מידע אלא מתקשה מבחינה רגשית לחשוף את עצמו. זה קושי שלו שלא קשור אליך. כשבוחרים בן זוג, יש מכלול של תכונות, ערכים וצרכים שחשובים לנו. עם כל הרצון שלך שהקשר יהיה פתוח, נראה שעליך לקבל את העובדה שבן זוגך סגור. את מוזמנת להמשיך ולשתף, לבסס את הקשר שלכם, להעמיק את האמון ואולי, עם הזמן הוא ייפתח יותר. מה שבטוח, שלחץ סוגר ולכן לא מומלץ לבקש יותר מדי, ללחוץ יותר מדי אלא לתת לקשר להיבנות ולזמן לעשות את שלו. כתבת שהוא בטח לא ירצה אימון ובאמת לא נראה לי שירצה מאחר ולא הבנתי על פי הודעתך, שמשהו מפריע לו. משהו מפריע לך והעבודה שלך היא בעיקר עם עצמך- לברר לעצמך, עד כמה הקשר חשוב לך, עד כמה את מוכנה לקבל אותו כפי שהוא במידה והוא לא ישתנה. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

למעלה