שאלה לגבי יישון חלבונים

wondering about

New member
שאלה לגבי יישון חלבונים

הי, קראתי בכמה מקומות באינטרנט שיישון חלבונים צריך להיעשות בכלי פתוח במקרר או מחוץ. זה לא בעייתי להשאיר חלבונים במקרר בכלי פתוח לכמה ימים? הם לא יספחו ריחות של אוכל אחר ויהיו מגעילים? תודה
 

wondering about

New member
ושאלה נוספת בנושא אחסון ממרח וניל, אבקת גלוטן

וסוכר אינוורטי - איך הכי כדאי לשמור כל אחד מהם לפני/אחרי הפתיחה? על הקופסאות עצמן לא כתוב, ובאינטרנט לא הצלחתי למצוא תשובה.. תודה
 

bali

New member
מנהל
אני יודעת שסוגרים עם ניילון נצמד את הכלי

עם החלבונים ולא משאירים אותו פתוח...
 

טל688

New member
מה זה יישון חלבונים? ממתי מיישנים אותם....?

זה לא בשר. חלבון ביצה הוא מוצר רגיש מאוד לקלקול, יש להניח בכלי אטום במקרר עד שבוע מפתיחת הביצה. ניתן גם להקפיא - ובכל מקרה, לא לשמור בחוץ!!
 

bali

New member
מנהל
אתה לא הכנת אף פעם מקארונים?

בכל מתכון למקארונים כתוב שעדיף להשתמש בחלבונים מיושנים, שזה אומר שהם פחות צמיגיים. לי הסבירו לגבי יישון חלבונים שאו שנותנים להם לעמוד יממה בקופסה סגורה מחוץ למקרר או שבוע במקרר, עד שרואים שהם יותר נוזליים. את זה הסביר לי שף קונדיטור עומר זרניצקי-דרומי שמנהל את מחלקת הפטיסרי בבית ספר מפורסם. לא הייתי אומרת שהוא יגיד דברים כאלה סתם.
 

טל688

New member
דווקא הכנתי לא מעט מאקרונים......


אינני מכיר את השיטה הזו, למיטב ידיעתי {עד עכשיו...} רצוי תמיד להשתמש בביצים\חלמונים\חלבונים בצורה הטרייה ביותר שלהם - מה שכן, לעתים מומלץ להשתמש בהם קרים או בטמפ' החדר, כל מתכון והטיפים שלו. אם שף קונדיטור עומר זרניצקי ממליץ על השיטה הזו, כמובן שיש לכך סיבה טובה. הוא איש מקצוע מהמעולים ביותר שידעה ארצנו הקטנה. אבל יש לזכור, שמה שמתאים למזג האוויר ולאיכות המוצרים של צרפת או בלגיה, לא תמיד יהיה בריא בישראל....... וכמובן, אם מישהו בסדר הגודל של זרניצקי טוען אחרת - אני מודה ועוזב....
 

bali

New member
מנהל
אוקיי...

להכין מקארונים למדתי מעומר זרניצקי, בסדנה בארצנו הקטנטונת והחמה... ובכל זאת הוא המליץ ליישן את החלבונים. בקיץ עדיף במקרר ליתר בטחון, בחורף אפשר להשאיר בטמפ' החדר ליממה, לפי מה שהוא אמר. אגב, הוא גם אמר שהחלק היותר רגיש בביצה הוא החלמונים ולא החלבונים, שעשויים מהרבה מים וקצת חלבון. בכל מקרה לשאלה שעלתה ההמלצה היא כן לכסות את החלבונים בזמן היישון
 

מישל149

New member
יישון חלבונים

יותר טוב ליישן חלבונים בטמפ החדר או במקרר? וכמה ימים? ובכלי מכוסה או אטום? בבקשה לענות אני מכינה מקרונים ואני חייבת לדעת מה הכי טוב לעשות
 
למעלה