שאלה לגבי יישור שורה ב- word 2010

michal761

New member
שאלה לגבי יישור שורה ב- word 2010

שלום,

במסמך שאני כותבת בוורד, כשאני יורדת שורה למטה, תחילת הכיתוב לא מופיע ממש מתחת לשורה הראשונה ואני לא מצליחה "להימין" את המילה הראשונה של השורה השנייה. אציין כי זה רק לגבי מסמך מסוים ששמור אצלי במחשב ואני רוצה לעשות בו שינויים. כשאני פותחת מסמך וורד חדש אז אין בעיה. צירפתי קובץ עם דוגמא להראות מה כוונתי.
אודה לעזרכתם

כללי יסוד
בעבודה במעבד תמלילים

להלן שני כללי יסוד בעבודה במעבד תמלילים:
1) מקישים על 'אנטר' רק בסוף פסקה.
2) לא "מיישרים" טקסט באמצעות רווחים.
במקרה שלך, "הפרת" את שני הכללים.
עייני באיור בקובץ המצ"ב.
לאחר שתבצעי את שלב 2, יתגלו לך כל הסימנים הלא מודפסים ש"מאחורי הקלעים", ותוכלי לראות שאת מקישה 'אנטר' בסוף שורה (גם בשורה הבעייתית וגם בשורת ההסבר לבעיה), וכדי ליישר את הטקסט את משתמשת ברווחים.
אם תמחקי את סימן האנטר ואת הרווחים שבין המילים - הטקסט יסתדר.
כדי להעלים את הסימנים הלא מודפסים הקליקי על האייקון שבשלב 2.
עצה: לעבוד תמיד כשרואים את הסימנים הלא מודפסים.
כדי ליישר/לסדר טקסט (למשל, כנסה של שורה ראשונה, או כמניסה של שורה שניה ואילך, או הזזת כל טקסט - "שחקי" עם המתגים שבשלב 3

michal761

New member
וואו, תודה רבה על ההסבר הזה

ועל ההשקעה באיור. טוב לדעת את הכללים האלו אחרי שנים של עבודה בוורד

עשיתי לפי מה שהסברת והטקסט נראה עכשיו מושלם! המון תודות!
רק דבר אחד אם אפשר, חיפשתי ולא מצאתי איפה נמצא הסימן של מספר 3 שרשמת (זה של סידור/ יישור טקסט). תוכל לומר לי איך אני מוסיפה את הלחצן הזה? שוב, המון המון תודות !

הצגת המתגים לסידור פסקה

'תצוןגה' > 'סרגל'.
היעזרי באיור המצ"ב.
  • הקלקה על המשולש העליון (הקודקוד פונה כלפי מטה) - מזיזה רק את השורה הראשונה של פסקה.
  • הקלקה על המשולש התחתון (קודקוד פונה למעלה) - מזיז את השורה השניה ואילך בפסקה (מתאים במיוחד לרישום מקורות לפי APA למשל במסמך אקדמי - החל מהשורה שהניה ואילך של הפריט צריכה להיות הזחה (כניסה פנימה) של כ-4 תווים).
  • הקלקה על הריבוע התחתון - מזיזה את כל הפסקה.

למעלה