שאלה לגבי ירושלים

רעם69

New member
שאלה לגבי ירושלים

רציתי לדעת איך מסדרים בשנה א' אם אין לך שום רקע בפיסיקה והרי בירושלים אין שום קורסים מקדימים בנושא כמו בשאר האוניברסיטאות. האם מומלץ להתחיל לעבור על חומר בפיסיקה? תודה על ההתייחסות

Regina Phalange

New member
מסתדרים זה יחסי ובסימן שאלה../images/Emo4.gif

סתם, מומלץ לעבור על החומר- כן. אבל יותר מומלץ להינות מהחופש עכשיו ולהשקיע במהלך הסמסטר.

רעם69

New member
קצת בלבלת אותי....

האם בקורסים שנלמדים בשנה א' ישנה חזרה על דברים בסיסיים או אני אהיה בצרות בגלל שאין לי רקע בפיסיקה ואז זה בהחלט יותר ממומלץ להתחיל ללמוד פיסיקה לפני?

Regina Phalange

New member
בקורסים בשנה א'

לומדים את הדברים הבסיסיים. אין לדעת מה יהיה שנה הבאה, אבל בעיקרון השנה הרמה לא הייתה נמוכה, והיה יתרון ניכר (מאוד) למי שלמד פיזיקה בעבר. אבל, אין סיבה ממשית לא להצליח אם משקיעים בזה במהלך הסמסטר. עם דגש על להשקיע. אז כן, מומלץ ללמוד לפני כדי לבטל ולו בקצת את היתרון של מי שיש לו רקע, אבל על היתרון הזה אפשר להתגבר גם במהלך הלימודים.

Regina Phalange

New member
תלמד, תלמד

(כסת"ח למקרה שתיכשל ותחפש אותי כדי להרוג אותי, וכו'). לא יזיק.

רעם69

New member
ממה שאני מבין

למי שמתכוון להשקיע בהחלט יש סיכוי להצליח בקורסים גם מבלי שיעשה הכנה מוקדמת?

Regina Phalange

New member
אם להשקיע באמת

לבוא לכל ההרצאות, ולכל התרגולים, ולעשות את כל התרגילים, אז יש סיכוי להצליח. אבל לא יזיק ללמוד לפני. אני קצת סותרת את עצמי, אני יודעת, אני צריכה להפסיק לכתוב הודעות ערב לפני מבחן: בקיצור- אתה יכול להצליח בלי ללמוד לפני, הרבה הרבה עשו את זה אצלנו. מצד שני, לא מעט גם לא הצליחו. זה סובייקטיבי. ללמוד לפני- לא יזיק לציון, רק לזמן החופשי שלך.

רעם69

New member
זה ממש חשוב לי לשמוע דעה נחרצת...

אחד מהשיקולים שלי אם לבוא לירושלים זה חוסר הידע שלי בפיסיקה והעובדה שאין קורס מוקדם... אני כן מהמשקיעים אבל השאלה אם זה מספיק בשביל לצלוח את הקורסים בפיסיקה של השנה הראשונה...

FrezieGrant

New member
לא צריך ממש ללמוד פיזיקה לדעתי

אבל לא יזיק לחזור על חומר בפיזיקה של חט"ב אם יש אפשרות, וממש ממש לא יזיק לחזור על החומר במתמטיקה דווקא- אינטגרלים, נגזרות, טריגו ואלגברה. אני מניחה שיש לך 5 יח"ל במת', אחרת כנראה לא היית מתקבל, אז פשוט תחזור ממש טוב על מה שלמדת שם. הבעיה העיקרית שלי היתה עם המתמטיקה לא עם הפיסיקה נטו. אבל זאת דעתי האישית, ויש כאלה שלא יסכימו. אבל גם בלי ידע בכל האיכסה הזה תסתדר, אם אתה מוכן להשקיע בטירוף.

lernery

New member
לדעתי כדאי להתכונן בקטנה

כמו שפרצי אמרה, לעבור בגדול על נגזרות ואינטגרלים בסיסיים (ברמה של דף נוסחאות של 5 יחידות, לא מעבר לזה) וכמו כן מומלץ מאוד לדעתי להתחיל ללמוד את יורם אשל במכניקה ובחשמל, את החלקים הקלים כמו מהירות, וקטורים בסיסיים, וקצת על כוחות, וגם בחשמל - את הבסיס של חוק קולון וקצת על נגדים. סך הכל השקעה של כמה ימים, לדעתי, שמאוד תעזור לך בהמשך כשתצטרך את החומר הזה כשהוא כבר "שקע" לך בראש ונראה לך כמו abc... והפעם אני רציני לגבי ההמלצה הזאת...

למעלה