שאלה לגבי כדאיות מכירת הדירה

lironhappy

New member
שאלה לגבי כדאיות מכירת הדירה

מר אלוני שלום ברצוני לשאול שאלה, יש לנו דירה 3 חדרים שמחירה כ-130 אלף דולר ומשכנתא 2400 שקל בחודש האם בתור כלכלן הייתי מציע למכור את הדירה ולהחזיר כ- 50 אלף דולר לבנק את המשכנתה ולהשקיע את יתרת הכסף בבנק ולחיות בשכירות אולי ביותר רווחה כגון אולי דירה של 4 חדרים האם הדבר משתלם מכיון שאת הבית משלמים לפחות פעמים במשך השנים. נותרו לנו שלוש הלואת למשך 9 שנים ואחת ל-14 שנה הזכאות. מה מקבלים על סכום שכזה בבנק שמשקעים אותו בצורה סולדית. אודה לך על תשובתך

motco100

New member
כמה נקודות שיעדזרו לך להחליט :

1.החזר משכנתה ל 14 שנים את המחזיר בערך פי 1.6 מהסכום שלקחת (בהנחת אינפלציה של 2% לשנה ) 2.בהשקעה סולידית של 80K $ תקבל בבנקים מקסימום 4% צמוד +מדד סה"כ הכנסה חודשית אחרי מס כ 340$ בהשקעה שיקלית (לא צמודה) מקסימום 4.3% תקבל משהו כמו 260$ לחודש גם במק"מים תקבל משהו דומה,בהשקעות קצת יותר ספקולטיביות כמו קרנות נאמנות מסויימות אתה יכול להגיע לתשואות טובות יותר. 3.תוספת משכנתה של 30K $,ל-20 שנה בריבית של כ5% לשנה , בכדי לקנות בערך דירת 4 חדרים תצטרך להוסיף למשכנתה הקיימת משהו כמו 900-1,000 ש"ח לחודש תגיע להחזר חודשי של 3,400 בהצלחה

lironhappy

New member
לא ברור לי הצעה שלך

שלום רב לא ברור לי ההצעה שנתת לי לגבי כדאיות מכירת דירה והשקעת הכסף בבנק. ברור לי שקניית דירה יותר גדולה מצריכה הוספת משכנתה וזה לא בא בחשבון, אך שאלתי היא כמה כסף מקבלים בבנק על השקעה של הסכום שנותר לאחר החזרת המשכנתה לבנק? והאם זה כדאי? כי בכול מיקרה צריך לשלם סכום כסף עבור דיור כול חודש. אשמח לקבל תשובה.

motco100

New member
הריבית שתקבל בבנק

עבור פיקדון שזה הכי סולידיתקבל תשואה חודשית של בין250-350$ לחודש עבור 360,000 ש"ח (כ-80,000 $) תבדוק בבנק ! כדאי שתעשה בירור מספר בנקים ותקבל גם אינדיקציות באתר www.bankrate.co.i תוכל וכדאי לבדוק גם קרנות נאמנות שזה יותר מסוכן אך תוכל לקבל תשואה גבוהה יותר . חשוב לזכור שכאשר אתה משקיע באפיקים שקליים אתה חשוף לתנודות בשער הדולר, נראה לי שכיום כאשר האינפלציה חזויה של 2%-2.5% לשנה ב2004וב-2005 כדאי להפקיד באפיקים צמודי מדד זו החלטה אמיצה מאוד ורצוי להתייעץ אם יועץ השקעות בבנק ,ולהפקיד את הכסף באפיק סולידי

למעלה