שאלה לגבי כוננים

M e d i c 2 0

New member
שאלה לגבי כוננים

מתנצל מראש על הבורות, לא מכיר את מד"א בכלל. מי הוא כונן? פרמדיק? חובש? על מה הוא מתנייע? האם הוא מוקפץ מביתו? איזה ציוד יש ברשותו? תודה.

shlom1122

New member
תשובה

בד"כ הכוננים הם חובשים שעברו קורס הצלה דרך מד"א וברשותם נמצא תיק אמבו וחמצן כמובן ען כל מיני חבישות וכד'. אלב לעיתים יש כוננים שהם עובדי מדא וכדומה שהם פארמדיקםי ויש להם תיק ALS . וכן הכוננים נעים עם המכונית/אופנוע שלהם והוא מוזנקים באמצעות ביפרים. אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

M e d i c 2 0

New member
הבנתי...

זאת אומרת שלצורך העניין החובש הכונן יהיה ברשותו ציוד חבישה + החייאה ו BLS והוא יחליט האם להזעיק נט"ן? או שהוא מסייע לצוותי מד"א בשטח?

orend123

New member
כונן לא מחליף צוות

כונן לא מחליף צוות אמבולנס/נט"ן, הוא רק בא להקדים אותם ולתת מענה ראשוני באופן כללי ודיווח מפורט בפרט. האם יוזנק למקום אמבולנס או נט"ן, לא נתון להחלטת כונן אלא לשיקול המוקד בהתאם לדיווח שניתן הן בהזמנה והן מהכונן.

Perrymedic

New member
איך עובדת ההזנקה?

המוקד משחרר הודעה בביפר לכל הכוננים באזור ומחכה שמישהו יקח? או שהוא משחרר הודעה לכונן ספציפי..?

shlom1122

New member
לא.

המוקד משחרר הודעה בביפר לכולם כולל כאלה שלא עובדים ככוננים כרגע ונניח נמצאים בעבודה. ואם יש כונן שבאותו רגע מתאים לו לצאת לאירוע הוא מודיע במוקד . כוננים יש תפקיד מאוד מאוד מאוד חשוב שתדעו לכם הרבה פעמים יצא לי להגיע למקרים מאוד חמורים של פגיעות ראש נניח ודברים כאלה שעד שהגענו הכונן כבר ייצב פחות או יותר את המטופל והיה ניתן לפנות אותו ישר. יש גם סוג אחר של כוננים שהם עובדיי מד"א והם לוקחים אמבולנס הביתה בשביל כוננות אבל זה משהו אחר לגמרי.

Perrymedic

New member
ובשביל להיות כונן מה צריך לעשות?

מעבר לזה שצריך להיות מינימום חובש...

orend123

New member
כונן

צריך להיות בן 21 לאחר קורס חובשים/נהגים עם היתר לרכב ביטחון ורכב בבעלותך באופן עקרוני...

shlom1122

New member
תוספת קטנה.

בלי שום קשר להכשרה המקצועית של הבן-אדם(חובש,חובש בכיר,פאראמדיק) . הוא צריך לעבור קורס כוננים מטעם מד"א כדאי לקבל אישור לפעול ככונן. כידוע יש דברים שצריך ללמוד כדאי להיתו כונן.דברםי ששונםי מעבודה על אמבולנס. מקווה שעזרתי.

orend123

New member
קורס כוננים?

פעם ראשונה שאני שומע על זה... ואני עוד הייתי מעורב בעבודות בגדוד כוננים אצלינו...

המפפפפפפףףףףףףףףףףףףף.............

אין לצערי חיה שכזו הנקראת קורס כוננים. יש וועדת קבלה, קריטריונים והחלטה על קבלה/אי קבלה Ceit Tuit מה שכן יש לכוננים מעבר לרגע קבלתם מידי פעם השתלמות בת 3 ימים לערך במלון בנושאים מקצועיים לפרקים,סדר גודל של 1-2 לשנה. מיאווווווווווווווווווווווו

דווקא גם כן......

במידת הצורך משוחררות בביפר גם הודעות לכונן ספציפי אם יש לתורן/נית המוקד צורך בשכזו מיאווווווווווו

אורן אתה מעט טועה

כונן לא יכול לבטל שום רכב שהוזנק !!!!! אך, ברם אולם אבל הוא בהחלט רשאי ואף צריך להזניק אט"ן או נט"ן במידה ושיקול דעתו דורש זאת. בנוסף, יש גם כוננים רופאים (כ-20 בכל הארץ אני חושב) המצויידים בתיק ALS והמשעשע הוא שלפי הנוהל, גם הם לא מורשים לבטל אמבולנס/אט"ן/נט"ן. גרררררררר.....................

וישנם כונני ארגוני "הצלה"

הארגונים: "הצלה ישראל", "איחוד הצלה" "הצלה מהירה" (של זק"א) מציידים את חובשי / פראמדיקי / רופאי מד"א שמעוניינים להצטרף לארגון בתיק רפואי של הארגון, במירסים וביפרים. הארגונים מקימים סניפים ממוקדים בישובים, לדוגמא: באיזור רמלה - לוד - באר יעקב וכו' ישנו סניף של "איחוד הצלה", שמזוהה בשם "הצלה שפלה". הם מקבלים לביפרים האישיים שלהם הודעות של מוקד איילון (המוקד האיזורי) החל מהשעה שבע בבוקר ועד השעה שבע בערב, ואחר כך מקבלים הודעות ממוקדות בהתאם לאיזורו של המתנדב, כלומר אם המתנדב גר ברמלה, הוא יקבל הודעות על מקרים באיזור. כל זה בתיאום עם מד"א כמובן. ישנם כוננים שמקבלים אופנוע / קטנוע מהארגון לשם הגעת זריזה לאירועים, תלוי בשיקולי הארגון.

orend123

New member
מה אמרתי לא נכון?

אומנם אין לי כוח לחזור לבדוק את ההודעה, אבל לפי מה שאני יודע כונן לא יכול לבטל רכב שהוזנק לפי המלצת מוקד ("הוא סתם התעלף תבטלו נט"ן"), אבל הוא כן יכול להמליץ למוקד שיקול נט"ן.

matanoppn

New member
ממ...

כמה שאני יודע כונן [בד"כ כשהכונן רופא/פאראמדיק] יכול לבטל נט"ן [אתמול הייתי בת.ד עם פצוע בינוני והיה שם רופא שביטל את הנט"ן]

orend123

New member
זה כבר שוק של המוקד

עד כמה הוא מתעצל ו"סומך" על הכונן.

עבירה על נוהל של הכונן והמוקד

נוהלי הפעלת כוננים במד"א אוסרים בכל תוקף לבטל נט"ן/אט"ן שהוזמן/הוזנק גם ע"י כונן ALS (פאראמדיק/רופא). מה שהנוהל מחייב הוא לדווח למוקד ותורן המוקד יקבל את ההחלטה האם לבטל או לא (כמעט אף פעם לא). לדוגמא: ביפר #1234 גרבצוביה, אבן נגף 55 כ-1,ק-1 אביבה 43 עוויתות חום בילד ח.ה. נט"ן בדרך הכונן מגיע ומוצא שאביבה בכלל בת שנתיים, ערנית, ונפל לה המוצץ וזהו. עליו ליצור קשר עם המוקד ולדווח - כאן כונן 007 פאראמדיק ישעיהו, מדובר בתינוקת, בהכרה מלאה, ללא מוצץ. מכאן תפקידו של תורן המוקד להבין ולפעול. הוא יכול לשאול - אתה צריך את הנט"ן?? אבל לכונן אסור !!! להוציא את המילים "בטל אט"ן/נט"ן" מפיו. מיאווווווווו.............

למעלה