שאלה לגבי כוס מידה...

שאלה לגבי כוס מידה...

קניתי ציוד להכנת קוקטלים ובין היתר גם כוס מידה. הכוס כידוע מורכבת משני חלקים כאשר חלק אחד גדול מהשני.. שאלתי היא מה הם הגדלים האלה?? איך מודדים אותם? וכשאומרים "מידה" אחת של... למה בדיוק מתכוונים במילה "מידה" ? תודה.

דיקלה21

New member
../images/Emo48.gif תכנס

ככה, החלק הגדול=40CC כשזה שווה מנה אחת החלק הקטן הוא 20CC כשהוא שווה חצי מנה. אז אם אתה רואה מתכון מסוים לקוקטייל כמו זה למשל,(לצורך העניין) אתה יכול להבין.. 1 מנה קמפרי(=40CC) 2 מנות מיץ תפוזים(=80CC) 1/4 מנה מונין פסיפלורה (תרכיז איכותי)(10CC) קרח כתוש לערבב את הכל בשייקר. להגיש בכוס אולדפשיין עם פלח תפוז גדול. קפיש...? (ואגב זה קוקטייל Campassion)

maxfain

New member
דקלה..

הג'יגר שאצלי מחולק ל30 מ"ל לחלק הגדול, ול15 מ"ל לחלק הקטן. ובלי שום קשר, אני מודד לפי 30 מ"ל = מנה.

אז מה נסגר בסוף??

זה 30 או 40??? ובכל מקרה תודה....

maxfain

New member
תראה

אני יודע שבד"כ זה 30, גם אני מכיר ברמנים שמודדים לפי 40, אני מניח שמקומות שמלמדים שזה 40 מתבססים על משהו ולא המציאו את הגלגל.. ברמת העקרון זה לא כל כך משנה כי היחס בין המרכיבים הוא זהה בד"כ.. אם אתה עובד במקום מסוים, אז אומרים לך גם ככה לפי מה למדוד.

Symbolic

New member
אין פה שום שאלה!

אונקיה, שזה בעצם OUNCE, אן בקיצור OZ, תמיד יהיה שווה 30 מ"ל. זה כמו ש-1000 קילו זה טון. אין פה שאלה. מנה יכולה להיות מוגדרת בכל מיני הגדרות. יש שיגידו שמנה זה אונקיה אחת, יש שיגידו שזה אונקיה וחצי (סביבות 40-45 מ"ל). מנה זה משתנה, אבל אונקיה היא תמיד 30 מ"ל.

orian20

New member
נו,ממש עניין של חיים ומוות...

בוא נסכם שכל אחד למד אחרת, זה 30 וזה 40... ממילא כל מקום והמידות שלו לקוקטייל, בתאוריה זה 30? במעשי לא תמיד. סבבה. רות. סוף.

למעלה