שאלה לגבי כלי המטבח

RebelRex

New member
שאלה לגבי כלי המטבח

שלום לכולם, רציתי לדעת מה אתם חושבים על כלי המטבח האלה ? החברה רושמת על המוצרים שהם בעלי "ציפוי קרמי לבן טבעי, שאינו פולט חומרים מסוכנים אל האוכל". הסתכלתי על שירשורי העבר בנושאי כלי המטבח, וממה שהבנתי, כלים קרמיים לא כדאיים בגלל הסכנה לאיזוטופים רדיואקטיבים שיכולים להגיע עימם, אבל כמו שרשמתי, היצרן פה רושם בפירוש שאין.
 
כלי בישול עם ציפוי קרמי

כבר עניתי על השאלה באתר באופן טבעי, מצטטת מהדף "אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל": "הסתכלתי קצת - זה מבוסס סיליקון וחימר ולטענת היצרן אינו מכיל את החומרים שהוכחו כמזיקים בטפלון. סיליקון זה בסדר, חימר יכול להיות בעייתי - תלוי מאיזה מקור הוא (עלול להכיל מתכות כבדות ורדיואקטיביות), ולא הצלחתי למצוא רשימה מלאה של הרכיבים האחרים. בתיאוריה זה נראה טוב. מעשית - כיוון שאין שקיפות ומידע מלא - אני אישית הייתי מחכה שיהיה עוד מידע (למשל, מ-EWG שמדי פעם בודקים מוצרים ומפרסמים רשמים). " ראה גם דיון מפורט יותר באותו דף החל משאלתה של אורלי בר לב בתאריך (10.12.2009 20:07), שהגעתי בו למסקנות דומות אחרי עוד מעט מחקר. (אם זה מעניין אותך, היכנס לאתר שהפניתי אליו שם, של מישהי שכבר טרחה לפנות ליצרן בנושא).
 

RebelRex

New member
תודה, אבל..

כלי הבישול ששמתי לינק אליהם הם של "זיו מכסף", זה אותה חברה כמו הכלים של GREEN PAN וNEO FLAM אותם אורלי בר לב ציינה? ראיתי גם שרשמת שאת משתמשת בכלים של Cuisinart Green Gourmet , למה דווקא בהם? אגב, ראיתי שיש סדרה של Cuisinart Green stainless וגירסה של Hard Anodized , מה עדיף?
 
רגע רגע....

הבהרות: אני לא משתמשת בכלים האלה בכלל, כפי שכתבתי. מעדיפה לחכות שיהיה עוד מידע עליהם ממקור עצמאי שאינו היצרן. מי שמשתמשת בכלים האלה היא זו שלאתרה הפניתי. הסיבה שהיא משתמשת בהם ולא באחרים היא שלגביהם יש לה יותר מידע. עדיין, המידע הוא מיד היצרן וכל אחד צריך להחליט אם זה מספיק אמין בשבילו... הלינק ששמת מפנה גם הוא לנאו פלאם. לכן אני מניחה שמדובר באותם כלים. לגבי השאלה האחרונה - הנה לינק מאותו אתר: http://www.dld123.com/q&a/index.php?cid=439 ANODIZED פירושו אלומיניום שנטבל בחומצה שמונעת ממנו לדלוף למזון. כך אתה יכול ליהנות מיתרונותיו, למשל משקל קל, בלי לחשוש מהרעלה. בתיאוריה לפחות. אז בתשובה לשאלתך - לדבריה שניהם בטוחים, השאלה היא למה הם ישמשו. הבעיה בנירוסטה היא שבכלים גדולים היא כבדה, לדבריה. לדעתי המשקל נסבל. לגבי נירוסטה הועלה בעבר החשש שהיא דולפת ניקל למזון, אבל אני לא השתכנעתי כי לא ראיתי לכך ראיות מספיקות. אני אישית משתמשת בנירוסטה. יש לי גם כלי זכוכית שמעלים אבק בארון ואני משתמשת בהם לעתים רחוקות בלבד.
 

RebelRex

New member
בשבילי, הבעיה עם כלי נירוסטה

בייחוד מחבתות, זה שנדבק אליהם אוכל , אני פשוט עצלן בכל הנוגע לניקוי כלים
מה גם שבמבתות צריך צריך להוסיף שמן , מה שהופך את העסק למעט לא בריא . פחות חשוב לי המשקל של הכלי. אמא שלי קנתה סיר של "זיו מכסף" , שלפי מה שאני מבין זה לא בדיוק נאו פלאם , אלא אולי גירסא ישראלית שלו. בלינק ששמתי בהודעה המקורית, יש לינק למוצרים של "זיו מכסף" ( רשום אצלי בשורות הראשונות של העמוד שזה "זיו מכסף") . באותו אתר (אבל לא באותו דף) מוצגים גם מוצרים של NEOFLAM , אפשר ללחוץ בצד בשביל לעבור להציג אותם. על פניו נראה שNEOFLAM חברה יותר פופלרית ומוכרת מ"זיו מכסף".
 
הבנתי

אז מה שנאמר לגבי כל כלי הבישול עם הציפוי הקרמי שאינם CUISINART תקף גם לגביהם. לוקחים כאן סיכון בלתי ידוע, וצריכים לסמוך על המילה של היצרן או המשווק. אני אישית לא סומכת, ועוד פחות כשהייצור בסין. אחרים יכולים להיות פחות חשדניים ממני. לך תדע מה נכון. לגבי ניקוי מחבתות נירוסטה, לי אישית אין בעיה. משרים כדי להוריד לכלוך שנדבק. קונים פעם אחת צמר פלדה מנירוסטה, הוא מנקה מעולה ומחזיק מעמד לנצח, וכשהוא מתלכלך - פשוט זורקים למדיח הכלים או למכונת הכביסה...
 

אורזיגל

New member
יש לי מספר מחבתות נאופלם, מהן אני מאוד מרוצה

ניסיתי גם את המחבתות/סירים של זיו/מיכסף. אחרי שימוש אחד נוצרו כתמים על הקרקעית, אותו דבר קרה גם לכלים שהחליפו לי. אני מניחה שאם הציפוי הקרמי מתמלא כתמים, הוא אינו בטוח לשימוש. הציפוי של נאופלם נשאר יציב. מאוד קל לנקותו.
 
שאלה לאורזיגל

בדיוק קיבלתי מתנה מאמא שלי מחבת של נאופלם רציתי לדעת אם ניסית להכניס את המחבתות לתנור והאם הידית עמידה בחום התנור? לא הצלחתי להבין אם כל הכלים מתאימים לתנור תודה ענת
 

אורזיגל

New member
אני לא מכניסה לתנור, לא מצאתי בשום מקום

סימוכין לכך שניתן להכניס לתנור. מניחה שאם היה אפשרי היו מציינים זאת.
 
למעלה