שאלה לגבי כמות אוכל

שנימי

New member
שאלה לגבי כמות אוכל

שלום ד"ר להד, בני נולד בשבוע 34 במשקל 2080. כיום הוא בן 4 חודשים ו-3 שבועות, שוקל 5800 (נכון לגיל 4 חודשים ). אוכל מטרנה, כמות 100CC בממוצע כל ארוחה, 6 ארוחות, כל 3-3.5 שעות. התחלנו גם טעימות של פירות/ירקות פעם ביום- 3 כפיות. האם זה נראה לך מספיק? אני חוששת שאוכל מעט מידי , אך מצד שני הוא רגוע (אפילו ישן 7 שעות בלילה) ואינו דורש עוד אוכל, אפילו מסרב אם אני מנסה להעלות את הכמות ואיני מעוניינת "לדחוף" לו אוכל.. אשמח לדעתך בעניין, תודה.

כמות אוכל

לילה טוב, לאור התונים שאת מציינת הסירי דאגה מלבך, במשך כמעט 5 חודשים הוא כמעט שילש את משקל גופו. בתינוקות שנולדים במועד אנו מצפים שמשקל גופם יהיה פי 2 ממשקלם בלידה. כך שכפי שאת רואה הוא עלה היטב במשקל כך שכמויות האוכל שהוא אוכל מספקות. לגבי הטעימות אם הוא אוכל ברצון אפשר להעלות את הכמויות לאט לאט. אני מציע שתמשיכי לעקוב אחר משקלו וכל זמן שחלה עלייה נאותה אין סיבה לדאגה. בריאות רבה

שנימי

New member
תודה - שאלה נוספת

הרגעת אותי מאד , תודה ד"ר. יש לי שאלה נוספת לגבי ברזל - הרופא אמר לתת לו 3 טיפות ברזל במשך שבועיים ואח"כ להעלות את הכמות ל-6 טיפות ברזל.. על גבי האריזה של הברזל המינון המומלץ לתינוק עד גיל חצי שנה הוא 3 טיפות ורק אז העליה ל-6 טיפות. מאחר ולא אבקר אצל הרופא בעתיד (מפאת חוסר בתורים) האם נראית לך נכונה ההוראה? במידה וכן - אני קצת חוששת לתת 6 טיפות ברזל מכיוון שהשימוש יומיומי וכנראה שיגרום לעצירות (כיום יש לו יציאה פעם ביומיים).. כיצד אפשר להקל על העניין? תודה רבה ויום טוב.

ברזל

לילה טוב, באופן כללי מגיל חצי שנה יש לתת 6 טיפות ברזל אך במקרה שלך בנך נולד טרם הזמן, עיקר הברזל ממך אליו עובר בשליש האחרון של ההריון שהיה קצר יותר לכן הרופא שלך בהחלט צדק בהמליצו על מתן 6 טיפות כבר עתה. לגבי עצירות לא בכל המיקרים הדבר קורה אך במידה ומתפתחת עצירות ניתן להצמיד את מתן הברזל לאוכל, ניתן לחלק לפעמיים ביום אך מעבר לכך ניתן לתת לבנך מיץ מעגבניה מרוסקת , מיץ שזיפים וכדומה. בריאות רבה ושבת שלום

למעלה