שאלה לגבי כניסה לעולם העיצוב

צבית ה1

New member
שאלה לגבי כניסה לעולם העיצוב

שלום לכולם.
אני נמצאת בימים של חשיבה על הסבת מקצוע ובין יתר תחומי העיצוב כמו עיצוב גרפי נראה לי נחמד מאוד להכנס גם לתחום עיצוב אלבומים.
הייתי רוצה לדעת קצת יותר מידע על התחום. מאיפה להתחיל? איך נכנסים אליו? האם צריך תיק עבודות להצגה? האם זה תחום שיש בו פוטנציאל טוב לעבודה?

תודה.

little stamper

New member
האם את מתכוונת לעיצוב אלבומים דיגיטלי? אם כן

אנחנו לא המקום הנכון. אנחנו מתעסקות בעיצוב אלבומים ידני.

צבית ה1

New member
התכוונתי לעיצוב ידני

ואם הזכרת גם את הדיגיטלי, היכן ניתן למצוא מידע גם על זה?
שוב, אני בתחילת דרכי ורוצה מתוך מידע רב יחסית לנתב את דרכי.

תודה.

little stamper

New member
אז אני אחלק את התשובה שלי

בנוגע לעיצוב גרפי עלייך לבקר בפורומים של עיצוב גרפי או תקשורת חזותית.
בנוגע לעיצוב ידני - עיצוב אלבומים הוא משהו שצריך ללמוד היטב. אם את רוצה לעסוק בזה כמקצוע את צריכה להגיע לרמה בה האלבום שלך יוצא מקצועי עם רמת גימור מושלמת על מנת שלקוח יסכים לשלם עבורו אך בו בזמן לעשות כל דף בזמן עבודה סביר. זה החלק הכי בעייתי כאן. עיצוב אלבומים ידני לוקח זמן הרבה בנות מחליטות לנסות לעשות מזה קריירה אבל זמן העבודה שלהן על כל דף הוא כל כך ארוך שאין להן שום דרך הגיונית ו/או ריווחית לתמחר אותו. כך שלרוב או שהמחירים שלהן גבוהים מדי ולכן אנשים לא קונים או שהמחירים שלהן נמוכים מדי יחסית לזמן העבודה ואז הן לא מרוויחות בעצם.
קחי בחשבון שזה לא מקצוע שקל להתפרנס ממנו הוא דורש המון עבודה והשקעה והחומרים הם יקרים מאוד!!! לדעתי כאשר מעצבים אלבום ללקוח לא ניתן להתפשר על איכות החומרים ולהתשתמש בבריסטולים במקום בקארדסטוקים ובדבקים זולים כמו BIG או דבק פלסטי במקום דבקים איכותיים וטובים.
את צריכה לקחת בחשבון שזה לא מקצוע שאת יכולה לעשות בו סדנה אחת או שתיים או לראות כמה סרטונים ביוטיוב ולהפוך למעצבת אלבומים מרוויחה. כך מתחילים אומנם אבל לוקח זמן עד שמגיעים לרמה שמתאימה ללקוח. אני יודעת שיש בנות שיחלקו עליי כאן כי יש כאלו שישר קפצו למים והתחילו לעצב ללקוחות אבל מהצד שלי אני נתקלת בהמון לקוחות שבאים אליי מתוסכלים אחרי שמישהי עצבה להם אלבום והם לא מרוצים ממנו והם צריכים שאני אכין להם אלבום מהרגע להרגע כי יש להם אירוע.
לגבי תיק עבודות - את חייבת שיהיו לך דוגמאות על מנת שהלקוח ידע מה הסגנון העיצובי שלך ולא יופתע כשתביאי לו את האלבום המוכן. הוא חייב לדעת מה הוא עומד לקבל. כי אני גם יודעת על בנות שלא שילמו להן כי הלקוח התאכזב מאוד כשקיבל את האלבום וזה לא היה מה שהוא ציפה. כך שאת חייבת דוגמאות.
שיהיה בהצלחה

למעלה