שאלה לגבי כסף בתאילנד

שאלה לגבי כסף בתאילנד

היי. אנחנו טסים בסוף החודש לשבועיים.
האם כדאי להגיע לשם עם כל הכסף המזומן? או להמיר לדולרים ואז לכסף המקומי??? או שבכלל ניתן להשתמש שם בביטחה בכרטיס אשראי...
אשמח להצעות ...
תודה

T o m c o

Member
מנהל
זה דיון שנחרש רבות כאן בפורום. לדעתי האישית, להגיע עם דולרים במזומן וכרטיס אשראי בינלאומי לגיבוי.

קרלטון

New member
אנסה לתת תשובה מפורטת

תשלומים בכרטיס אשראי
מלונות - להזמין עם כרטיס אשראי דרך אתרים מתאימים ואז את זה את יכולה להוריד מהחישוב.
כנ"ל כרטיסי טיסה בינ"ל ומקומיים.
לקניות אחרות מנסה להימנע מכרטיסי אשראי עד כמה שניתן.
עד כאן ברור, רק לשים לב שלא חורגים ממסגרת כרטיס האשראי. אני לפני כל נסיעה מגדיל את המסגרת ואז מקטין אותה שוב כשחוזר לארץ.

לשאר ההוצאות, אני בדר"כ מביא כ-30%-40% במזומן והשאר מושך בכרטיס אשראי.

מזומן
מי שמביא מזומן, צריך להרגיש נוח עם להשתמש בכספות של בתי המלון.
מי שהולך לישון בגסטהאוסים קטנים בלי כספת, הממ.., להסתובב עם חגורת כסף כל הזמן או כל מיני פטנטים מוזרים כאלה זאת חוויה מהעבר שאני ממש לא ארצה לחזור אליה.
המרה - להמיר בארץ לדולר / יורו בבנק הדואר או בצ'יינג' (להשוות עלויות) ואז בתאילנד לבאטים בכל סניף בנק (יש גם צ'ינג'ים טובים יותר למי שרוצה ללכת עד הסוף, אם תרצי תשאלי). בסניף בנק הפועלים בנתב"ג תוכלי להמיר ישירות משקלים לבאטים - אבל בדר"כ יעלה יותר מאשר לעשות שתי המרות.

משיכת מזומן מ-ATM
לשים לב שיש עמלות מינימום גבוהות למשיכה בכרטיס אשראי כך שאין מה למשוך סכומים קטנים הרבה פעמים, אלא סכומים גדולים מספר פעמים מועט.

ולמי שנוסע הרבה, אם יש חשבון בנק בתאילנד בכלל פשוט, העברה דרך בנק הדואר ומשיכה עם כרטיס כספומט מקומי.

מניסיון אישי שלי

הרוב בהמחאות
מעט מזומן רק בשביל ההתחלה למשל נסיעה בתחבורה ציבורית
ביציאה מנמל התעופה
וכרטיס אשראי לגיבוי
חגורת הכסף כל הזמן עליכם, היא די נוחה יושבת מתחת לחולצה ולא שמים אליה לב.
כמובן ששם יש גם את כרטיסי הטיסה הדרכון ושאר מסמכים חשובים.
ואם אתם כבר רוצים לספור כמה כסף נשאר לכם או כמה טרוולים אל תיהיו חכמים ותעשו את זה ברחוב בפינה כלשהי או באוטובוס.
תכנסו לתא שרותים או בחדר בגסטהאוס/מלון ורק שתהיו לבד לגמרי תעשו את זה.
אמנם לא צריך להיכנס להיסטריה אבל זהירות אף פעם לא תזיק

שבת שלום ותהנו , תאילנד מדהימה

קרלטון

New member
את כרטיסי הטיסה כבר מזמן לא צריך

להחביא איפשהו... לא זוכר את הפעם האחרונה שקיבלתי כרטיסים פיזיים ולא אלקטרוניים. בצ'ק-אין כבר שנים מבקשים רק את הדרכון ולא שום דבר אחר...

T o m c o

Member
מנהל
לא זכור לי באף טיסה שהייתה לי בשמונה השנים האחרונות שהראיתי כרטיס טיסה, הדבר הכי קרוב לזה שקרה היה הצורך להציג בפלאפון שלי את המייל עם הפרטים של הטיסה.

קרלטון

New member
ֻ

בעצם פעם אחת בשנה האחרונה ביקשו ממני תדפיס פיזי עם פרטי הטיסה, ואז התברר ש....הכרטיס שהנפיקו לי הגאונים בדקה ה-90 היה בכלל שגוי, ולמעשה לא היה לי כרטיס לחזרה מהיעד בו הייתי! כלומר התדפיס גם ככה לא עזר בכלום... רק להשלים את הפרטים, הנפיקו לי כרטיס מחרקוב (אוקראינה), במקום מקראקוב (פולין..). באנגלית כותבים את זה כמעט אותו דבר ואני לא העליתי על דעתי להתחיל לבדוק שמספר הטיסה הוא נכון, הרי אמרתי מפורשות לנציגה שאני חוזר מפולין... מה יש לי לחפש באוקראינה...

ולסגור את הסיפור, אחרי כמה וכמה טלפונים עם הרבה עצבים לארץ, הם לפחות פעלו מהר וכרטסו לי כרטיס מתאים לטיסה של שעה קדימה (הפעם מקראקוב! לא מחרקוב!), ללא עלות נוספת.

ליפני שבועיים הייתי שם . קניתי בבן גוריון ב

5 אלף ₪ בטים . החזקתי בארנק הכול . יש לי כיסים עמוקים במיכנסיים .
מלונות וכרטיסי טיסה דרך האינטרנט קניתי
טיול נעים

למעלה