שאלה לגבי כרטיס וידאו...

עויפר

New member
שאלה לגבי כרטיס וידאו...

בוקר טוב אנשים! שאלות לי: אני מעוניין להעביר סרטים מוידאו ל-DVD, ואת זה חשבתי לעשות על ידי העלאתם הסרטים מהוידאו אל המחשב, ואז לצרוב אותם לדיסקים בפורמט שה-DVD יוכל לקרוא... והשאלות הן: א. האם התוכנית אכן ברת ביצוע? האם בעזרת כרטיס וידאו ממוצע או טוב כרטיס טוב אכן ניתן להקליט מהוידאו אל המחשב? ב. האם יש לכם המלצות בדבר כרטיס שכזה? אם יש, תנו גם המלצות בדבר כרטיסים במחיר סביר וגם בדבר הטובים ביותר שאתם מכירים... תודה!

כעיקרון זה אפשרי , רק צריך לזכור

שהאיכות של וידאו היא הרבה פחות מאשר של DVD וזו האיכות שתקבל בסופו של דבר ב-DVD. יש לך צורב DVD? כי להעביר מוידאו ל-DVD זה די ביזבוז (הדיסקים של DVD מאוד יקרים) , אם כבר מעבירים מוידאו למחשב לשם צריבה אז כדאי לצרוב VCD (פשוט להעביר את הסרט לפורמט שמכשיר DVD יודע לקרוא ולצרוב על דיסק רגיל). צריבת VCD ניתן לעשות בעזרת תוכנת NERO. לגבי כרטיס לכידת וידאו לא חסר. בדרך כלל צריך גם מחשב חזק כדי שהלכידה תהיה חלקה מבלי לעבד פריימים. חברות כגון ATI ו-PINNACLE מייצרות כרטיסי לכידת וידאו במגוון רחב של דגמים , החל מכרטיס פשוט לשימוש בייתי ועד כרטיס מקצועי לשימוש מקצועי. וכמובן שהמחירים בהתאם. לי היה פעם את הכרטיס ALL IN WONDER של חברת ATI ואני מאוד מרוצה ממנו. כאשר קונים כרטיס לכידת וידאו יש לברר מספר פרטים: שהוא עובד בשיטת PAL (השיטה הנהוגה בארצנו). אז רזולוצית הלכידה שלו (המינימום זה 320 על 240 אבל עדיף יותר) מספר הפריימים בלכידה (לא פחות מ-25) ואת הפורמט שהוא שומר (אם רוצים לערוך אחר כך אז כדאי AVI אם לא אז עדיף MPG - ממנו ניתן לצרוב ישירות VCD). מקווה שעניתי על כל שאלותייך

עויפר

New member
דבר ראשון - תודה רבה!

את נושא הצריבה אני מכיר היטב, הבעיה שלי היא הקליטה של הוידאו. האמת היא שלגבי הוידאו, אני לא צריך משהו באיכות הכי מדהימה בעולם, אני פשוט יש לי הקלטות של בני משפחה שנפטרו, ובכלל אירועים משפחתיים, שחבל לי שילכו לאיבוד... לגבי המחירים - אתה יודע אולי משהו יותר קונקרטי? לגבי רזולוציה - מה לדעתך הכי יתאים לי לצורך המטרה שהוגדרה לעיל?

גם רזולוציה של 320 על 240 תספיק

אבל עדיף 720 על 580 (משהו כזה). כי תמיד אפשר לרדת ברזולוציה.

עויפר

New member
ואני ממשיך להציק...

מה עם המחירים?!

כרטיס לכידת וידאו ברמה טובה יכול

לעלות משהו בסביבות ה-1000 ש"ח ומעלה. בדרך כלל הכרטיסים מגיעים גם עם תוכנות עריכה טובות (בעיקר של חברת פינקל).

למעלה