שאלה לגבי לאוס

ofekmu

New member
שאלה לגבי לאוס

שלום אני וחבר מתכננים טיול לתאילנד לאוס ויאטנם וקומבודיה שמעתי שבלאוס יש הרבה גראס והעניין שם חופשי רציתי לדעת האם זה באמת ככה וכמה זה מסוכן לעשן שם אנחנו כן רוצים לעשן שם להיות שם בסביבות השבועיים אבל יש חשש מסויים מהקטע של להיתפס או שיעבדו עלינו אם יש מישהו שהיה או יודע אשמח לשמוע

אבשלום68

New member
כדאי שתפנה

למשרד החקלאות הלאוסי.
הם ממונים על בקרת וטיב התוצרת החקלאית.
ואם זה כל מה שמעניין אותך בלאוס, חבל

kogawa

New member
בוודאי שיודעים

רק שהתנאים של הכלא שם פחות משופרים מאלה בארץ.
שם לא "יושבים בכלא" בגלל שדי כואב בפופו מהמפגש עם אסירים אחרים במקלחת.
פעם חרות לפיד היה משחרר אסירים במזרח הרחוק אבל הוא מת כך שמי שיאסר שם יצטרך לבלות שם כמה שנים.

צול1

New member
התלבטתי אם לענות לך

אני לא חושב שאתה מבין פשוט כמה השאלה שלך היא לא פוליטיקלי קורקט ומעליבה אנשים שאוהבים את המזרח, עובדים עם\במזרח או חוקרים אותו.
בלאוס, כמו בכל שאר המזרח, גידול, סחר ושימוש בסמים הוא מחוץ לחוק והעונש עליו הוא חמור מאד. כך שבמידה ותיתפס מעשן או עם שאריות של חומר עליך באחד ממעברי הגבול אתה צפוי לעונש כבד מאד.
יחד עם זאת, יש מקומות שבהם אנשים כן מעשנים ומסעדות אף מציעות סמים בתפריטים שלהן. אבל זה לא אומר שמדובר במשהו חוקי או נורמטיבי אלא מדובר בעבירה חמורה על החוק.
שים לב שבמקומות האלה אתה חשוף למלכודות תיירים. בהודו למשל זה נפוץ שבעל הגסט האוס מוכר לך סמים ואז קורא לחבר שלו שהוא שוטר שדורש ממך שוחד מטורף ואז הם מתחלקים בו.
בכל מקרה, כמו שכבר אמרו לך קודם. אם זאת הסיבה שבגללה אתם רוצים לטוס ללאוס (או באופן כללי למזרח) חבל על הכסף שלכם. תטוסו לשבועיים לאמסטרדם או שתישארו בארץ ותעשנו פה. מעבר לכך שבצורת החשיבה הזאת אתם מסכנים את עצמכם, אתם גם פוגעים באוכלוסייה המקומית שם.

התלבטתי אם למחוק את ההודעה הזו או לא אבל אני

שמח שהתפתח כאן דיון קטן ורציני בנושא הזה. אין מה לעשות , אם נפתח את הקלפים צריך להודות בזה שהמון אנשים טסים למזרח על מנת לעשן (לא יודע למה ) אבל ככה זה.
איכשהו הודו ובכלל המזרח מתחברים לעישון סמים.
במהלך שהותי במזרח נתקלתי בהמון אנשים שכל מה שהם עשו זה לעשן ולא עניין אותם כלום .
אני קורא את התגובות של שאר החברים ואני לא הולך לשכנע אותך לא לעשן או כן לעשן גראס או כל דבר אחר.
אני בטוח שאתה ילד מספיק גדול כדי לדעת את התשובה בעצמך.
אני גם בטוח שכמו שאתה מודע למעשיך אתה גם מודע לחומרת העונש ויחסo של השלטונות במדינות הללו לסמים, לעונשי המאסר הכבדים וכמובן לתנאי הכליאה ( מיותר לציין שהם לא כמו בארץ )
מה שיותר מטריד אותי אלו הם אותם אנשים שמעשנים ועוברים במודע על חוקי המדינה בה הם נמצאים וכשהם נתפסים הם בוכים לממשלה ולשגרירות שיוציאו אותם ושלא מתאמצים עבורם מספיק. עם כל הכבוד לאנשים הללו הם עוברים על החוק במודע תוך סיכון גדול מאוד שיכול להיות שיגמרו להם שם החיים לא במובן של עונש מוות אלא במובן של המון שנים בכלא שם ואת זה צריך לקחת בחשבון.
לא עדיף פשוט להנות מהמקום המדהים הזה בלי תוספות מזיקות?

sailor

New member
רק במזרח?

באוסטרליה, ניו זילנד וברבות ממדינות ארופה ובארה"ב הציעו לי להצטרף.
בניו זילנד זו היתה חבורה רב לאומית נחמדה אז ישבתי איתם ומדי פעם גם לקחתי שכטה מהג'וינטים שעברו במעגל (הם טענו שזה חומר מעולה - מהוסטלנד)
אבל בניו זילנד לא עוצרים על שמוש.
לגבי נזקים, טבק ואלכוהול חוקיים לחלוטין מזיקים הרבה יותר.

אתה צודק בהחלט אבל איכשהו

ולא יודע להסביר למה
תמיד כשמישהו נוסע להודו או למזרח מזהירים אותו מלגעת בסמים
ותמיד איכשהו הודו מתחברת לסטלנים לסטלה ושאר ירקות כאלו.
לא שמעתי עד היום על אחד שטס לניו זילנד או אוסטרליה ואמרו לו שלא תעשן שם אבל ברוב המקרים תשמע את האזהרה הזו נאמרת לאלו שטסים למזרח.
לגבי אלכוהול וטבק אתה צודק בהחלט אבל יש דברים חזקים יותר שמשפיעים הרבה יותר גרוע כמובן שהם גם לא חוקיים ואותם ניתן להשיג שם חופשי ואליהם אני התכוונתי.

קרלטון

New member
אם כבר בנושא זה

אני לא עו"ד ולא משפטן אבל למיטב ידיעתי עבירות סמים הן עבירות פרסונליות ולא טריטוריאליות - כלומר, בעקרון מדינת ישראל יכולה להאשים, לשפוט ולהרשיע אדם על עבירות סמים גם אם בוצעו בחו"ל ולא בארץ.

ראו סעיף 38 לפקודת הסמים המסוכנים
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/P170_001.htm#Seif42

sailor

New member
כדי להאשים, לשפוט ולהרשיע

צריך הוכחות, פיזיות, ללא כל ספק סביר.
זה שמישהו שהיה איתך סיפר שעישנת זו לא הוכחה.
רק במקרה שנתפסת והמדינה בה נתפסת מעדיפה שתשפט בישראל ומעבירה את כל תיק החקירה למשטרת ישראל, אפשר לשפוט אותך בארץ.
אף אחד לא יטרח לעשות זאת על עברה בדרגת עוון (הנמוכה ביותר), עלות ההליך לא מצדיקה את זה.

ממה שידוע לי עד כה ומכל כלי התקשורת

אנשים נשפטו וגם קיבלו עונשי מאסר בהודו ובתאילנד.
ואפילו נניח שיש סיכוי קלוש שישפטו אותך בארץ לא כך הייתי רוצה לסיים את הטיול שלי במזרח.
תיק פלילי מעצר ואולי אף כלא
לא תודה.

צודק .... בגדול ניסיתי לחזק את מה שרשמת

ואני רואה שלא כל כך הצלחתי

פשוט כתבתי את מה שידוע לי בכל הנושא של תפיסת
ישראלים במזרח ושפיטתם בארץ , דבר שכמעט לא קורה למיטב ידיעתי

nzvia

New member
עוד אחד שמוציא שם רע לישראל

שבתי כעת מחודשיים טיול ברחבי הודו ומה ששמעתי מפי עשרות הודים ממש אבל ממש לא נעם לי
"הישראלים באים להודו כדי להשתמש בסמים מכל הסוגים, לעשות מסיבות ובלגנים" - כמובן שהמילים היו בכל מיני וריאציות.
אז אני שואלת אותכם : למה להוציא לנו שם כזה?

אני מטייל בכל העולם (השנה 9 מדינות חחח)

העניין הוא שבאמת ישראלים מעשנים בכל מקום...
עניין התפיסה הוא מאוד מאוד אכזרי לפי דעתי הם צריכים באמת לחשוב
לעשות בית כלא לתיירים ולגבות כסף על יום שהיה חחחח.
לפחות שהתנאים יהיו נורמלים. אבל עד שזה יקרה
אני חושב שהסיכוי להיתפס הוא סה"כ נורא קטן
אבל כמו שאמרו פה ברגע שהאחוז הקטן הזה מתממש השטרונוגול של השילטונות יכול להטיס אותך לירח בוואן ווי טיקט.

למעלה