שאלה לגבי לטאות באזור בה"ד 1

y lenard

New member
שאלה לגבי לטאות באזור בה"ד 1

אני מתנצלת מראש על הבורות הרצינית המובעת בהודעה זו אבל אם אני לא אשאל כנראה שלעולם לא אדע... ב-18.10.07 במהלך תצפית ציפורים בבריכות החמצון וכל אזור הביוב של בה"ד1 (מעט צפונית למצפה רמון) נראו מאות (!) לטאות שכולן היו זהות למדי במראן. אם אני אתאר באופן כללי זה לא יתן הרבה- לטאות קנות, בגוון חולי עם פסים על הגב. בשביל הזיהוי ובשביל מי שמבינים בזוחלים התיאור הזה הוא די בדיחה אז אני אנסה קצת יותר: לטאות חוליות-בהירות (כמה מפתיע, לטאה חולית במדבר) הגדולות היו באורך של יותר מעשרה ס"מ, הקטנות ביניהן הגיעו גם לשבעה שמונה ס"מ. מבחינת פרופורציות- ארוכות ולא כל כך רחבות. על גב הלטאות נראו שני פסים יחסית בולטים ומעט כהים יותר ועוד מעט פספוס על הגב, בין הפסים הבולטים, ובצידי הגוף. הפספוס היה עדין מאוד וכמעט לא נראה מרחוק. אצבעות הרגליים לא היו ארוכות באופן מיוחד. למרבה הצער לא הייתה עלי מצלמה אז אין תמונות.... אני מאוד אשמח אם מישהו יצליח לזהות ולא אתפלא אם לא. תודה בכל מקרה יעל

בעז שחם

New member
בהסתברות גבוהה - שנונית נחלים

הבעיה היא, קשה להבדיל בלי נסיון קודם בין שנונית נחלים לבין מדברית פסים; השנונית מגיעה לאורך מירבי גדול יותר, ולא אמורים להיות לה בכלל כתמים דמויי "עיניים" כמו שיש למדברית, אבל בהחלט ישנם אתרים בהם יש חפיפה של שני המינים. שנונית נחלים תימצא בעיקר בערוצי נחלים מישוריים או חוליים, שיש בהם חומר סחף; מדברית פסים מאפיינת לרוב אזורים שיש בהם תערובת של חול ולס (למשל,על חולות מיוצבים שנמצאים במעבר בין חולות נודדים לבין מישורי לס). 'באזור של בה"ד 1' - זו הגדרה גיאוגרפית רחבה למדי, כן? הכי טוב להביא תמונות, אבל ברור שבמקרה הזה אין. בפעם הבאה...

למעלה