שאלה לגבי לימודים בהיסטוריה באונבירסטת ת"א

69הרצל69

New member
שאלה לגבי לימודים בהיסטוריה באונבירסטת ת"א

למדתי מקצוע פרקטי בשנה שעברה שהיה לי מאוד משעמם, ולכן החלטתי ללמוד את משבאמת מעניין אותי היסטוריה. יש לי תחבורה ציבורית מאוד נוחה( מוניות שירות 10 שקלים לכל צד כל חמש דקות) לאוניברסיטת ת"א, ואני מעוניין להישאר בבית כדי לחסוך את עלות המחיה בחוץ ולהיות קרוב לסידורים בת"א. מההתרשמות שלי יש במחלקה להיסטוריה באוניברסיטת ת"א מבחר רב מאוד של קורסים בהיסטוריה, וכאן נכנסת הבעיה שלי. אחי לומד אף הוא באוניברסיטה בפקולטה אחרת, וסובל מיחס מרושע (אין לי הגדרה אחרת) של המזכירות, המרצים והביוקרטיה. יותר ויותר אני שומע סיפורים מזעזעים על היחס באונבירסיטה לעומת אוניברסטיאות אחרות שם היחס הרבה יותר טוב. אז הייתי רוצה לשמוע את דעתם של אלה הלומדים לתואר ראשון בהיסטוריה או לפחות בפקולטה למדעי הרוח בת"א.

shay4442

New member
משתנה מחוג לחוג

אבל בהחלט רוב המזכירות של החוג בעייתיות(קשה להשיג אותן,לפעמים יחס קר),בקשר למרצים אני מכיר רק את החוג שלי(ארכיאולוגיה)והיחס של המרצים הוא מעולה חם וחברותי ודלתם תמיד פתוחה....... בקשר לבירוקרטיה ישנם הרבה נהלים וחוקים ולא מעט בעיות שמתעוררות אבל בחוג שלי שהוא מאוד אינטימי מסתבר שכמעט הכל אפשרי ותמיד אפשר להגיע לעמק השווה ,יושב ראש החוג משתדל לבוא לקראת הסטודנטים ולעיתים המערכת בחוג מגלה גמישות מפליאה

Indeed you should go

There are excellent professors in Tel Aviv university, I mean in the department of history, and even the secratery of the department, Yardena, is really an angle. I really recommend it.

שני הסנטים שלי...

התחלתי את לימודי ההיסטוריה שלי באוניברסיטת ת"א. אכן, כמו רבים אחרים גם אני לא חיבבתי במיוחד את הבירוקרטיה והיחס טעון השיפור של היחידות האדמינסטרטיביות השונות. כמו כן הרגשתי שאני "לא באותו ראש" עם מרבית הסטודנטים באוניברסיטה. לאחר מספר סמסטרים עזבתי את האוניברסיטה , והמשכתי את לימודי ההיסטוריה באוניברסיטת בר אילן. קצת על ההבדלים כפי שאני רואה אותם: למרות שב"א נראית פחות "מושקעת" מאת"א, היחס שאתה מקבל מהמזכירויות השונות מפצה על כך. המזכירות לא נותנות לך הרגשה כאילו את מקשה עליהן את החיים (יחס שלפעמים נתקלתי בו באת"א). ובהחלט מנסות לעזור לך בפתרון בעיותייך האוכלוסיה: למרות שאוניברסיטת ב"א נתפסת כאוניברסיטה "דתית" האוכלוסייה שם די הטרוגנית ולא חסרים שם חילונים. יש גם מגוון די רחב של דעות פוליטיות שונות הן אצל המרצים והן אצל הסטודנטים. דבר שדי קשה להגיד על אוניברסיטת ת"א (שוב פעם, זכור שאני מדבר רק מנסיוני האישי) המרצים: פה ללא ספק לת"א יש עדיפות רבה על בר אילן. המרצים להיסטוריה בת"א הם מרצים מהשורה הראשונה שגם יודעים לרתק את התלמידיםהם בהחלט נתנו לי כלים חשובים שדרוש להיסטוריון כמו חשיבה ביקורתית, יכולת ניתוח, והאפשרות להסתכל על המטבע "משני צדיו" גם לבר אילן יש מרצים לא רעים, אבל קשה להגיד שהם באותה ליגה כמו המרצים בת"א. מקווה שעזרתי לך

רות 24

New member
אתה צודק

ברמה העקרונית אתה צודק, גם אני למדתי הסטוריה בבר אילן אבל העניין הוא לא רק המרצים אלא ההיצע של הקורסים שמאוד קטן בבר אילן וזה שיקול מאוד רציני

spoty1

New member
יחס טוב

מנסיון אישי שלי כסטודנט להיסטוריה בת"א אני יכול להעיד שהיחס של המערכת כולה לסטודנטים טובה מאוד,במזכירות של החוג נמצאת מזכירה בשם ירדנה-שתמיד מאוד עוזרת לי בכל פניה שלי אליהם.

למעלה