שאלה לגבי לימודים וקריירה

ita101

New member
שאלה לגבי לימודים וקריירה

שלום רב. אני: 1. סטודנט לניהול וכלכלה באוניברסיטה הפתוחה. לקראת סיום. 2. מורה פרטי בשנתיים האחרונות וחושב להמשיך לפחות עוד שנה. 3. תחום ההדרכה מעניין אותי. 4. התחום שאני לומד גם מעניין אותי - תיאוריות כלכליות וגם קצת ניהול. (למרות שאני לא יודע מה מהתיאוריות אפשר לתרגם למעשה...) השאלות שלי: 1. איך התחומים - ניהול וכלכלה, והדרכה משתלבים ביחד. 2. מה האפשרויות שלי להתפתח בעיסוק ובלימודים. הבנתי שתפקיד של יועץ ארגוני, או של מאמן אישי או קבוצתי יכולים להיות אופציות אפשריות. אבל אולי בדרכים אלו אני מתנתק מהתחום שאני לומד (ניהול וכלכלה). וחוץ מזה שהייתי רוצה להגיע לתחום ייחודי שאוכל באמת למצות את יכולותי. הבנתי שיש סוגים של תואר שני למצטיינים. השאלה אם הם שווים או לא.

לימודים וקריירה

התלבטות כזו ותכנון עתיד מקצועי כפי שהעלית, הינו נושא שיכול להיות מטופל ומקודם בצורה אפקטיבית מאוד במסגרת תהליך אימון עם זאת, להבנתי, השאלה כפי שהוצגה מבטאת רצון לתשובה כוללנית וכזו ניתן למצוא אצל יועצי לימודים וישנם פורומים המספקים אותם. בגישה האימונית ככלל ובחניכה ע"פ מודל NEWS בה אני משתמשת,לא מספקים תשובה נחרצת, אלא מנהלים דיאלוג רחב תוך שאלת שאלות רבות. מטרת השאלות ברור עמוק של מכלול רצונותיך ,יכולותיך/כישוריך המיוחדים וניתוב כל אלה למסגרת פראקטית שתבטא את הדברים. לאחר מכן יוצאים לדרך של תכנון ובהמשך בצוע לממוש מיטבי.

ita101

New member
אני לא מחפש אימון

אני מקווה לאמן את עצמי. התחום הזה מעניין אותי ואני מתכוון לקרוא לגביו גם אם לא אלמד אותו במסגרת כלשהי או אתעסק בו. בסך הכל אני מחפש מידע. שאלתי מהם האפשרויות שקיימות בכלל - מבחינת סוגי תואר שני למצטיינים או מבחינת לימודים אחרים שקשורים להדרכה או לניהול\ כלכלה. ואותו הדבר מבחינת עיסוק. חוץ מזה אני מאמין שדרך אימון אני לא אשיג את ה"תוצאות המירביות". אף אחד לא יוכל לומר לי מה היעוד שלי בחיים חוץ ממני. ואני לא בא להתחיל אימון בשביל להשתכנע בצורה מסויימת. זאת דרך מאוד לא טבעית בשבילי.

למעלה