שאלה לגבי לימודים

שאלה לגבי לימודים

רציתי לשאול במידה ואני מתחילה ללמוד בחיפה עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה ולאחר שנה א מנסה לעבור לריפוי בעיסוק בתל אביב , האם עלולות להיווצר בעיות כלשהן? לא איכפת לי לחזור על קורסים, השאלה שלי האם זה בכלל אפשרי ומה התהליך ? תודה רבה לכולם

NoaDe

New member
השאלה היא מה את מנסה להשיג

אם את מתחת לגיל שבו ניתן להתקבל ואת רוצה לנצל את השנה ללמוד קורסים זה סיפור אחד ואם את מנסה להתקבל על סמך ציוני שנה א' זה סיפור אחר... מניסיוני הדל כדאי לחשוב פיעמיים אם זו הדרך הכי טובה להתקבל כי לפעמים שיפור פסיכומטרי ו/או בגרות, יותר פשוט מלהשיג ציונים גבוהים מאוד בשנה א' של לימודים אקדמיים. בכל מקרה הכי כדאי לשאול את מזכירות החוג ומכיוון שסביר להניח שזו בדיוק התקופה שהם בחופשה הייתי בודקת במרכז מידע והרשמה.בכל מקרה שיהיה בהצלחה ושבוע טוב

sarale20

New member
מבחינת קורסים-

אין הרבה פטורים למי שעוברת מהמקצועות האלו- רק מבוא לפסיכולוגיה, ואולי סטטיסטיקה. לגבי מבוא לסוציולוגיה צריך לבדוק כי לומדיםדברים שקשורים לצד הרפואי. לגבי מעבר על סמך ציונים אקדמיים הבנתי שזה באמת יכול לשנות את תנאי הקבלה ובמקרים מסויימים לאפשר קבלה שלא הייתה מתאפשרת בתנאים הרגילים, השאלה למה את רוצה לעשות זאת באוניברסיטאות שונות?

אסתר86

New member
אני תוהה

אם לא תהיה לך בעייה לעבור מאוניברסיטה אחת לאוניברסיטה אחרת. לפעמים עושים בעיות אם זה. אני מכירה משהי שלמדה ריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב ואז היה לה קושי להמשיך את הלימודים בריפוי בעיסוק באוניברסיטת עברית. אני מכירה בנות שלמדו עבודה סוציאלית ואז עברו לריפוי בעיסוק אבל הם נשארו באוניברסיטת עברית. נראה לי שהציונים בעבודה סוציאלית עזרו לאחת הבנות להתקבל לריפוי בעיסוק אם זה המטרה שלך. אני יודעת שהבנות אלו קיבלו מספר פתורים במיוחד בשנה ראשונה וזה נתן להן יותר זמן לעבוד. נדמה לי שבן היתר הן קיבלו פתור ממבוא לסוציאולוגיה. אולי תסבירי את הסיבה שאת לא לומדת ריפוי בעיסוק בשנה הבאה ואת הסיבה שאת רוצה לעבור מאוניברסיטה חיפה לתל אביב ואז יוכלו לעזור לך יותר.

למעלה