שאלה לגבי לימודים...

שאלה לגבי לימודים...

שלום לכולם, אני מסיימת את התואר הראשון בתאטרון באוניברסיטת ת"א השנה ותוהה על מעשיי בשנה הבאה... בין ההתלבטויות עולה גם אפשרות ללמוד בובנאות באחד מבתי הספר (חולון/ לוינסקי/ סמינר הקיבוצים- ראיתי ובדקתי את המסלולים השונים בנתיים באינטרנט) האם תוכלו להמליץ לי על בתי הספר ולספר לי קצת על המסלול של עיצוב בובות ? כפי הידוע לכם באוניברסיטה אין הרבה שיעורים מעשיים וזה מאוד חסר לי..... וגם שאלה פרקטית- האם יש עבודה במקצוע? אני יוצרת בפימו ובחומרים נוספים - אתם מוזמנים להציץ בפליקר.. תודה רבה יפעת

ראשית ברוכה הבאה אלינו../images/Emo24.gif [כולם להכנס]

שנית ....מזל טוב לסיום התואר.
ישנו בית הספר בחולון בית הספר של דבורה צפריר בירושלים בית הספר החזותי מבחינת עבודה .....מילת המפתח בעבודת אומן היא: שיווק המון אומנים מכל התחומים אוהבים מאוד ליצור להכין ולהתעמק בעבודתם אך אלוהים לא בירך אותם כיצד לנהל משא ומתן....... חשוב מאוד לדעת להעריך המחיר שמגיע לך. [מע'מ, הוצאות רכב דלק,ביטוח לאומי, רואה חשבון , בלאי מוצרים,זמן.....] חשוב לפנות זמן לשיווק בטלפון ובאינטרנט וכמובן לשלוח מיילים הצעות מחירים..... חשוב לפנות זמן לגבייה . להתקשר ללקוחות ולהזכיר להם ולדעת לנהל דוח' מעקב.... דוח רכש...דוח הוצאות..... הכי חשוב: רואה חשבון אמין שיעמוד לצידך בכל שעה וידריך אותך . [יש לי רואה חשבון מדהים ובכייף אתן לך את טלפון] ועכשיו לאחר הקדמה שכזאת את צריכה לחשוב אם את רוצה גם להפעיל תיאטרון בובות ולנהל עסק לכל דבר... עם העסק ינוהל כהלכה והשיווק של יקלע למטרה דרכך תהיה חלקלקה ןתתחילי ליצור קשרים ולהתקדם בקלות במקביל תרויחי יפה למחיתך. בהצלחה רבה אשמח לשמוע תגובות נוספות על השאלה: איך אתם מסתדריםעם שיווק וניהול העסק????

שיווק וניהול עסקי??../images/Emo182.gif

אני אשמח לשתף בשלי- קודם כל, כרגע, כיוון שעזבתי את פלח חוגי ההעשרה, התפנה לי זמן לשיווק. ואני מתמקדת כרגע בשיווק הצגתי החדשה " להציל את הכדור הגדול", בנושא האקולוגי. אני עוברת ישוב אחר ישוב- מתחילה מהקרובים אלי ועד לאן שאגיע..... מתקשרת, שולחת חומר, מדברת. מח' גנים ואח"כ בתי-ספר. אחד אחרי השני.....מורט עצבים, משעמם, מצריך משמעת ברזל, אבל אני מאמינה שבקרוב, אחרי כמה בתי"ס והמלצות שנערמות זה יצדיק את עצמו. בנוסף- אינטנרנט- אתר+פורטלים, בתשלום ושלא בתשלום, פורומים, חברות במעגל עסקי, פרסום במדריכים וברבעוני צרכנות והמון דיבורים... אפילו במהלך ניחום אבלים דיברתי עם מנהלת בי"ס שרוצה להזמין הצגה.... גם לספריות הגעתי אחרי טלמרקטינג מחד, והתרשמות טובה של המקומות בהם הייתי מאידך...עד שקיבלתי הזדמנות להופיע על הבמה בכנס הספריות, שנערך בספטמבר. כתיאטרון של שחקנית אחת, כמשפחה של הורה אחד,כמפרנסת יחידה- הפכתי להיות גם קונצרן שיווקי של אישה אחת....חה,חה

אני מורידה בפנייך את הכובע.....שאפו!!!

אני יודעת כמה שזה קשה . אני עובדת בהצגות לומדת פעמיים בשבוע ושאר הימים מקדישה לשיווק ולמשפחה. עשיתי לי קו אדום , אין יותר פיטפוטי סרק בבקרים עם ההיא וההוא ויש לי שני קווי טלפון אחד למשפחה ואחד לעבודה. עד השעה 13:00 אני עונה אך ורק לטלפון העיסקי וכל השאר שיחכו. וכך אני מתחילה את הבוקר : אירגון הבית ושליחת מכתבים בדואר....בנק.... שיווק וטלפונים. צהריים הפסקה לילדים וחזרה לטלפן למתנסים ...או יציאה לעבודה. למזלי יש לי בעל שעובד מספיק קשה כך שאני יכולה לבחור את העבודות ולא להתפשר. דבר אחד שובר לי את הלב.... ילדים עזובים ,חולים או מוכים ...בשבילם אני מוכנה להופיע בחינם גם בקצה העולם. כשיש לי תקופות חלשות אני עובדת ב"חשבונית בקליק" ונותנת תמיכה בטלפון ללקוחות. אה ושכחתי לציין שהאהבה הכי גדולה שלי זה להכנס לגג להתנתק מהכל וליצור בובות כשברקע מתנגנת לה מוסיקה חביבה..... להתראות דבי

ואני בפנייך!

אני עוד מתקשה לבנות סדר יום נוקשה כל כך ומרגישה שהמון זמן " מתבזבז" מול המחשב. אבל, אני מקפידה גם להתעמל 3-4- פעמים בשבוע.. השבוע אני מופיעה באונקולוגית ילדים בתל השומר, תמורת הוצאות דלק בלבד. ועוד משאירה את הילדות עם הסבתא בשביל זה.... וסופי השבוע .... החלטתי שכל פעם שיהיו סופ"שים רצופים אקח לי יום חול ואכריז עליו כשבתון רק בשבילי. כדי שלא אשתגע....

האמת ש...

בעיקר שאלתי על לימודים כי כרגע זה מה שמעניין אותי... אבל תודה על תשובותיכן.
אם בכל זאת מישהו יכול להמליץ על בתי הספר ולספר מה הולך שם... תודה

חבובית, הייתי ממליץ אבל...

זה לא יהיה הכי הוגן להמליץ על ביה"ס לאמנות תיאטרון הבובות בחולון, היות שאני מנהל את המרכז לתיאטרון בובות שבמסגרתו פועל ביה"ס. אני כן ממליץ לך לבוא לראות את ביה"ס ואת הפעילות בו כמו גם את המרכז כולו ולהתרשם. כדאי גם להרים טלפון ולשוחח עם אביטל פלג מנור - מנהלת ביה"ס, וכדאי לדבר גם עם ליז, שהחלה כתלמידה והיום היא בובנאית ראשית במוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות ( גם במרכז). בהצלחה לך.

תפסיקו להוריד כובעים ותתחילו לעבוד ../images/Emo196.gif

אני בונה מדי יום סדר והסדר אף פעם לא ממש מסתדר... אגב גם אני לא עומד בפני התנדבויות לילדים ובכלל ואני והשחקנית שלצידי (עדי שוורץ) תורמים הצגות באהבה וללא כל תמורה או הוצאות. ב20.1.09 גם אנחנו מופיעים עם ההצגה "פרח לב הזהב" לילדים חולי סרטן בבית החולים תל השומר, רק שיהיו בריאים ומאושרים,אמן ואמן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הורדת כובעים יכולה להיות עיסוק מכניס../images/Emo197.gif

בפני עצמו.... וחוץ מזה, אני אקדים ואופיע לפני הילדים האלה, ואז הם יוכלו לעשות השוואות..... מקווה שתוכל להגיע השבוע. ואפרופו הורדת כובעים, על מסע היחצנות שלי עוד לא סיפרתי..... יש כמה רעיונות לפרסום חינמי(עיתונות מקומית שמחפשת אייטמים) שעוזרים במיתוג ובהכרה, ויש כמה שמצריכים פרוטקציה חיה או מתה כדי להשיג- למשל כתבה של 3 עמודים במוסף של 7 ימים..... עם תמונות שאחת מהן מייצגת אותי כאן, (רק בגלל שלא הצלחתי להוריד תמונה אחרת....)ובעקבות הכתבה- ראיון רדיופוני וטלוויזיוני בתוכנית הבקר של שחמון ודצדצון

אח, דבי, הגג ...

עד היום אני ירוקה מקנאה בגלל הגג המופלא שלך . זכית !!
(ואת המסר שלי, קיבלת ?!)

למעלה