שאלה לגבי לימודי הנדסאי חשמל

eliran1906

New member
שאלה לגבי לימודי הנדסאי חשמל

שלום, אני לומד כעת סמסטר ראשון הנדסת חשמל בטכניון במסגרת העתודה ואני מבין שזה לא בשבילי... כלומר הלימודים קשים, אבל הבעיה העיקרית היא שכל התיאוריות לא מעניינות אותי וזה משעמם אותי ואין לי פשוט שום חשק להשקיע, והבנתי שאני מעדיף יותר משהו מעשי ולא רק תיאוריות (חדו"א וכדומה)... בכל מקרה אני חושב שהתחום של החשמל זרם חזק די מעניין אותי (אבא שלי גם מהנדס חשמל זרם חזק ולפי מה שראיתי העבודה די מעניינת) ולכן חשבתי ללמוד אחרי הצבא להנדסאי חשמל (היתרון בשבילי על פני לימודי מהנדס זה שזה יותר מעשי ופחות תיאוריות)... בכל מקרה מישהו יכול לספר לי קצת על הלימודים, מה לומדים כמה זמן, מה רמת הקושי ומה הדרישות? ובעיקר מה השכר אחרי שמסיימים, האם אפשר להסתדר בחיים רק עם תואר הנדסאי (יש לציין כי אני לא חושב להיות עצמאי אלא מעדיף להיות שכיר)... אשמח לשמוע אם יש לכם עוד מידע בנושא... *אם זה משנה סיימתי פיסיקה ומתמטיקה 5 יחידות בציון גבוה ויש לי בגרות מלאה, ופסיכומטרי די גבוה... תודה.

recoil

New member
למה שלא תלמד ישר הנדסה

אם יש לך פסיכומטרי גבוהה וציונים גבוהים?

eliran1906

New member
אני כבר לומד

הנדסת חשמל סמסטר ראשון אבל ציינתי שאני לא אוהב את זה... כלומר כל התיאוריות וזה, אני מעדיף משהו יותר מעשי ופחות תיאוריות ובגלל זה לימודי הנדסה לא ממש מתאימים לי...

Miss CBR

New member
כמה דברים ...

הנדסת חשמל תחום מאוד מעשי ואם אתה אוהב את המעט שראית תוכל למצוא עצמך בתחום. "הבעיה" בתואר בהנדסה שהתקופה הראשונה של הלימודים ( בערך שנה וחצי מתחילת התואר ) אכן מוקדשת ברובה לרקע מתמטי ולימודים תיאורטים. לימודי הנדסאים אולי יתאימו לך יותר מהבחינה הזו , זה הכל שאלה של עד כמה אתה רוצה להתפתח/לאן אתה שואף להגיע .

eliran1906

New member
המשך...

ראשית, תודה על התשובה... ולגבי התואר... אני יודע שהשנתיים הראשונות זה בעיקר מתמטיקה ופיסיקה, אבל בשבילי זה לא "רק השנתיים" כי זה בהחלט לא מעט ולכן אני לא חושב שאני אצליח לסיים את השנתיים (וגם אם כן אז בטח עם ציונים נמוכים) שכן אין לי שום חשק להשקיע במה שלומדים בתקופה הראשונה... לגבי הנדסאי חשמל... האם עם התואר הזה אפשר להגיע לאנשהו או להתפתח? כלומר אני שואף להגיע למקום טוב ולמשרה טובה עם משכורת טובה, ואני חושב ששיש לי פוטנציאל לזה, הבעיה היא שאני צריך ללמוד משהו שאני אוהב... תודה.

NeuZen

New member
הנדסאי חשמל.

היי אלירן, אני הנדסאי חשמל בהתמחות מערכות הספק, פיקוד ובקרה. תראה אני סיימתי את התואר שלי לפני הצבא (עד היום אני מצטער על זה שלא התחלתי ללמוד BSC לפני הצבא) היום לאחר שירות צבאי ואני מתחיל לחסוך כדי להתחיל ללמוד, במלים אחרות אני ממליץ לך להמשיך ללמוד מהנדס ולדלג על השלב הזה. בכל מקרה אם בכל זאת אתה רוצה ללמוד הנדסאי, אני יכול להמליץ לך בחום על אורט סינגאלובסקי, למדתי שם, המרצים מצויינים והלימודים ברמה טובה. בהצלחה,

eliran1906

New member
המשך...

אתה יכול להסביר למה אתה לא מרוצה? כלומר האם המשכורת נמוכה או שהתנאים לא טובים מספיק?

Miss CBR

New member
ניתן להצליח מאוד

בתור הנדסאי , אני מכירה הנדסאי חשמל שהמשכורת שלו לא מביישת מהנדסים . קח בחשבון שסמכויותיו של הנדסאי מוגבלות לעומת מהנדס לכן גם אפשרויות הקידום ( תלוי היכן כמובן ) מוגבלות יותר .

eliran1906

New member
תודה, ועוד 2 שאלות אם אפשר

1. האם ידוע לך אולי מה השכר הממוצע להנדסאי חשמל שנחשב לטוב ומקצועי ועובד בחברה טובה? ועד איפה המשכורת יכולה לטפס? 2. האם הלימודים נחשבים קשים? ומה הרמה שלהם ביחס לנגיד תואר ראשון בהנדסת חשמל? תודה.

Miss CBR

New member
קשה לי להשיב

על שאלתך הראשונה . לגבי שאלתך השניה ... אם אני משווה את לימודי ההנדסאים שלי ( אלקטרוניקה ) ללימודי ההנדסה ההבדל מכל בחינה שהיא ...אדיר .

למעלה