שאלה לגבי לימודי הרפואה הסינית

malvina26

New member
שאלה לגבי לימודי הרפואה הסינית

שלום לכולם, אני שוקלת ללמוד רפואה סינית והנושא הזה מאוד מעניין אותי. רציתי לשאול איפה כדאי יותר ללמוד את זה? וגם האם כדאי ללמוד את זה בארץ או שרצוי יותר ללמוד את זה בסין? תודה מראש :)

AnnaKleiner

New member
לימודים

שלום מלוינה , אני סיימתי את לימודיי של רפואה סינית לפני כשנה . ההמלצה שלי זה ללמוד רפואה סינית בארץ ולא בסין .הסיבה העיקרית היא שכשתסיימי ותהיי מטפלת , תצטרכי לטפל במטופלים ישראלים ולא סינים ומטופלים ישראלים צריכים גישה ממש אחרת מזו שבסין . אם בכל זאת בא לך סין , אז את תמיד יכולה לנסוע לסין אחרי הלימודים לכמה חודשים ואפילו שנים כדי להתמחות שם או סתם לחוות . יש כמה בתי הספר בארץ שמשלבים את לימודים בסין בתוך תוכנית לימודים כמו סמינר הקיבוצים ורידמן . לדעתי בחירת בית הספר תלויה באיזור המגורים שלך . במרכז יש המון בתי ספר , הבולטים הם רידמן , תמורות , ברושים וסמינר הקיבוצים . בהצלחה !

AnnaKleiner

New member
בבקשה...../images/Emo13.gif

tomifu

New member
היייי

שלום רב, המלצתי לך היא דווקא ללמוד בסין ולא בארץ אם זו אופציה. זה אומר שצריך לסוע לשם ולהתחיל ללמוד את השפה הסינית. לאחר תקופה של שנה או שנתיים ניתן לדעתי להתחיל תואר ראשון שם. נשמע קצת מסובך אך בפועל לא ממש ואם תרצי אשמח לקשר אותך עם אנשים שעשו זאת ולסייע במה שאוכל. המלצתי מבוססת על מספר גורמים: א. רפואה סינית לדעתי כמו כל דבר סיני קשר ללמוד ללא ההקשר התרבותי, לשוני ומסורתי שקיים בסין. ב. למרות פירסום מסלולי הלימוד של המוסדות בארץ בסופו של דבר את הבסיס של התיאורטי האמיתי של הרפואה הסינית לא ממש לומדים כאן למיטב ידיעתי.. בכל מקום לומדים דיקור וצמחים, דיאגנוזה ופורמולות ברמה טובה יותר או פחות אבל את הבסיס התיאורטי - ה"קלאסיקות" של הרפואה הסינית לא לומדים לעומק בשום מקום ובשום מקום לא בצורה כקורס נפרד וממוקד. דבר זה יוצר תפיסה שגויה לדעתי פעמים רבות של מהי רפואה סינית והבנה לא נכונה של מושגים וצורות טיפול שנראית פעמים רבות אצל מטפלים רבים וחשוב מכך - אין שפה אחידה בין המטפלים ולכל אחד הגדרות ותובנות משלו מה שמקשה על עבודה משותפת אמיתית. ג. רוב רובו של החומר התיאורטי והקליני הכתוב לא תורגם לשפה האנגלית והחומר שכן תורגם לא תמיד נאמן למקור בצורה טובה מספיק. עיקר החומר כתוב עדיין בשפה הסינית ולכן ע"מ להמשיך להתפתח חשוב לדעתי לקרוא סינית. ד. בניגוד לתגובה שכתובה כאן, יש אמנם שוני בין מטופלים בארץ למטופלים בסין אך בסופו של דבר הנסיון וההבנה שנרכשת בבתי החולים ובקליניקות הפרטיות בסין לגבי דרך טיפול ועקרונות טיפול נכונים ניתנים ליישום בכל מקום שאת נמצאת. את רוכשת שם נסיון רב בהרבה ממה שקיים פה. התגובה מבוססת על נסיוני ודעותיי בלבד בהצלחה רבה

malvina26

New member
תודה רבה לכם על התגובות וההמלצות

כבר למדתי סינית תקופה וגרתי בסין בעבר ועכשיו אני שוקלת את האפשרויות בין ללמוד רפואה סינית כאן בארץ לבין האפשרות של סין..... הייתי רוצה מאוד לדעת מהו שוני בין מתכונות הלימודים בארץ ובסין, מאחר ואני חייבת לשלב עבודה עם לימודים, כמה זה אפשרי בארץ וכמה זה אפשרי בסין? תודה :)

tomifu

New member
היייי

בד"כ בארץ מדובר בימים מרוכזים... יומיים מרוכזים או 3 ימים פרוסים קצת יותר... בסין הלימודים למיטב ידיעתי הם כל יום. מבחינת אפשרויות עבודה... בארץ אפשר לעבוד בעבודה במשמרות שבד"כ דיי משתלבת עם זה... בסין קשה יותר לעבוד במהלך השבוע אני חושב אך בסין היתרון הוא שאם מוצאים עבודה בלימוד אנגלית לדוגמא למספר שעות בשבוע ניתן להרוויח סכומים לא רעים על מעט עבודה יחסית. בנוסף, יוקר המחייה בארץ לעומת סין הוא גבוה מאוד. אפשר להסתדר שם עם יחסית מעט. דבר נוסף שיש לזכור... כיוון שבסין מדובר על לימודים אוניברסיטאים היכולת לגור במעונות או עם שותפים והיכולת החשובה להשיג מלגת לימודים (שלא כל כך קשה להשיג לדעתי ומנסיון) שמה את כל החוויה באור אחר לגמרי לעומת הלימודים בארץ במכללות פרטיות, יקרות מאוד ללא שום אפשרות לתמיכה ומילגה. אני חייב להדגיש שוב את העניין המקצועי.... לעניות דעתי הרמה הלימודית בארץ אינה גבוהה ולוקה בחוסר אירגון, שיטחיות ו"המצאה מחדש" של המקצוע. אני משער שיש רבים בפורום שלא יסכימו איתי וזה בסדר, לי יש את נסיוני שלי ולהם את שלהם... אם את שואלת אותי אבל... במיוחד אם כבר היית בסין ואת דוברת את השפה במידה מסויימת..... ללמוד בסין..כמה שיותר וכמה שיותר מהר.. בהצלחה רבה תום.

malvina26

New member
עוד שאלה :)

היי תום, תודה רבה על ההכוונה. רציתי גם לשאול, באלו מוסדות אתה ממליץ ללמוד בסין? כי סין היא כל כך גדולה ויש כל כך הרבה והייתי רוצה לדעת במה עדיף להתמקד. בנוסף, תוכל לכוון אותי קצת יותר בנושא המלגה ואיך אפשר לקבל אותה? בדקתי קצת באתר הרשמי של המלגות של ממשלת סין ויש מגבלת מלגות לתואר ראשון עד גיל 25 ואני קצת חרגתי מהטווח :) תודה והמשך יום נעים!

למעלה