שאלה לגבי לימודי מדמ"ח אקדמאיים...

S h a y D u

New member
שאלה לגבי לימודי מדמ"ח אקדמאיים...

ידוע לי שהלימודים כוללים בעיקרם מתמטיקה ואלגוריתמים, אך האם הם כוללים גם לימוד של דברים הקשורים לתחום החומרה/המעבדים/מערכות-הפעלה לעומק(אין הכוונה רק בצורה תיאורטית)? - אם לא, מהו המקצוע האקדמאי שבו דברים אלו נלמדים יותר לעומק? העניין הוא שיש ברשותי כבר ידע בתכנות בכמה שפות שונות(בעיקר C/C++) ונסיון בפיתוח של אפליקציות פשוטות. הייתי מעוניין להרחיב את הידע שלי יותר לתחום פיתוח מערכות-הפעלה, חומרה, Embedded וכו.. ולעשות זאת באמצעות לימודים באוניברסיטה. האם יש מסלול אקדמאי כזה (חוץ ממדמ"ח...), והאם התואר שלו שווה ערך בתעשייה לזה של מדמ"ח? אשמח לקבל הכוונה ממביני עניין, ואודה להם... :)

botxf

New member
הנדסת מחשבים

תקרא על תוכנית הלימודים במוסדות השונים.

mulix

New member
טכניון ואו"פ

בטכניון תוכניות הלימודים במדמ"ח ובהנדסת חשמל כוללות מספר קטן של קורסי חובה בנושאים אלו, אבל יש מספר די גדול של קורסי בחירה שמאפשרים התעמקות, למשל מבנה מעבדים או פרוייקטים במערכות הפעלה. באוניברסיטה הפתוחה המצב פחות מוצלח ויש פחות קורסי חובה וגם קורסי בחירה בנושאים אלו, אם כי עדיין יש מעט.

e s a l

New member
הנדסת תוכנה בתל אביב

נשמע כמו בדיוק מה שאתה מחפש.

e s a l

New member
אני לומד הנדסת תוכנה בת"א

אלו, בין השאר, הנושאים שאנחנו לומדים. יש הרבה עיסוק בחומרה - כולל מעבדה שבה בונים מעבד קטן וחמוד. יש גם מספיק עיסוק במערכות הפעלה.

botxf

New member
אתה לומד הנדסת מחשבים.

הנדסת תוכנה זה משהו אחר. (כפי שמקובל בעולם..)

e s a l

New member
טכנית זה נקרא הנדסת מחשבים ותוכנה

מתוך עניין... מה באמת ההבדל בין מדעי המחשב להנדסת תכנה?

botxf

New member
הנדסת תוכנה היא אחת מהתת

תחומים הנוגעים למדעי המחשב[תיאוריה של מדמח (סיבוכיות, חישוביות, אלגוריתמקה מודלים חישוביים וכו) יישומים של מדעי המחשב(שפות תכנות, עיבוד תמונה, בינה מלאכותית) הנדסת תוכנה( מבני נתונים, מערכות הפעלה, מערכות בזמן אמת) וכו] הנדסת תוכנה כתואר נפרד הוא יחסית חדש והוא בעצם כולל התמחות בהנדסת תוכנה. בארץ בשונה ממדעי המחשב הנדסת תוכנה הינה תואר 4 שנתי. בחול מדעי המחשב B.sc כשלעצמו הוא 4 שנתי, כך שיוצא שבמקום המון קורסי בחירה שאפשר לבחור מהמון תתי תחומים של מדעי המחשב, מישהו במסלול הנדסת תוכנה מתמחה בתחום הנל (יש פחות בחירה).

vinney

Well-known member
הנדסת תוכנה זה לא מה שאמרת

הנדסת תוכנה, כשמה כן היא, זאת דיסציפלינה המדברת על יישום המדע (מדעי המחשב במקרה שלנו). מדובר על נושאים כמו הבטחת איכות תוכנה (SQA - תקנים, תהליכים, וכו), בדיקות תוכנה (וריפיקציה, ולידציה, תכנון בדיקות, מתודולוגיות), מחזור פיתוח תוכנה, מתודולוגיות פיתוח תוכנה (מפל מים, שיטות AGILE למיניהן, פיתוח מחזורי, UMLים, וכד') וכו'. זה אכן תת תחום מדעי המחשב, ובניגוד להנדסות אחרות, בהנדסת תוכנה אין ממש בשר לתואר שלם, לכן תוכניות הנדסת תוכנה אלה תוכניות מדעי המחשב, עם קורסי חובה נוספים בתחומים הנ"ל.

Lady in red2

New member
תגידו, אם אומרים על מדמ"ח שהוא תואר תיאורטי

שמכיל בעיקר מתמטיקה ואין לו קשר למחשבים, אז למה יש לו כ"כ ביקוש גדול בהיי טק וכו'? ולמה אומרים שזה כמו ללמוד הנדסת תוכנה (בשאלות נפוצות למשל), כאשר לימודי הנדסה הם כן פרקטיים?

botxf

New member
בעיקר תיאוריה ואין לו קשר למה שנחשב מבחוץ

"מחשבים". פיתוח תוכנה זה הכל אבל הכל חשיבה לוגית מסוימת, מתמטיקה ברמה גבוהה, חישוביות, סיבוכיות, אלגורתמיקה שפות תכנות הן כלי ותו לא.

Lady in red2

New member
אוקיי, ועוד שאלה

האם זה נכון שדו-חוגי עם מדמ"ח פחות מבוקש מחד חוגי? הסתכלתי על תוכנית הלימודים ובסה"כ אין הבדלים קריטיים. אמנם לומדים קורסי מתמטיקה בנפרד, אבל משאר קורסי מדמ"ח, הקורסים היחידים שלא לומדים בדו-חוגי הם לוגיקה, סיבוכיות וקומפילציה, ויש פחות ש"ס לקורסי בחירה.

botxf

New member
תלוי איזה דו חוגי

ויש הבדל רב כי יש המון קורסי בחירה (בסביבות ה 8-10) בחד חוגי שאין בכלל בדו חוגי + 3 שציינת. 11 קורסים זה המון. אך אם אתה מעוניין לפתוח דלת בעוד חוג זה אפשרי

Lady in red2

New member
אז אני יכולה לקחת כמה קורסי בחירה עודפים

דו חוגי עם כימיה למשל.

Lady in red2

New member
וקורסי הבחירה הם אותו דבר, פשוט יש

אפשרות לכמות קטנה יותר בדו חוגי (פחות ש"ס).

botxf

New member
אוקיי אז נניח אם נניח יש לך במקום 8 קורסי

בחירה רק 6, ותבחרי את כולם להיות במדמח אז 1) בכל זאת יש לך ~5 קורסים פחות במדמח (אמרת שיש 3 חובה שאין בדו חוגי, והנחתי שאת מפסידה עוד 2 מבחירה) 2) אם תבחרי את כל הבחירה בתחום של מדמח אז תפסידי המון ביחס לחד חוגי בכימיה האמת היא שאני ממליץ בגדול ללכת לחד חוגי אם יודעים במה רוצים לעסוק. דו חוגי באופן כללי לומדים יותר רוחבי מאשר לעומק.

Lady in red2

New member
לא...

מוצעים לי כל קורסי הבחירה הרגילים של מדמ"ח. רק שיש לי פחות ש"ס עבורם מאשר חד חוגי. יש הקצבה לקורסי בחירה בכימיה וקורסי בחירה במדמ"ח, אני לא יכולה לבחור אחד על חשבון השני. מה שהתכוונתי שאולי אני אקח קורסי בחירה נוספים במדמ"ח שפשוט יהיו עודפים. אז אני לא מבינה איך 3 קורסי חובה בסה"כ (ואולי מעט קורסי בחירה) גורמים לתואר במדמ"ח להיות משמעותית לעומק יותר (מספיק לומדים לוגיקה בבדידה
).

look4regev

New member
הנדסת תוכנה במכללה האקדמית להנדסה בת"א

אני סטודנט שלומד שנה ב' תואר (B.Sc) בהנדסת תוכנה במכללה האקדמית להנדסה בתל אביב. ממליץ בחום על המסלול. גם לי הייתה את ההתלבטות בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב ואני לא מתחרט. הנה כמה אתרים מאוד שימושיים שיעזרו לך להכריע בנושא: http://www.afeka.ac.il/SiteFiles/1/17/312.asp - אתר המכללה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%AA_%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94 - הנדסת תוכנה והשוואה לעומת מדעי המחשב בויקיפדיה כמו כן אני ממליץ להיכנס לאתר של אוניברסיטת ת"א ולקרוא סילבוסים של מסלולי הלימוד שמעניינים אותך, אפשר לקבל מזה רושם טוב לגבי מה באמת לומדים בכל תואר. בקשר להנדסת תוכנה בת"א - זה מסלול משולב עם חשמל ולכן יש המון לימודים של הנדסת חשמל וחומרה. אותי, אישית, זה לא עניין ומדעי המחשב זה מאוד תיאורטי, מתמטי ובעיקרון משעמם (יותר משעמם מהנדסת תוכנה), ולכן פניתי להנדסת תוכנה. תואר בהנדסת תוכנה ניתן לעשות ב: ירושלים, באר שבע, הטכניון והמכללה להנדסה בת"א שציינתי (שהיא הכי טובה למסלול זה באיזור המרכז). ולכן אלא אם כן בא לך להעתיק את מגוריך לאחד מהאזורים שציינתי, המכללה היא בחירה לא רעה בכלל... מקווה שעזרתי

למעלה