שאלה לגבי לינקים לאתרים

paragsegol

New member
שאלה לגבי לינקים לאתרים

שלום רציתי לשאול אם מותר לי לשים לינקים באתר שלי שמפנים לאתרים אחרים ברצוני פשוט להעשיר את האתר שלי נראה לי שהגיוני שכן ואין כוונתימלאדסנס או פירסומות אלא להפנייה לכתבות מאמרים שיכולים לעניין ולהוסיף תנועה לאתר

John the Savage

New member
בדרך כלל כן, חוץ מבמקרים מסויימים

האינטרנט בנוי על קישורים, וברוב המקרים אין בעיה לקשר לאתרים וכתבות שונות, אבל יש מקרים מסויימים בהם זה יכול להיות בעייתי. לדוגמה, כשמדובר בקישור לתוכן לא חוקי (כגון הפרה של זכויות יוצרים).

יכולה להיות בעיה גם עם מה שנקרא "קישורים עמוקים", כלומר קישור לעמוד פנימי באתר ולא לדף הבית. היו כמה פסקי דין בעניין ברחבי העולם. במקומות ובמקרים מסויימים היו פסיקות נגד אתרים שהשתמשו בקישורים עמוקים, ובמקרים אחרים היו פסיקות הפוכות. אין איסור חוקי כללי נגד קישורים עמוקים, אבל כדאי להימנע מקישורים "מתחכמים", כלומר כאלו שמציגים כתבה או חלק ממנה באופן שונה מכפי שהיא מוצגת באופן טבעי באתר, וכדאי גם לבדוק מה אומר תקנון האתר אליו מקשרים לגבי קישורים עמוקים.

תשובה מדוייקת

בישראל בערך 15 שנות אינטרנט מסחרי ואין פסק דין האוסר קישורים עמוקים ובוודאי קישורים בכלל. יחד אם זאת, יש להמנע מקישורים לתוכן בלתי חוקי ומקישורים מוצגים בצורה מטעה.

למעלה