שאלה לגבי לינק שמפנה לאתר שמפר זכויות יוצרים

colajunky2

New member
שאלה לגבי לינק שמפנה לאתר שמפר זכויות יוצרים

היי...שאלה לי אליכם:

נניח שאני רוצה לעשות פלטפורמה לפירסום באינטרנט בסגנון גוגל אדסנס,כלומר, אני מתווך בין מפרסם לבין בעלי אתרים שרוצים להרוויח כסף מפרסומות ע"י באנרים באתרים שלהם.
בהנחה שהמודעות הם טקסטואליות בלבד ללא תמונות וללא הפרה של זכויות יוצרים בגוף המודעות:

1. היות וכל מודעה היא למעשה לינק לאתר אחר, האם יכולים לתבוע אותי על הפרת זכויות יוצרים במקרה ואני מפנה לאתר בעייתי (המפרסם מפר זכויות יוצרים באתר הבית שלו)? האם נוהל הודעה והסרה אוטומטית של מודעות כאלה יכול להגן עלי מתביעות?

2. האם ישנה בעייה לשים מודעות באתרים שמפרים בעצמם זכויות יוצרים? (כאן לא המפרסם מפר זכויות יוצרים אלא בעל האתר אצלו המודעה מופיעה)

John the Savage

New member
הפרה תורמת

1. השאלה היא האם אלו מודעות שאתה מעלה בעצמך לאתר, או שמדובר במודעות שהועלו על ידי צד שלישי מבלי שתדע מראש שאותו גורם עומד לפרסם קישור לאתר מפר.

במקרה בו אתה מאפשר לאחרים לפרסם באתר שלך, ומידי פעם יש כאלו שמפרסמים מודעות הכוללות קישור לאתר מפר, נוהל הודעה והסרה עשוי להגן עליך. אם אתה מפרסם את הקישורים הללו בעצמך, בידיעה שאלו קישורים לאתרים מפרים, זו תהיה הפרה תורמת שלך ונוהל הודעה והסרה לא יגן עליך.

2. לא מכיר חוק או פסיקה שאוסרים על פרסום כזה. זו לא הפרה תורמת. מה שכן, יכול להיות מצב בו פרסום באתרים מפרים ישמש נגדך כראיה, בצירוף ראיות נוספות, לצורך הוכחה בקייס של "עידוד הפרה" (inducement).

למעלה