שאלה לגבי מגע של אקריליק ולכה ...

michal24

New member
שאלה לגבי מגע של אקריליק ולכה ...

קצת מסובך להסביר, אבל ננסה בכל זאת : צבעתי קופסת קרטון באקריליק, כן כן אני יודעת, לא לצעוק, אפילו שאמרתם שזה לא הולך יחד, כי לא היה לי חומר מקשר ונורא רציתי, אז החלטתי לנסות. מבחינת הצביעה, אחרי שכבה שניה דווקא יצא מקסים, ואם אני אצליח להלוות ממישהו מצלמה דיגיטלית אפילו תראו (הדבקתי על זה גם מפית, יצא באמת יפה). הבעיה היא המגע שזה עושה בידיים, מן הרגשה כזו נורא נורא מחוספסת, קצת כמו של כלי חרס, שעושה צמרמורת בידיים, יודעים למה אני מתכוונת ??? השאלה היא האם לכה מעל זה (עוד לא שמתי כי אני פוחדת להרוס, באמת יצא יפה) תעזור לענין הזה, או משהו אחר ? תודה מיכל

psa

New member
מיכל , צבעתי את הקופסאות שהכנתי

באקריליק מבלי לדעת ש"אסור". למה לא רצוי? בדקתי כרגע ונראה שהכל בסדר , כולל המגע. לא מרחתי לקה.

michal24

New member
ככה כתבו לי כששאלתי, שעל משטחים

חלקים, בניהם פלסטיק וקרטון חלק לא ילך אקריליק. בכל אופן, יצא לך צבע חלק חלק או עם פסים קצת ? כי לי בשכבה ראשונה יצא קצת פסים, ושכבה שניה די פתרה את זה.

av_i_va

New member
לצביעה על קרטון אין צורך במקשר../images/Emo140.gif

אני רוצה שתביני את ההגיון בחומר מקשר, כך שלהבא יהיה לך יותר קל. צבע אקרילי הוא צבע "שנספג" במוצר עליו את צובעת ועל ידי כך נעשה הקישור בין צבע למוצר. לכן, צביעה על עץ, וכל מוצרי הנייר (כן, גם קרטון) נעשית ללא כל בעיה. הבעיה מתעוררת כשהשכבה עליה את צובעת לא מסוגלת "לספוג" כמו: מתכת, פלסטיק, פורמייקה וכו. על מנת ליצור את ה "אחיזה" לצבע האקרילי, משתמשים בחומר מקשר, שהוא - כשמו כן הוא - מקשר בין החומר האטום לצבע האקרילי לגבי החיספוס גם לי אין תשובה. זה לא היה אמור להיות.

michal24

New member
קודם כל תודה:) בנוגע לקופסא שלי

זה לא קרון אגיל, זה קרטון קשיח שכבר היה צבוע במשהו מטאלי לפני כן, זה היה במקור קופסא של יומן שנתי, ככה שאולי זה בגלל זה, החיספוס. לא יודעת. זה פשוט עושה הרגשה מעצבנת בידיים

psa

New member
תנסי באיזו פינה נסתרת -

עם נייר זכוכית 0 ,הכי הכי עדין שקיים. מתכוונת בפינה נסתרת , כדי לא לקלקל את הצביעה.

למעלה