שאלה לגבי מדידות חום השחר

vichy86

New member
שאלה לגבי מדידות חום השחר

הבנתי שאם הביצית לא הופרתה/ הושרשה, חום השחר ירד ותתחיל וסת.

אממה?
ביום שבת האחרון (יוא"ב 14-15 כי אני לא יודעת בדיוק מתי היה הביוץ) מדדתי חום בשעה מוקדמת יותר בבוקר מבד"כ (כי ככה התעוררתי), והוא היה 36.1 אז התבאסתי ממש והבנתי שיגיע המחזור, ובאמת באותו יום התחיל דימום. עשיתי גם בדיקת הריון ליתר בטחון - שהיתה שלילית.

כל שאר הימים לפני כן - חום השחר היה אופטימי- 36.6-.37.0.
יצא שגם עשיתי בערך ביום 15 US וראו זקיק מוביל של 17 מ"מ ורירית של כ6 מ"מ. אז באמת רוב הסיכוי שהיה ביוץ סביב יום 20 כזה, במקלוני ביוץ גם היתה התכהות (לצערי לא יצא לי לעשות ממש יום אחרי יום בצורה רצינית) וגם זיהיתי עליה משמעותית ורציפה בחום - לעומת הימים שלפני הביוץ.

מה העניין? כשמדדתי מסקרנות חום מאוחר יותר באותו יום שבת, וגם נניח היום באחה"צ- לא על הבוקר אמנם- החום עדיין קצת גבוה, 36.8 כזה.. ולא החום של הבייס ליין, שהוא נגיד 36.1 או 36.3..
אז אמנם זה לא הבוקר, אבל עדיין, לא מוזר שהחום לא ירד??

מורי1122

New member
היי!

לא רוצה לבאס, אבל אין שום משמעות לחום שאת מודדת במהלך היום. חום שחר, כשמו כן הוא, הוא החום שאת מודדת מיד עם הקיצה (והוא בעצם החום של הגוף כשהוא במנוחה מקסימלית).

vichy86

New member
אני יודעת. ועדיין. בימים שלפני הביוץ

גם במהלך היום- החום היה נמוך יותר.. לכן זה מוזר לי :\

vichy86

New member
ומנצל"שת לעצמי- מה קורה בהתחלה של טיפולי פוריות?

האם תמיד בשלב ראשון, בשילוב מעקב זקיקים ובדיקות דם, הולכים על איקקלומין?
גם אם בעצם יש ביוץ??

shirael

New member
מה שמורי.

יש מליון סיבות לשינויים בחום הגוף במשך היום. ממש מליון. ולכן אי אפשר להקיש שום דבר על המצב ההורמונלי שלנו משום דבר שאינו חום השחר.
תחשבי על זה ככה - אפילו המשקל שלנו, שלכאורה אמור להיות יציב, משתנה בלי הפסקה כל היום. איך זה יכול להיות? אכלתי ארוחה, עליתי קילו. שקילה בסוף היום, עוד חצי קילו. ופתאום בלי סיבה זה יורד חזרה והכל במהלך יום אחד. בגלל זה תמיד נשקלות על הבוקר, אחרי השירותים ולפני האכילה, כדי שיהיה בייסליין, משהו קבוע שאפשר להשוות כנגדו. אותו דבר עם חום השחר. אני שמה לי שעון כל יום לאותה שעה אפילו אם יש לי זמן לישון מאוחר יותר, ורק מתעוררת למדידה וישר חוזרת לישון. בגלל שתמיד מתפלקות מדידות בזמנים פחות אידאלים, הכי נכון לנהל טבלאות מסודרות, כך שאפילו אם יצאה בדיקה פחות מוצלחת, עדיין אפשר לראות מגמה (וכמובן לעבוד בשילוב עם מדדי הפוריות האחרים).

למעלה