שאלה לגבי מדידת הפערים

שאלה לגבי מדידת הפערים

איך הם מודדים את זמן הפער בין הרוכבים השונים? האם ע"י מדידה בנקודה מסוימת או אולי באמצעים יותר מתוחכמים. אתמול היה מצב שהוא די לא רגיל כשהבריחה התחילה לרדת בפער מהדבוקה ואז היא התחילה שוב לעלות בפער (עוד לפני שהפרים לקחו את ההובלה). אני חשבתי באותו רגע שזה אולי בגלל שהבורחים בירידה והרודפים בעליה או במישור. האם יתכן מצב שהפער בזמנים יקבע לפי תנאי השטח? אם זה נמדד בנקודה מסוימת אז זה לא צריך להשפיע. לדעתי כמובן.

cipo 1

New member
אודי כמה שאני יודע קראתי על כך היכן

שהוא לא ממש זוכר אבל על ידי מערכת GPS (ים) אפשר לנתח בכל רגע נתון את מיקום הרוכבים זמן וכו'. GO אולריך GO אתה ה-
שבת שלום !! עודד

זה מתבצע כבר שנים...

השאלה אם בטור גם כן, משום שבד"כ מציינים שמדובר במדידה של GPS. יכול להיות שהעובדה שזה כבר מובן מאליו גורמת לכך שהם לא יציינו זאת. לפי העדכונים המהירים, כולל באתר שלהם, נראה שיש שילוב של מדידה פיזית עם GPS.

לא משנה באיזה אמצעים טכנולוגיים

זה מתבצע, משנה העיקרון. ההפרש נקבע ע"פ המיקום של הקבוצה הרודפת (זו שמפגרת) ופשוט משווים את הזמן שלה לעומת הזמן של הקבוצה הבורחת כאשר היא הייתה קודם באותה נקודה. כך שלגבי הדוגמא, בה הבורח בירידה והרודף בעלייה, הרי אין כל משמעות למיקום של הבורח, כי משווים את הזמן של הרודף שנמצא בנקודה X בעלייה לעומת הזמן של הבורח שהיה באותה נקודה X קודם לכן. לשם ביצוע מדידה כזו, מספיק שעון שוויצרי של סבא שלי, אם כי ב-GPS זה מתבצע ON LINE כל הזמן.

Sybh

New member
רגע...

זה עלול לתת תמונה מעוותת (?) למשל, אם הפלוטון מגיע לנקודה שקבוצת הבריחה היתה בה לפני 7 דקות, זה יראה שהפער הוא 7 דקות, אפילו אם הבריחה האטה את הקצב באופן משמעותי מאז שחלפה על פני אותה נקודה, או שהפלוטון הגביר את הקצב ... או שניהם.

נראה לי שמשתמשים בשני דרכים...

1) מתוחכמת- GPS מדידה על פי נקודות (בוואלטה רואים שימוש נרחב יותר של זה על ידי הטלוויזיה), אבל זו מדידה עם סטייה והיא לא הרשמית. 2) את הרשמית מבצעים רכבי ואופנועי הטור, והם מודדים ידנית מנקודה לנקודה. בהרים לדוגמא המדידה תוך כדי הטיפוס, לא מדויקת לחלוטין ורואים בסופו של דבר סטייה בקו הסיום.

השעון שרץ למטה בטיפוסים- זה

שעון שמראה את הפער (ואם כן- מתי איפסו אותו?) או שמודד את זמן הטיפוס?

GPS מהליקופטר. כך מודדים

ללא שום קשר - המדידה שאנו רואים בפסגות, בעזרת השעון שעל המסך, אינה קשורה למרות שהיא תראה את אותו הדבר.

למעלה