שאלה לגבי מועד ב'

נועה2004

New member
שאלה לגבי מועד ב' ../images/Emo41.gif

אני סטודנטית שמסיימת שנה א'.הציונים שלי טובים (כולם מעל 80, הממוצע שלי הוא 83 כרגע) אבל הציון הסופי של במשפט חוקתי הוא 71. אני מתלבטת אם לגשת למועד ב' כי המבחן של מועד א' שלנו היה ממש קשה (הוסיפו לנו 16 נקודות של פקטור + 5 נקודות כדי להגיע לציון של הנירמול). במהלך הסמסטר היו לנו כמה עבודות הגשה ואופן הבדיקה שלהן היה מאוד מחמיר, כמעט כמו זה שהיה במבחן. למבחן עצמו למדתי כמה ימים, למידה אינטנסיבית ואין לי את הכוח הנפשי להתחיל שוב ללמוד הכל מחדש. חלק מהשאלות במבחן היו קטנוניות וירדו לפרטים הקטנים על מנת לבדוק האם קראנו את החומרים של הסילבוס לעומקם (מי שקרא תקצירים או אפילו את סיכומי הכיתה לא היה מסוגל לענות על השאלות האלה במלואן). הפחד שלי הוא שאני לא אצליח לשפר את הציון וגם אם כן אז אני אשפר אותו בכמה נקודות ואז השיפור לא ישפיע משמעותית על הממוצע שלי. הקורס הוא קורס של 6 נקודות זכות ובגלל זה כל כך חשוב לי לשפר את הציון בו. בנוסף, יש לי עבודת הגשה במקצוע אחר (ששווה נקודת זכות אחת) ועוד מועד ב' של קורס של 4 נקודות זכות שבשניהם אני חושבת שיכול להיות לי ציון ממש טוב אבל אם אני אעשה מועד ב' בחוקתי יהייה לי פחות זמן להשקיע בהם. מה דעתכם? יש לציון בחוקתי משמעות גדולה כשאני אחפש סטאג' כי זה נחשב למקצוע חשוב או שאני יכולה להישאר עם ה-71 שלי ולהיות רגועה?

BlackUnicorn

New member
תלוי..

1. איפה את לומדת. 2. לאן את שואפת עם הסטאז' - אם יש לך בכלל מושג בשלב זה. האם יש לך מושג אם תרצי ללכת למשרד גדול או למשרד בינוני/קטן? האם יש לך מושג לאיזה תחום תלכי? 3. לבדוק מהם הטעויות שהיו לך במבחן - האם את בטוחה שלא תצליחי לשפר בפעם הבאה? 4. לבדוק עם מי שלמד עם אותה מרצה / מתרגל בעבר - האם מועדי ב' ידועים אצלה כקשים יותר בד"כ? אולי דווקא במועדי ב' יש נטייה להקל? אגב, לא הבנתי מה זה 16 נק' פקטור + עוד 5 נק'... פקטור זה פקטור, לא? ממתי זה מתחלק לשניים?

עם מי את לומדת?

אם זה עם חומר סגור לא הייתי ניגשת, אם זה חומר פתוח הייתי עושה את המאמץ, מפיקה ולקחים וניגשת למועד ב

נועה2004

New member
כמה הסברים נוספים....

המרצה הזה ידוע בזה שמועדי ב' שלו יותר קשים (הוא בעצמו אמר לנו כל הסמסטר שהמבחן שלנו יהייה קשה). בבחינה היה פקטור של 16 נקודות. יש אצלנו נירמול ולפיו ממוצע של ציון סופי במקצוע משפטי הוא 79. לאחר שעשו פקטור של 16 נקודות הציונים עדיין היו נמוכים מ-79 ולכן הוסיפו עוד 5 נקודות. המבחן הוא עם חומר פתוח. מבחינת סטאג' אני רוצה ללכת למשרדים הגדולים, אני מאוד רוצה לעשות את הסטאג' בפרקליטות או אצל שופט. מבחינת תחום אני עדיין לא יודעת... אני לא חושבת שהטעויות שהיו לי הן בהכרח מהותיות אלא שהבדיקה היתה קפדנית מאוד ובגלל זה אני פוחדת מהמועד ב' כי יכולים לקטול אותנו בציונים. ואני לומדת במרכז הבינתחומי.

נועה2004

New member
ד"ר סומר. הוא מרצה טוב, אבל המבחנים שלו קשים

וגם הבדיקה שלהם מאוד נוקשה.

Kiru

New member
אישית אני לא רואה מצב שבו

הייתי ניגש למועד ב' במבחן שעברתי. עניינית, לדעתי את צריכה לעשות את השיקול הבא: האם יש לך איזושהי סיבה אובייטיבית לחשוב שיילך לך טוב יותר במועד ב'? סיבות אובייקיטיביות יכולות להיות: את יודעת שלא למדת טוב במועד א'; לא הרגשת טוב; ידוע שמועד ב' יהיה יותר קל/חוזר על עצמו; וכו'. אם אין לך סיבה כזאת, אז לגשת שוב זה פשוט הימור.

sacrament

New member
הבעיה עם מועדי ב'

היא שהציון האחרון קובע, לטוב או לרע. בחוקתי של שנה שעברה, שהיה המבחן הראשון- למדתי קשה, באמת שקרעתי את ה* והוצאתי נראה לי 56 (יחד עם העבודות זה היה עובר). הייתי בהלם. שקלתי אם לגשת שוב...הרי למדתי קשה. ואז עברתי על המבחן שלי, ראיתי על מה ירדו לי הנקודות (דברים קטנוניים למדי- בייחוד כי זה היה מבחן סגור ולא היה פייר שנזכור הכל) והחלטתי שלא איכפת לי מה- אני לומדת מהבסיס הכל ומצליחה. במועד ב' הוצאתי 86. מצד שני, בעונשין קיבלתי במועד א' ציון גרוע אחרי פקטור של איזה 12 נקודות. ובמועד ב' קיבלתי במבחן יותר, אבל היה פחות נקודות פקטור, אז יצא לי קצת פחות /-: קיצר- השאלה היא אם את מוכנה לקחת את הסיכון. מצד אחד זה חומר שאין לך כוח נפשי ללמוד אותו, ויש סיכון שתקבלי ציון גבוה יותר, אבל יהיה פחות פקטור. מצד שני, זה קורס של 6 נקודות ומשפיע מאוד על הממוצע ובד"כ כשלומדים משהו פעמיים אז יודעים את החומר ממש טוב. אם הייתי במקומך...הייתי עוזבת את זה. בעיקר כי יש לך עוד דברים על הראש- זה לא שיש לך חודש פנוי ללמוד לזה.

Wisper

New member
קרה לי מקרה דומה

עם משפט מנהלי... לדעתי אם ה-71 הזה מציק לך בעיניים ויש לך כוחות נפשיים ללכת ולשבת ולשפר תעשי את זה. לי בזמנו לא היה את הכח הנפשי הזה לשבת ולעבור על החומר המגעיל הזה שוב. חוקתי אפילו מגעיל לא פחות ממינהלי, ולעבור על החומר הזה שוב פעם נראה לי זוועת עולם, גם אם זה פתוח ... הלל סומר זה המרצה? יש לו ספרים בחוקתי, לא משנה מה אם אתה לומדת למבחנים שלו תמיד טוב שתוסיפי דברים שהוא כתב, :) אפילו אני למבחן שהיה לנו בחוקתי שיננתי דברים שלו...

למעלה