אני אמנם ממריא רק עוד יומיים אבל מהרבה מחקרים
בעניין התיקים אני יכול להגיד לך שבתאכל'ס- רק אתה יכול להגיד איזה תיק אתה תצטרך. אתה מכיר את עצמך הכי טוב ולמרות שעוד לא טיילת אתה יודע למה בגדול אתה מצפה מהטיול וממך. רב האנשים מכירים את עצמם מספיק בגיל הזה כדי לדעת אם הם בקטע של לטייל המון עם התיק על הגב או לא, אם השטח והטבע זה הם, או שאולי הם רק רוצים לעשות קצת בשביל החוויה ובמקומות שכולם הולכים ולא מחפשים מאמץ ואתגר מעבר לכמה שעות. יש גם כאלה שמבחינתם לשכב על החוף בברזיל במשך חצי שנה זו החופשה האידיאלית ואם על הדרך האוטובוס יעבור ליד וולקנו כלשהו- בונוס חביב. לכן אם אתה חושב שאתה הולך לעשות טיול "חופים ואכסניות" אז אין באמת טעם להשקיע בתיק יקר במיוחד, כמו שציינו מעלי. אולי אפילו אתה לא חייב "מוצ'ילה" קלאסית בצורת שק (פתיחה מלמעלה) אלא תיק מזוודה כמו בצבא שנפתח לכל רוחבו והוא הרבה יותר קל לסידור וכמובן זול. לעומת זאת, אם אתה חושב שאתה כן הולך לטרק בכמות יותר רצינית (לאוו דווקא את כל היבשת ברגל, פשוט יותר מהפעם פעמיים בשביל החוויה) אז כן אולי כדאי להשקיע בתיק יותר רציני וכמובן בהתאם לתקציב וסדר העדיפויות שלך. קח בחשבון שהעלויות של התיקים הרציניים נעות בין 700-1500 ש"ח (אפשר גם להשתולל יותר אבל זה לאוו דווקא יותר טוב לצרכים של המטייל הקלאסי). התיקים מהפירמות היותר נחשבות ובעלי המערכות הקצת יותר רציניות מתחילים בסביבות ה1000-1100. מה חשוב לבדוק? דבר ראשון- נוחות! יותר חשוב מכל דבר אחר, גם אם לתיק מערכת גב מטיטניום מצופה אירידיום עם מוליכות חשמל כדי לעשות פן בטרק- אם התיק לא נוח לך בחנות הוא לא יהיה נוח בטיול. ולתרמילים יש נטייה להיות פחות ופחות נוחים עם הזמן והמשקל.. אם יש לך זמן, שווה לפנות יום, לעשות קפיצה בין כמה חנויות ולמדוד את מה שיש להם להציע. טיפ נוסף שיקים כמוני יאהבו- קח איתך פנקס ועט ותרשום כל תיק ואת ההתרשמות שלך ממנו, פונקציות שמצאו חן בעיניך ומחירים. אחרי שתמדוד 7-15 תיקים אתה כבר לא תזכור איך קוראים לך ואיפה המחיר היה הכי זול. הגודל לא קובע! אין צורך בתיקי ענק (80-90 ליטר) מאחר וכל תרמיל ולא משנה נפחו יתמלא עד סופו וזה הגב שלך שיתמודד עם המשקל. לדעתי הגודל האידיאלי הוא בסביבות ה60 ליטר ותעשה את שיקוליך אם אתה חושב שתרצה יותר מקום בשביל השמיכת פיקה או פחות. פונקציות נוספות- פתיחה מלפנים, פתח יציאה לשקית שתייה, סוג מערכת הגב (פשוטה, חללית, מאווררת, מתכווננת למידות שונות- תרמילים לעיתים באים במידות וחשוב לבדוק), כיסים פנימיים, אפשרות להרחבה (מה נקרא 60+10, 70+15 וכו'), כתפיות, משקל התיק (חשוב אם אתה מחפש לחסוך במשקל ואתה לוקח תיק שמראש שוקל שני קילו יותר מאחרים), כיסוי גשם אינטגרלי וכו'. אחרי שצמצמת לך את הפיינליסטים תבחר לפי מה שהכי נוח/מוצא חן/בתקציב וכו'. אני יכול להמליץ מהתרשמות שלי שהתיקים הפשוטים והזולים יותר (בעיקר טטונקה שמשום מה נראה כמו חביב הישראלים ובחו"ל לפני כמה ימים ראיתי אותו בחנויות צעצועים וספורט במחירי תיק בי"ס..) הם בהחלט פשוטים יותר ונראה כאילו איכותם פחותה אבל כמובן שכל תיק לגופו ושוב- בהתאם לצורך. חשוב גם לבדוק בחנויות שמבינות על מה הן מדברות ולצערי לא נתקלתי בהרבה כאלה אבל אני יכול להמליץ על שלוש שכן הרשימו לטובה: החנות של פאקו - שליו - ברחוב דיזנגוף. חן בחור רציני ונחמד שנותן הרגשה אמיתית שהוא שם את טובת צרכיי המטייל ראשונים ולא רק את טובת הקופה שלו. חנות מסלול בבוגרשוב ת"א- גם להם יש את הזיופים שלהם (זיופות אולי?) אבל בפעמיים שהייתי שם נתקלתי בשני מוכרים רציניים עם ידע והבנה במוצרים שהם מוכרים. חנות מסעות בפתח תקווה- גם כשקניתי נעליים וגם כשמדדתי תיק התרשמתי מהמקצועיות והידע של חלק מהמוכרים שם. לגבי משומש- לעיתים יש מציאות טובות (אני קניתי את שלי במקרה לחלוטין כך) ושווה לחפש. לרב המחירים הם בין חצי ל75% ממחיר חדש. קח בחשבון שכמעט בכל חנות ישנן הנחות ולעיתים אף גדולות ואם תעמוד על שלך כנראה שתקבל אותן וזה יכול להשפיע על ההחלטה שלך אם לקנות חדש או משומש. כמובן שבקניה של משומש אני ממליץ לבדוק טוב טוב את התיק ומצבו ולא רק להסתפק כדי לחסוך עוד גרוש ורבע. לי במקרה יצא שראיתי את התיק שאני רוצה והוא היה במצב של כמו יצא מהניילון.. בהצלחה. ובהזדמנות זו גם ארצה לאמר תודה לכל מי שעזר לי פה עם השאלות השונות, אני מניח שעוד אכנס לפה מדי פעם, בכל מקרה תודה על השיתוף בידע והרצון לעזור!