שאלה לגבי מוצי'לות...

שאלה לגבי מוצי'לות...

שלום.. לקראת הטיול מתחיל לבדוק ולארגן ציוד... רציתי לשאול מה ההבדל בין החברות השונות: 1.תרמיל Tatonka Crest 70 / תרמיל Tatonka Yukon 70 2.תרמיל The North Face - Prophet 65 3. תרמיל Salewa Tahoe 75+10 4.תרמיל Native Explorer 70-90 / תרמיל Native Terrene 70-90 5.תרמיל Lowe Alpine Frontier 75+20 חוץ מתרמיל-4 שסביב 700 ש"ח השאר בסביבות ה1000 +++, האם יש כזה הבדל באמת בינהם ומה אני צריך לבדוק לפני שאני קונה חדש, או שאולי עדיף לקנות משומש ואז מה לבדוק וכמה בערך שווה מוצי'לה משומשת בהנחה שהיא במצב טוב?? יש גם חדשים מיד שניה שביטלו תטיול ככל הנראה... :( האם כדאי לקנות גם תרמיל יום של 35 ליטר כי זה גם בסביבות 500 ש"ח, או שמספיק איזה תיק מהתיכון?? הטיול בחודשים נוב'-מרץ' לאזורים ברזיל, ארגנטינה וצי'לה... תודה!

Lior G3

New member
אז ככה....

מהתרמילי מסע שהזכרת, לדעתי הכי רציניים הם התיקים של Salewa, The North Face ו-Lowe Alpine. שלושתן חברות מצויינות ומקצועיות, אני מעדיף מעט את Lowe Alpine ו-North Face אבל זו כבר העדפה אישית. קיימת לעיתים הבדל של שמיים בארץ בין תיק של חברה רצינית לבין תיק סביר מינוס כדוגמת Native, השאלה היא מה נכון בשבילך... ככל שאתה מתכוון לטייל יותר כך תקבל תמורה יותר גבוהה עבור ההשקעה שלך, עבור אנשים שרק צריכים תיק ע"מ לעבור מהוסטל להוסטל, תיק פשוט של Outdoor או Native יעשה את העבודה לעיתים אפילו בשליש מחיר. בקשר לתיק יום יש שתי גישות כלליות שאני מכיר, האחת לקחת את התיק הכי פשוט משהו בסיגנון תיק בית ספר שאפשר לקבצץ במקרה הצורך אל תוך התרמיל מסע. הגישה השניה היא לקנות תיק יום יותר איכותי, שאפשר לקפל לדוגמא, The North Face Borealis שהוא תיק נחמד גם לאחרי הטיול כי התא לשקית שתיה מתאים גם ללפטופ. או שאפשר לקנות תיק עם מערכת גב רשת, שלדעתי גם ישרת אותך נאמנה במזג האויר החם של ישראל בגלל שמערכת הגב מסוג רשת היא מאד מאד מאווררת. החיסרון של מערכת זו הוא שבתיקים עם מערכת גב רשת יש שני מוטות בגב שלא ניתן לקפל... אני אישית קניתי תיק רשת, בגלל כל יתרונותיו, במקום לקבצץ אותו בתוך התיק אני פשוט אתלה אותו מבחוץ עם רצועות מתיחה. בקשר לחודשים בהם תטייל, ניתן לקנות כיסוי גשם או מלא לכל גודל תיק גם אם הוא לא הגיע עם אחד ולכן זה פחות רלוונטי. שיהיה בהצלחה.

natyh

New member
ואווו איזו תשובה מושקעת

אין לי מה להוסיף. ודוקא יש הרבה מה להגיד אך אמרת הכל.

תודה, ועוד כמה דברים..

מה אני צריך לבדוק לפני שאני קונה חדש, או שאולי עדיף לקנות משומש ואז מה לבדוק וכמה בערך שווה מוצי'לה משומשת בהנחה שהיא במצב טוב?? יש גם חדשים מיד שניה שביטלו תטיול ככל הנראה... האמת אני לא יודע אם אני צריך את התיק רק בשביל לעבור בין הוסטלים כי עוד לא הייתי בטיול שכזה... בהנחה שאני הולך לטייל בכל האתרים המוכרים פחות או יותרמבואנוס ודרומה, ובברזיל מה היית ממליץ תיק איכותי או תיק פשוט יחסית? כי גם בטרקים הבנתי שיש חמורים לפעמים שסוחבים לך את התיק..

fazer_1000

New member
אני אמנם ממריא רק עוד יומיים אבל מהרבה מחקרים

בעניין התיקים אני יכול להגיד לך שבתאכל'ס- רק אתה יכול להגיד איזה תיק אתה תצטרך. אתה מכיר את עצמך הכי טוב ולמרות שעוד לא טיילת אתה יודע למה בגדול אתה מצפה מהטיול וממך. רב האנשים מכירים את עצמם מספיק בגיל הזה כדי לדעת אם הם בקטע של לטייל המון עם התיק על הגב או לא, אם השטח והטבע זה הם, או שאולי הם רק רוצים לעשות קצת בשביל החוויה ובמקומות שכולם הולכים ולא מחפשים מאמץ ואתגר מעבר לכמה שעות. יש גם כאלה שמבחינתם לשכב על החוף בברזיל במשך חצי שנה זו החופשה האידיאלית ואם על הדרך האוטובוס יעבור ליד וולקנו כלשהו- בונוס חביב. לכן אם אתה חושב שאתה הולך לעשות טיול "חופים ואכסניות" אז אין באמת טעם להשקיע בתיק יקר במיוחד, כמו שציינו מעלי. אולי אפילו אתה לא חייב "מוצ'ילה" קלאסית בצורת שק (פתיחה מלמעלה) אלא תיק מזוודה כמו בצבא שנפתח לכל רוחבו והוא הרבה יותר קל לסידור וכמובן זול. לעומת זאת, אם אתה חושב שאתה כן הולך לטרק בכמות יותר רצינית (לאוו דווקא את כל היבשת ברגל, פשוט יותר מהפעם פעמיים בשביל החוויה) אז כן אולי כדאי להשקיע בתיק יותר רציני וכמובן בהתאם לתקציב וסדר העדיפויות שלך. קח בחשבון שהעלויות של התיקים הרציניים נעות בין 700-1500 ש"ח (אפשר גם להשתולל יותר אבל זה לאוו דווקא יותר טוב לצרכים של המטייל הקלאסי). התיקים מהפירמות היותר נחשבות ובעלי המערכות הקצת יותר רציניות מתחילים בסביבות ה1000-1100. מה חשוב לבדוק? דבר ראשון- נוחות! יותר חשוב מכל דבר אחר, גם אם לתיק מערכת גב מטיטניום מצופה אירידיום עם מוליכות חשמל כדי לעשות פן בטרק- אם התיק לא נוח לך בחנות הוא לא יהיה נוח בטיול. ולתרמילים יש נטייה להיות פחות ופחות נוחים עם הזמן והמשקל.. אם יש לך זמן, שווה לפנות יום, לעשות קפיצה בין כמה חנויות ולמדוד את מה שיש להם להציע. טיפ נוסף שיקים כמוני יאהבו- קח איתך פנקס ועט ותרשום כל תיק ואת ההתרשמות שלך ממנו, פונקציות שמצאו חן בעיניך ומחירים. אחרי שתמדוד 7-15 תיקים אתה כבר לא תזכור איך קוראים לך ואיפה המחיר היה הכי זול. הגודל לא קובע! אין צורך בתיקי ענק (80-90 ליטר) מאחר וכל תרמיל ולא משנה נפחו יתמלא עד סופו וזה הגב שלך שיתמודד עם המשקל. לדעתי הגודל האידיאלי הוא בסביבות ה60 ליטר ותעשה את שיקוליך אם אתה חושב שתרצה יותר מקום בשביל השמיכת פיקה או פחות. פונקציות נוספות- פתיחה מלפנים, פתח יציאה לשקית שתייה, סוג מערכת הגב (פשוטה, חללית, מאווררת, מתכווננת למידות שונות- תרמילים לעיתים באים במידות וחשוב לבדוק), כיסים פנימיים, אפשרות להרחבה (מה נקרא 60+10, 70+15 וכו'), כתפיות, משקל התיק (חשוב אם אתה מחפש לחסוך במשקל ואתה לוקח תיק שמראש שוקל שני קילו יותר מאחרים), כיסוי גשם אינטגרלי וכו'. אחרי שצמצמת לך את הפיינליסטים תבחר לפי מה שהכי נוח/מוצא חן/בתקציב וכו'. אני יכול להמליץ מהתרשמות שלי שהתיקים הפשוטים והזולים יותר (בעיקר טטונקה שמשום מה נראה כמו חביב הישראלים ובחו"ל לפני כמה ימים ראיתי אותו בחנויות צעצועים וספורט במחירי תיק בי"ס..) הם בהחלט פשוטים יותר ונראה כאילו איכותם פחותה אבל כמובן שכל תיק לגופו ושוב- בהתאם לצורך. חשוב גם לבדוק בחנויות שמבינות על מה הן מדברות ולצערי לא נתקלתי בהרבה כאלה אבל אני יכול להמליץ על שלוש שכן הרשימו לטובה: החנות של פאקו - שליו - ברחוב דיזנגוף. חן בחור רציני ונחמד שנותן הרגשה אמיתית שהוא שם את טובת צרכיי המטייל ראשונים ולא רק את טובת הקופה שלו. חנות מסלול בבוגרשוב ת"א- גם להם יש את הזיופים שלהם (זיופות אולי?) אבל בפעמיים שהייתי שם נתקלתי בשני מוכרים רציניים עם ידע והבנה במוצרים שהם מוכרים. חנות מסעות בפתח תקווה- גם כשקניתי נעליים וגם כשמדדתי תיק התרשמתי מהמקצועיות והידע של חלק מהמוכרים שם. לגבי משומש- לעיתים יש מציאות טובות (אני קניתי את שלי במקרה לחלוטין כך) ושווה לחפש. לרב המחירים הם בין חצי ל75% ממחיר חדש. קח בחשבון שכמעט בכל חנות ישנן הנחות ולעיתים אף גדולות ואם תעמוד על שלך כנראה שתקבל אותן וזה יכול להשפיע על ההחלטה שלך אם לקנות חדש או משומש. כמובן שבקניה של משומש אני ממליץ לבדוק טוב טוב את התיק ומצבו ולא רק להסתפק כדי לחסוך עוד גרוש ורבע. לי במקרה יצא שראיתי את התיק שאני רוצה והוא היה במצב של כמו יצא מהניילון.. בהצלחה. ובהזדמנות זו גם ארצה לאמר תודה לכל מי שעזר לי פה עם השאלות השונות, אני מניח שעוד אכנס לפה מדי פעם, בכל מקרה תודה על השיתוף בידע והרצון לעזור!

וואו, תודה על התשובה המושקעת!!

יצא לך במקרה לבדוק את התיקים הבאים: 1. תיק של חברת פרינו מדגם אובר לאנד 60+10 2.מוצילה של חברת FERRINO מדגם אפרוץ 60+10 3. תרמיל של TATONKA 70+20 4. מוצילה מדגם פרניי 65 5. מוצ´ילה של TATONKA מדגם V1 , 70+10 ליטר אם לא, איזה דגם וחברה אתה קנית?? יש עוד איזה ציוד שאתה ממליץ להצטייד איתו מראש? וספר בעברית מומלץ אם אתה מכיר?? תודה!

fazer_1000

New member
בכיף, אני יודע כמה אתה מקווה לתשובה מפורטת

כשאתה טירון, יש לי בדיוק שאלה דומה בנושא אחר כמה שורות למטה (ותודה לסולו שענה ופירט). לא בדקתי את הטטונקה מאחר וכל חנות שביקרתי בה המליצה לוותר. ניסיתי דגם אחד של פרינו שאיני זוכר את שמו, לדעתי אפרואץ' באמת ולא היה לי נוח כל כך אז ויתרתי. על פניו נראה בסדר סה"כ. אני לקחתי בסוף את הדויטר AIRCONTACT PRO 60+15 כי הוא היה לי הכי נוח, הפונצקיות שלו זה בדיוק מה שחיפשתי ויותר (פתיחה קדמית, מידה מתכווננת, כיסים שימושיים וכו') והוא עושה רושם מעולה. בסה"כ הנסיון שלי איתו מסתכם בכמה שעות הסתובבות בקרואטיה עם משקל של 19 קילו והיה מאוד נוח, ממש כמעט לא מורגש כך שמבחנתי אני מבסוט. החסרון הגדול לדעתי הוא שמתוך ה19 קילו, 3 וחצי שייכים לתרמיל עצמו.. לא יכול להמליץ על ספר כי עוד לא טיילתי איתו אבל קניתי לונלי פלנט 2008 בעברית, גם הוא מיד שניה. שני דברים שאני מאוד מבסוט מהם זה ה"מכנס טרקים" שלי- מכנס אוורירי של קולומביה, מתפרק. יש לי אותו כבר לא מעט זמן והוא פשוט המכנס הכי טוב שיש לי בלי קשר בכלל לטיול. אוורירי, נוח, מתפרק, מתייבש תוך דקה ותמיד נראה טוב גם כשהוא מקובצ'ץ' בתיק. ונעליים לדעתי זה דבר חשוב בעיקר אם יש לך בעיות רגליים/ברכיים, מנסיון שלי בצבא זה הציל לי את הרגליים/ברכיים/גב ולא התפשרתי כשקניתי חדשות (הTREZETA שלי החלו להראות סימני שחיקה רציניים אחרי שנתיים וחצי של שימוש יומיומי מסיבי). כמובן שקל "לא להתפשר" כשזה דרך היחידה והמחיר הוא חצי מחדש אבל לדעתי חשוב. וכמובן בסוף- ביגוד חם, זה גם מטיולים בארץ אני יכול להעיד.. פה כל אחד והאסכולה שלו לגבי איזה סוגים אבל בשורה התחתונה- שלא תתפס עם המכנסיים למטה... בעיקר אם אתה מטייל זה עניין של חיים ומוות.

Lior G3

New member
תיק מדהים ללא ספק...

גם אני בחרתי בו Deuter Aircontact Pro 60+15.

natyh

New member
מהסיון של קרוב לשלוש שנים

קנה לוא אלפין 70+20 אל תשאל למה ... זה מה שאתה צריך ! למה ? כי שאלת הרבה שאלות מי ששואל הרבה צריך את הכי טוב , וזה מה שאתה רוצה ! בברכה נתי

fazer_1000

New member
נתי אני חייב להגיד לך שהתשובה שלך מזלזלת

מרגיזה ואפילו טיפה מעליבה את האינטליגנציה. בנאדם בא לשאול על ציוד ואתה עונה לו ב"למה? ככה!". אתה מנציח פה את רוח החובבניות של הישראלי הממוצע ש"מסתפק (עלק) במה שיש". לפני שאתה בא ונותן לי דוגמאות על חנניה ועובדיה שהולכים עם תיקי ברזנט כבר 40 שנה במדבר ומבסוטים (דוגמאות כאלה אפשר לתת מכל תחום אגב.. זה נקרא "חורני".) לא סתם היצרניות השונות עובדות קשה ומשקיעות סכומים ניכרים בפיתוח ומחקר. המטייל הישראלי שנוסע לדרו"א וגם מטייל (ודווקא במיוחד בפורום הזה שמתיימר להיות פורום "תרמילאי" שהעיקר בו זה לטייל ממש ולא סתם להזרק במאורות סמים) יכול להיות כמו האירופאי וכמו האמריקאי וללכת עם ציוד איכותי. אממה, באים אנשים כמוך ומטיפים לחורניות ואם אתה אוהב ציוד איכותי אז כנראה שאתה גם מטייל "לייט" ומנגב עם מגבונים.. אפשר לחשוב שהבנאדם הוציא רשיון לאוטו לפני שעה ושואל על פרארי אנזו.. כולה תרמיל/גזייה/אוהל/שק שינה. הבעיה היא שגם ברב החנויות המוכרים הם כאלה חאפרים והם מעבירים את הבורות והחאפריות שלהם ללקוחות עם מוצרים פחות טובים ונתינת התחושה של "תאכל'ס זה לא משנה, כולה ציוד". זו אגב הסיבה שבגללה המלצתי על המקומות לעיל. וד.א- אם הוא רוצה את הכי טוב שייקח גרגורי (בלטורו), דויטר (אייר קונטקט פרו), או אוספריי (קרשנט, את'ר). לואו אלפיין זו חברה שכבר מזמן לא עומדת בפרונט.

natyh

New member
לא מקבל את התגובה

עבורי מהניסיון שלי זו החברה הכי חכמה הנדסת האנוש הכי חכמה , הדרך הכי נוחה ליצר דברים. אתה זוורק כאן הרבה שמות על סמך מה ? כמה פעמים השתמשת בציוד בשטח ? כמה זמן לקח לך להוציא ציוד מהתרמיל ולהחזירו להקים אוהל בתנאי גשם או שלא , לפרק להרכיב להוציא מהכיסים להחזיר . התשובה שלך שמתבססת על אפס נסיון לא יכולה לבוא משום מקור חוץ ממוכרים ודפי אינטרנט כלומר פירסומים קרי כסף . ולכן בלי להתנצח איתך עבורי זה התרמיל הכי טוב ואתה קנה מה שאתה רוצה אך אל תחליט לאחרים מי מזלזל !

זה בסדר, לא נעלבתי...

אני מניח שהטון של התגובה ההיא היה קצת בציניות... אני מהאנשים שמעדיפים לחקור לבדוק לשאול ושוב פעם לבדוק ואז לקנות פעם אחת!, מאשר לעשות להפך. אז אם מישהו מתעצבן שאני שואל הרבה שאלות על כל מיני דברים ונראה כאילו אני טירון או הכי לא מבין בעולם, ניחא, צברתי כבר הרבה ידע בנוגע לדר"א ואת חלקו אני מאמת מכמה כיוונים ומקומות גם אם זה רק לגבי ציוד, או באיזה כיוון לטייל... אז יש מי שיכעס עלי.. שיכעס או יתעצבן בסוף יהיה לי את המידע שאני צריך ומגובה מכמה גורמים ולא רק מכאלה שהחליטו שהם יודעים הכי טוב (כי הם טיפוס שיודע הכי טוב)... שיהיה לכולנו אחלה טיול!!

natyh

New member
אין מטרה להעליב

לתשובה רצינית נדרש הרבה מאד זמן קרי : איכות התרמיל , איכות מערכת הגב , איכות תפרים הנדסת אנוש למה זה טוב : איפה אתה שם את האויהל בפנים ? בחוץ ? רצועות למזרון יש , אין ? תא תחתון נפרד שניתן לפתיחה לשק שינה, סדין ואולי יריעת ניילון לפרוש מתחת לאוהל : יש אין . כיס לגזיה יש או שהיא עם הציוד האחר , ואולי זו בכלל בנזניה אז מה : נפייח את כל הבגדים ? פתיחה יש אין כמה ליטרים ? כיס עליון למסמכים העתקי ביטוחים לטרבל צקס ספר : יש או אין ? מקלות הליכה נין לקשור כן לא ואם כן איפה ? גרזן קרח וקרמפונים תתפלא יש כאלה שצריכים לאן קושרים יש רצועות מתאימות או לא ? חבלי טיפוס קרבינות ושאר ירקות איפה לשים יש כיסים חיצוניים או לא ? בקיצור מכל הבחינות אחרי שלוש שנים הבחירה הראונה שלי היתה הכי נכונה מכיר את כל התיקים האחרים , אין להם את כל הכיסים שאני צריך . אחרים מתארגנים אחרת , לדעתי תיק שחשבו עליו בצורה חכמה הכי יתאים גם אם יש חלקים טובים יותר בתרמילים אחרים .

fazer_1000

New member
אתה שוב עושה את אותו הדבר!

אני ממליץ לבחור להחליט לעצמו על מה טוב בשבילו ולצרכים שלו אחרי שיסתכל על התרמילים השונים. אתה בא, מתחיל אותו דבר- שצריך לראות איפה קושרים אוהל, קרמפונים וכו'- אבל מקנח בזה שאתה אומר שזה הכי טוב והכי נכון ובלה בלה בלה. זה ידידי, הכי טוב בשבילך. לאוו דווקא בשביל הבחור, תן לו להחליט לעצמו מה טוב לו. אולי הוא שונה ירוק ולואו אלפיין עושים רק ירוק? בחייאת. התגובות שלך והטון שמשתקף מהן הוא מזלזל בהחלט. אגב, בשביל מה שכתבתי לא צריך נסיון רב מדי, צריך מה שנקרא- קומון סנס. בסה"כ המלצתי לו לבדוק את התרמילים השונים. אתה המלצת על תיק ספציפי שאולי אפילו לא מתאים לגב שלו. ולגבי שאר החברות- מה לעשות, גם החברה הקטנה והלא מוכרת ללא תקציבי הפרסום שנקראת LOWE ALPINE (בציניות, כן?) שאתה כל כך מסמפט- גם היא מפרסמת (ואפילו די הרבה, אם יש שתי חברות שהפרסומות שלהן מציפות כל אתר בינ"ל בנושא זו היא ונורת' פייס). בבוודאי הרבה יותר מהשלוש שרשמתי למעלה. חוצמזה, גם אם אני אטייל שלוש שנים עכשיו ואחליט שזה ה-תיק, עדיין יש כמה מגזינים בעלי שם עולמי עם כתבים ובוחני ציוד שעושים את זה למחייתם והתנסו במאות ואלפי פריטי ציוד שונים ויודעים לחוות את דעתם ועל בסיס הדעות הללו כתבתי את שכתבתי. לא התכוונתי לפגוע בציפור תרמילך אבל אני חושב שבתור מנהל פורום ודמות מוערכת שמקבלת הרבה קרדיט פה מסביב אתה מתבטא בצורה לא מקצועית בעליל..

natyh

New member
אדון פייזר

תחליט : או שבודקים תיק עבור צרכים מסוימים אותם כתבתי אנשים מקצועיים כפי שכתבת ואז צריך ניסיון . או שאין צורך לבדוק תיקים במקצועיות ואז אין צורך בניסיון בקיצור אותי בלבלת בגדול , מקוה שרק אותי .. ובהמשך אתה מדבר על ציוד שהוא האמצעי ולא המטרה ובין לבין אתה שואל על אוהל צריך או לא .... אז אם לא מה מטרת הטיול ... לשכור אוהלים ....או לטיייל ? איש וצרכיו ועם כל הכבוד , אתה לא יודע מהן המטרות והצרכים כי הן משתנים במהלך הטיול נקודה . ולאור השאלות מתברר כי השואל . מאלו שדוקא מתלהבים מדברים חדשים ומעונינים לנסות קרי הוא לא יודע מהם הצרכים שלו ואתה ודאי שאינך יודע , ולכן מנקודת אפס הניסיון אתה לא יכול לקבוע מהו התרמיל המועדף ובענין הכותבים אותם אתה מצטט לידיעתך המבחנים במגזינים תתפלא הם מוטי אנטרסים כלכליים... כלומר אין טעם לצטט אותם. בענין מנהל פורום קרדיט וצורה מקצועית לא קיבלתי ממך בודאי לא בתגובות האחרונות שום קרדיט , שנית אם אתה מעונין קח לך את התפקיד .... אותו ללא ספק תמלא במקצוענות יתרה ..... אגב כתבתי בדף הפתיחה ובהמשך שפורום זה אינו מיועד לאמצעים אלא למטרות . הכונה בפורום הזה היא להציג את הטיול האנשים הנופים החוויות האטרקציות והמקומות לא ציוד . אם אתה מעונין לדבר על ציוד במנותק לחלוטין ממטרות אנא ממך פורום טיולי תרמילאים הוא המקום מסחרה בבקשה שם לא פה . ולכן לא במקרה אני נמנע במופגן מלהיכנס לעניני ציוד . יתרה מזו לא אהבתי את הגישה שלך בנוסח סימתי להצטייד אני נוסע אולי אחזור לכתוב בפורום אחרי החזרה . הפורום הזה מיועד למי שנוסע ונמצא שם להחלפת חוויות הכנות הן רע הכרחי ומכניסות גורמים מסחריים אותם אני מוכן לסבול בגבול מסוים מאד . אך אני לא מוכן להפוך את הפורום לפורום ציוד . אם אתה מעונין בפורום כזה כבר הסברת לך היכן המקום . לכן אנא שנה את גישתך . בברכה נתי

pako27

New member
fazer_1000 תודה על המחמאה

משתדלים לעשות את המירב, ובגישה אחרת מהמקובל בשירות לקוחות בארצנו..... נ.ב: אני גם נגד גישה של קנה תיק כזה וכזה כמו שנתי ציין מכוון שתרמיל צריך להתאים לגב ולמבנה של אותו אדם ספציפי... LOWE ALPINE חברה מצוינת אבל יש עוד הרבה מותגים טובים ואפילו מצוינים, ולא נשכח שיש גבול לסכום הכסף שכול אחד מעוניין להשקיע. לכן אני איתך בגישה של בחירה תרמיל או כול ציוד נילווה אחר !!

pako27

New member
אבל אני גם יודע

עד כמה הוא אוהב את הדגם המהולל הנ"ל .....וממש לא מעניין אותו מוצר אחר .......וכבר השתדלתי לשדל אותו לנסות אחר, אבל לרוב לבני אדם יש נטייה להמשיך להשתמש במוצר שהוכיח את עצמו, רובנו כאלו (פסיכולוגית) וזה בסדר....גם אני כך לפעמים, אבל איך בוחרים מעבר להמלצה אישית כבר אמרנו.

natyh

New member
יפה חן

אם כך אנא ציין שהחוכמה היא בתרמיל שמערכת הגב שלו ניתנת להתאמה לכל מטייל . תרמיל שמערכת הגב שלו לא ניתנת להתאמה לא לענין. ומאחר וכבודו אינו מוכר תרמילים מותאמים אישית קרי בנוסח המקצועי קסטום מייד , אלא תיקים כלליים בעלי מערכת גב ניתנת להתאמה הרי שאין הבדל בין התרמילים שכולם מיוצרים באותו מפעל בסין עבור לקוחות שונים בעלי שמות שונים ומותגים שונים..... ועדיין החוכמה ביצור הכסים טובה יותר עבורי בחברה הזו יותר מאחרות . ולמיטב הבנתי עבור כל מטיל אחר . תגיד מתי תתחילו להביא אותה ? אני נוסע להזכירך בנובמבר .

למעלה