שאלה לגבי מחסנית

jan777

New member
שאלה לגבי מחסנית

היי חברים, יש לי שאלה שאומרת כזה דבר פונקציה שתבצע את הדבר הבא: אם מחסנית מסויימת נראית כך: !@#$% אז אני צריך להוציא את האיבר בעומק K במחסנית זו. כלומר,אם K=2 אז האיבר שיוחזר יהיה $. הסתבכתי עם הבעיה כי חשבתי לעשות POP כל הזמן ואז לשאול אם הtop של המחסנית שווה ל k אבל אז נזכרתי שכל פעם שאני אעשה pop אז הtop ייקטן באחד. אפשר רמז בבקשה? תודה.

jan777

New member
אני כמעט בטוח שהגעתי לתשובה!!!

אני רק צריך את האישור שלכם. הרצתי טבלת מעקב ואכן יצא לי טוב למרות שהתכנית נראית לי קצרה מדי וזה מעלה בי חשד חח השאלה אומרת שאם אין מקום כזה אז הפונ' תחזיר ' '
function pelet(st:stack_type;k:integer):stack_info_type; var x:stack_info_type; begin if top<k then pelet:=' '; else (if top>k) for i:=1 to k do stack_pop(st,x); pelet:=x; end;​

vinney

Well-known member
ופה נשאלת השאלה

האם האיברים מעל זה שהיית אמור להוציא, צריכים להשאר במחסנית? לי נראה שכן, אתה לעומת זאת זורק אותם לעזעזל.

jan777

New member
הסתכלתי בספר ואתה אכן צודק...

הם ביקשו שהמחסנית תישאר במצבה המקורי אני מקווה שמה שעשיתי כאן זה בסדר,עשיתי טבלת מעקב וזה אכן יוצא בסדר אבל אני לא בטוח לגבי מה שמקבלת הפונקציה. תוכל לומר לי אם זה בסדר?
function pelet(st,ez:stack_type;k:integer):stack_info_type; var x:stack_info_type; begin stack_init(ez); if top<k then pelet:=' '; else [if top>k] for i:=1 to (k-1) do begin stack_pop(st,x); stack_push(ez,x); end; stack_pop(st,x); stack_push(ez,x); pelet:=x; for i:=(k+1) to top do begin stack_pop(st,x); stack_push(ez,x); end; while not stack_empty(ez) do begin stack_pop(ez,x); stack_push(st,x); end; end;​

jan777

New member
וסיבוכיות זמן הריצה היא

O(1);​
כיוון שהפונקציה עוברת על המחסנית וסורקת אותה פעם אחת בלבד,זה נכון?

vinney

Well-known member
זה לא נראה לי נכון

א. למה הפונקציה מקבלת שתי מחסניות? ב. למה אתה עושה לולאה עם top בתוך התנאי, לא אמרת שtop משתנה כל פעם שאתה מוציא/מכניס משהו למחסנית? ג. למה אתה מרוקן את המחסנית הראשונה?

jan777

New member
הוא לא לוקח את ה top מההגדרה מעל לתכנית אבל

שהוא 5 במקרה הזה?

vinney

Well-known member
אני לא יודע על מה אתה מדבר

בתוכנית הtop בכלל לא מוגדר, בטח שלא לקבוע כלשהו.

למעלה