קינסיולוגיה זו שיטת אבחון במבחן שריר אנחנו באייפק משתמשים בקינסיולוגיה ע"מ לאבחן בעיות שונות ובודקים דרך מבחן השריר באיזה אופן לטפל. הקינסיולוגיה אינה שיטת טיפול הלית
הוא תחום מאוד נרחב: הוא כולל את מוח אחד,קנסיולוגיה חינוכית, קנסיולוגיה התפתחותית, קנסיולוגיה יישומית, אייפק, משחקי מוח ועוד שורה ארוכה של שיטות. וכמו בהרבה שיטות אחרות כל אחד לקוח את זה למקום שלו. אני מאבחנת ומטפלת בעזרת בדיקת השריר. לאחרונה ויתרתי על האבחון, כי הוא הרבה פחות חשוב. אותו אני עושה רק כאשר אני רוצה להרשים מישהו. בטיפול עצמו אני משתמשת הרבה מאוד בבדיקת השרירים והיא זו שעוזרת לנו למקד את הבעיה שמבקשת פתרון ובמציאת הדרך בה ניתן באותו הטיפול לעשות זאת.
דיברת יותר על אבחון. אמרת שקנסיולוגיה היא לא שיטת טיפול. נכון, שקצת קשה לי עם המילה טיפול ואני עדיין לא בטוחה אם אני מטפלת או מנחה לכן אני הכי מתחברת למונח מאפשרת, אבל אני כן מטפלת=מאפשרת בעזרת הקנסיולוגיה ובהחלט לא רק מאבחנת באמצעותה.
כשאת מאבחנת דרך מבחן השריר איזושהיא בעיה באיזה אופן את מטפלת דרך מבחן שריר? הרי מבחן השריר עוזר לנו המטפלים לקבל מידע מהרמה הלא מודעת. במידע הזה אנו משתמשים לטיפול עצמו. ניתן לקבל דרך מבחן השריר את הדרך הנכונה ביותר לטפל בבעיה הקיימת. לפחות למיטב ידיעתי. אני באופן אישי מאבחנת לעיתים בעת הצורך דרך הקינסיולוגיה ומקבלת גם את דרך הטיפול. אך לא תמיד אני משתמשת דוקא בכלי טיפולי זה. אני בעיקר עובדת כהילרית ורואה את הבעיה ומטפלת בה בדרכים אנרגטיות ודרך שימוש בדמיון מודרך. אשמח לשמוע עוד הלית
עד כמה שהייתי שמחה להציע שיעורים בשיטת פלדנקרייז - אני בהחלט מגיבה לבקשה של הפונה וממליצה על ד"ר גיל זולברג. מצ"ב קישור לכתבה על האיש (המוכשר) ולאתר שלו - המציע הצצה אל הספר שכתב ומציג את הקיניסיולוגיה והעבודה התנועתית. בהצלחה
היי הקינסיולוגיה גם מאבחנת וגם מטפלת בתוצאות האיבחון. ישנם כלים רבים ומגוונים בקינסיולוגיה הן במישור הפיזי והן במישור הרגשי. מידת הטיפול היא היכולת לאבחן מהיר ולטפל מייד! וכך לעבור פרק פרק...... בבריאות טובה!