שאלה לגבי מילואים

שאלה לגבי מילואים

מישהי יודעת אם יש "פטור" ממילואים אחרי החתונה, ולאיזה תקופה? תודה

מיכלכהן

New member
ממה שאני יודעת..

יש חופש 10 ימים לפני ו10 ימים אחרי החתונה..אבל כדאי לכם לברר עם המפקד של הבעל לעתיד..

dorlim

New member
עקרונית יש איזושהי תקופה

נדמה לי חודש, שבמהלכה אסור לקרוא למילואים אחרי החתונה. בימים כתיקונם קצינות הקישור דואגות שלא לקרוא למילואים חצי שנה אחרי הנישואין. היום, המצב שונה לחלוטין! צו 8 מבטל כל פטור שהוא (טוב נו, חוץ מהפטור של הדוסים, אבל זה כבר לדיון אחר....) ובכלל זה פטור ממילואים אחרי החתונה, מכסת ימי מילואים לסטודנטים וכו´ .... ככה זה כשהבעלול יצא למילואים 10 ימים אחרי החתונה

אביבית1

New member
התקופה היא חצי שנה

חודשיים אחרי החתונה היה לחבר´ה של אביחי מילואים, והקצינת קישור הודיעה לו שהיא לא קוראת לו למילואים, אבל... אביחי דרש ממנה בכל תוקף לשלוח לו צו. וכמובן שהאדון הלך והתירוץ שלו (לדעתי משכנע) היה שהיא תקרא לו עם אנשים אחרים שהוא לא מכיר. אבל עם המצב של היום אי אפשר לדעת אם קיימת תקופה כזו.

fila

New member
לא יודעת על פטור ממילואים אני

זוכרת עד היום את הלחץ שלי כששמעון היה חודש בג´נין והשתחרר משם שבוע וחצי לפני החתונה! אגב הוא יצא היום שוב למילואים, עצוב לי בלעדיו...

student1

New member
לגבי מילואים-

תוכלי למצוא את הוראות הזימון לשמ"פ באתר של אכ"א. (פעם ידעתי אותן בע"פ בתור ק. קישור, היום כבר שכחתי...).

mishmish3

New member
אני לא רוצה לבאס אבל...

חודש לפני החתונה, רני היה במילואים 3 שבועות בעזה, וזה אחרי קיצור מאוד "מתחשב " מצד המ"פ שלו. כלומר הוא חזר מהמילואים פחות משבועיים לפני החתונה. משהו כמו שלושה שבועות אחרי החתונה, הגיע צו 8 והוא נעלם לעוד חודש לרמאללה...

student1

New member
תנסי שוב בקישור החדש שצירפתי-

כאן כתוב באמת על 10 ימים (מתוך האתר של אכ"א-הפרק "מילואים"). אבל לדעתי ולצערי, בתקופה הנוכחית-אני לא בטוחה שיש חוקים בקשר לזימון למילואים. בכל מקרה-התאוריה להלן...

שריל

New member
אין שום חופש מנסיון מר...

לפי החוק אין לגייס למילואים חתן 10 ימים לפני חתונתו ואין שום דבר לאחרי, הכל תלוי בטוב ליבו של המ"פ וקצינת הקישור. ולראיה, בעלי קיבל צו "חריג" שבתכלס זה כמו צו רגיל ולא כמו צו 8, הוא רק נקרא חריג כי שולחים אותו לכאלה שכבר עשו 30 יום באותה שנה, פחות משבוע אחרי החתונה ואת יודעת מה אמרו לו, כשהוא בא עם ת. נישואין? מזל טוב!

למעלה