שאלה לגבי מינוח

sara joy

New member
שאלה לגבי מינוח

קודם כל שלום לכל מי שכאן: המבריאים, קרובי משפחתם וסביבתם התומכת שמתמודדים עם סרטן. אני נמנית על קבוצת קרובי המשפחה והסביבה התומכת מכמה כיוונים. יש לי גם דודה שמבריאה כיום ממלנומה (כרגע לאחר ניתוח וכל שאר הבדיקות תקינות
)ויש לי חברה קרובה שנמצאת בתחילת הדרך עם הודג'קינס. בסה"כ התחושה אצל שתיהן שההחלמה היא די בטוחה וזה רק עניין של אי נוחות זמנית והתמודדות מסוימת והעתיד סה"כ נראה וורוד ומבטיח. אני מנסה להיאחז בתחושות אלו ולשמור על אופטימיות ופעמים רבות אני מקבלת חיזוק מהן עצמן. אם כך מה פירוש המינוח (שמטריד את מנוחתי) 95% הישרדות בחמש שנים ראשונות ?! האם פירוש הדבר שהכימו' ושאר הטפולים והתרופות עוזרים רק ל 5 שנים כי אם כך זה לא כ"כ מנחם... אז חברתי במקום למות בגיל 26 תמות בגיל 31 ... או. קיי 5 שנים זה גם זמן נוסף אבל לא מספיק זה רק דוחה את המוות אבל לא מונע אותו. אולי ל הבנתי נכון את המינוח כי כולם סביבה משדרים המון אופטימיות וביטחון אודה על תשובה והבהרה

95% השרדות...

אומר שחמש השנים הראשונות לאחר המחלה הן גבול הבטחון בין הבראה להבראה טוטאלית. בטרם תעבורנה חמש השנים האלו קיים סיכוי שהמחלה תחזור בקרב 5% מהחולים, לאחר מכן הסיכוי שהמחלה תישנה עוד פוחת ואז זה אומר שאחוז ההשרדות הוא גבוה יותר. ולכן אומרים גם שהוג'קינס הוא יחסית סרטן "קל" כי אחוז האנשים ששורדים אותו קרוב למאה אחוז, ולרוב גם לא חוזר. וכן, יש סיבה להיות אופטימיים. יום טוב גלי

למעלה