שאלה לגבי מכירת ספרים

שאלה לגבי מכירת ספרים

יש לי בבית המון ספרים שאני מעוניינת למכור. השאלה שלי היא: איך קובעים מחירים כדי למכור ספר מסויים? למשל אם זה ספר משומש, אני לא אוכל למכור אותו במחיר שבחנות. השאלה היא בכמה להוריד את המחיר ובכלל, איך קובעים מחיר לספר משומש וישן?

נסי להביט על העניין מזוית שונה

רוב חנויות הספרים המשומשים והנדירים, שמודעים לערך הספרים, נוטים לסמן מחיר גבוה ושערורייתי לספרים "נדירים". ואם הם סבלניים מספיק, אז אנשים גם קונים. לדוגמה - יש ספר של רוברט היינלין שיצא מן ההוצאה לפני שנים רבות, בשם "עריצה היא הלבנה". (ספר מצוין, דרך אגב, מומלץ לכולם). כשהתחלתי לחפש עבור הספר, נדהמתי מן המחירים שדרשו עבורו. המחירים נעו בין 90-150 ש"ח! עבור ספר אחד, ישן, במצב בינוני. המתנתי בסבלנות עד שהשגתי אותו מגולש הגון יחסית ב- 70 ש"ח. יותר משאת צריכה להיות הוגנת לאלה שיקנו ממך את הספרים, את צריכה להיות הוגנת לעצמך בתור חובבת ספרים. אני מציע שתסתמכי על שני עקרונות מאוד פשוטים בעת תימחור הספרים: האם את היית משלמת מחיר כזה עבורו והאם מצבו מצדיק את מחירו. אני מציע שאת הספרים הנדירים יותר תמכרי במחיר שבו קנית אותם, ואת הפחות נדירים, בהנחה של 30 אחוזים לפחות. בין השאר, הפורום שם לו מטרה לשמש כזירה להחלפת ולמכירת ספרים תוך הימנעות מהמחירים המופקעים של הסוחרים וחבל שנהפוך כולנו לסוחרים הרואים לנגד עיניהם רווח כמה שיותר גדול. דרך אגב, אם חשבת למכור את הספרים לחנות כלשהיא, הייתי מציע לך להמנע מכך. רוב הסיכויים שיקנו אותם עפ"י "משקל" ולא עפ"י איכותם. מה גם שלאחר מכן, הסוחר יעלה את מחירם בעשרות אחוזים וימכור אותם לצרכן תמים ונואש.

behemot

New member
המממ... לא התכוונתי שישתמע כי אני

בעד העלאת המחירים המטורפת של החנויות ושכמותם. אני עקרונית לא מוכן לשלם על ספר משומש יותר ממחירו כחדש - רבק! הוא משומש! הכוונה בפרמטרים שהיצעתי היא שאם ספר הוא נדיר ובמצב טוב מאוד - ניתן לבקש עליו אפילו מעל מחירו כחדש (אם היה). אם המצב לא טוב או שאינו נדיר... המחיר יורד פלאים...

מחירי ספרים

אפשר לחשוב שזה שספר חדש מצדיק את ההתפרעות המטורפת שיש בארץ היום בקשר למחירי הספרים.. ספר = דפים עם דיו עליהם + כריכה רכה בהחלט לא שווה 70-80 שקלים ואפשר לחשוב כמה הסופרים מרוויחים מהספרים.. אני קורא למהפכה! לנטוש את סטימצקי! לא להסכים לביזיון! הלאה המושחתים! הידד למוזלים והמשומשים! בנאיביות גלוייה ינון

shmuel149

New member
מחירי הספרים

ההוצאות הן קובעות מחירי הספרים ולא הסוחרים . אמת ספר בכריכה רכה כפי שמוםיע בארץ אינו צריך להיות כ-80 ש"ח כמו ספר בכריכה קשה זאת יש להפנות להוצאות הספרים שהן השודדות ולאו דוקא הסוחרים שיכולים לתת לך הנחה מהאחוזים שהם מקבלים. אין לשכוח שאותו סוחר משלם כחוק מיסים שונים ומשונים. ראה הערתי ללזרוס היקר.

Boojie

New member
לדברים שלך אין כל קשר למציאות.

סטימצקי היא הקובעת דה-פקטו של מחירי הספרים בארץ. היא קובעת את גובה העמלה שהיא מעוניינת בה בנוסף למחיר הבסיסי של הספר (שצריך לכלול את החזרה ההוצאות של הוצאת הספרים פלוס רווח), ולהוצאות אין שום אפשרות להתנגד לזה. הוצאה שתסתבך עם סטימצקי, סטימצקי יחרימו אותה, וההוצאה תפשוט רגל בתוך חודשים ספורים. והעמלה של סטימצקי, ידידי היקר, יכולה להגיע לחמישים אחוז (כן, אמרתי חמישים אחוז) ממחירו לצרכן של הפריט שהיא מוכרת. זה אומר שבהחלט יכול להיות שמפריט שסטימצקי מוכרת בשמונים ש"ח, ההוצאה תקבל ארבעים. וכמובן, ההוצאות לא יכולות למכור לחנויות אחרות את הספרים על יסוד מחיר מחירון שונה, כי סטימצקי, שוב, תחרים אותם אם דבר כזה יקרה. לסטימצקי יש כוח שלא יתואר בשוק הספרים הישראלי. שמת לב שבחנויות הוירטואליות ספרים עולים הרבה פחות מאשר בסטימצקי ובחנויות "רגילות" אחרות? שאלת את עצמך פעם למה? זה פשוט כי החנויות הוירטואליות הוציאו את עצמן, חלקית, מהמערכת שנשלטת על ידי סטימצקי, ולכן התמחור בהן מבוסס על רכיבים קצת שונים. סטימצקי הם מונופול הלכה למעשה, ואני כבר שנים לא קניתי אצלם כלום, מתוך תיעוב עז למה שהם עושים לשוק הספרים בארץ.

סטימצקי קובע?פעם זה היה נכון

פעם זה היה נכון.היום-אני י ו ד ע שזה לא כך.אני יודע בדיוק מהו תמחור ההפרש בין רווח הרשת למחיר המוצע על ידי ההוצאה.אתה טועה מטעה לא מדוייק וללא הוכחות.סטימצקי קובע דברים אחרים בשוק אבל תשכח מעניין התמחור.

shmuel149

New member
לאזרוס יקר

אפשר להתווכח אתך משום שכל ספר ומחירו נתינים למיקוח אינך יכול להשוות סוחר שמשלם את כל המיסים בארץ והם רבים ללא כל פרופורציה לאדם פרטי שהוצאות רבות אין לא לרבות איחסון וכו. אני חושב שמספיק עם ההשתלחות המיותרת . הסוחרים אינם מוצצי דם . הם סוחבים כסבלים מנקים מסדרים ולדעתי יש ךתת להם קרדיט. אפשר להתמקח לשוחח לא להסכים אך לא להסית!!!.

האם תסכים איתי ש-100 ש"ח

בעבור ספר אחד זה מחיר מופקע? אתה יכול להכניס למשוואה מיסים, עלויות תפעוליות, רווח סביר ועדיין לא תגיע למחיר שכזה. למכור ספר, וכבר נתקלתי בזה רבות, ב-200 אחוז רווח נראה לי מוגזם קמעה (ואני מוכן לתת דוגמאות, אם תבקש). אני לא מבין למה אתה רואה את העניין כ"השתלחות מיותרת" וכ"הסתה". בסה"כ הצגתי מקרה אישי ואמיתי לחלוטין. לקחת את זה ולהשליך את זה על כל סוחרי הספרים, במיוחד להציג את זה כדברי, נראה לי מופרך ותמוה. יש יוצאים מן הכלל כדוגמתך, כדוגמת גדעון וכדוגמת קובי. קראתי לכולם לא להכנע ולא לקנות במחירים מופקעים ובאמת שאני לא מוצא בזה שום דבר פסול.

למעלה